|
КОЈ Е ВИСТИНСКИОТ БОГ ЗА ОБОЖУВАЊЕ |
Внеси реплика | страница <1 45678 13> |
Автор | |
Azrael
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
Изменето од Azrael - 17.Април.2008 во 00:52 |
|
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Така е.
|
|
V.D.A.P.
Група Регистриран: 26.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 35 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne e samo da se ima vera, bitno e vo kogo veruvas i kako ja ispovedas. Apostolot veli: Eden e Bog, no edna e i verata. Treba da bideme ubedeni vo toa deka nasata vera na vodi kon spasenie, a ne kon propast.
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Најлошо од се е да имаш вера која учи лоши морални дејанија (насилство, доминација итн.) и која ја руши сета логика на божественото и човечкото..
Квиско пита „која је то вера?“ А Горење, нормално награџује... |
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ocigledno deka ne se razbirame.Me interesira sega edna stvar.Sto im e na lugeto pobitno da imaat vera vo koja se sigurni deka e vistina bez nikakva sumlja i logikata celosno da se slozuva so nivnoto veruvanje ili da imaat vera vo koja bi se osekale pougledni i mnogu polesna da se praktikuva ?
|
|
rice
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Едниот Господ Исус Христос син божји единороден
тоа е заклучокот на вашите постови почитувани. |
|
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
10. Праведен
|
|
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
7. Беспочетен
8. Нестворен 9. Трансцендентен (да може да го направи она што не може да се направи) |
|
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk |
|
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ти посакувам Калиф Бог да одговори на твоите молитви. Прашањето не е дали може да постои несомнена сигурност во она во што се верува. Може Бог на одделни луѓе да им се јави во таква објава што би била несомнена, но и тогаш таа не може да им се пренесе на другите. Несомненоста на верата ја има на оној свет. Прашањето е што ѓаволот не може да изсимулира. |
|
www.pravoslavna.mk |
|
begu
Сениор Регистриран: 30.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
6. Milostiv
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
5. Мора да е Семоќен
|
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Toa sto vikas mozebi gresam iako sum siguren e kontradiktornost sard.Nemoze covek koj znae 2 i 2 se 4 da misli deka toa mozebi i ne e tocno.Nikogas nemozete da bidete sigurni vo toa sto go veurvate zatoa sto e premnogu komplikuvano.Jas na primer si znam deka ima eden ALLAH ,nemu mu se molam,nego go obozavam,nemu mu se klanjam i odnego pomos baram.On i samo On (vozviseniot).Mene ne me maci toa
kade Allah se naoga i kakva e negovata forma.Jas edinstveno razmisluvam i se cudam na ona sto go stvoril i go slavam radi negovata mok.Ne se doveduvam sebesi do ludilo so toa preku kogo da mu se obrakam.Jasno e se ko den.Allah ima i postoi.Eden e i nemu mu pripaga celata mok na nebesata i zemjata,ne rodil nitu ke rodi,nikoj ne mu e ramen, i zatoa koga se molam ednostavno gi krevam racete prema nego i baraM toj da mi pomogne i da me zacvrsti na negoviot pat.
Rekov vie i natamu ke se drzite do toa deka muslimanite necinat.No postoenjeto na ALLAH nikogas nemozete da go stavete pod prasalnik.Toa deka e eden i edinstven koj zasluzuva da bide obozavan istotaka nemozete da go stavete pod prasalnik.
|
|
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
4. Мора да е сеопфатен
|
|
www.pravoslavna.mk |
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прашањето е добро.
Бидејќи има еден ВИСТИНСКИ БОГ. Но има и лажни богови, кои не постојат во реалноста, но се измислени од нечастивиот, за да заведат многумина од Вистинскиот Бог. Ајде да размислуваме сите заедно, што вистинскиот Бог би морал да биде. Еве ќе почнам јас. 1. Мора да створител 2. Мора да е совршен 3. Мора да е добар Ќе продолжи некој? |
|
Внеси реплика | страница <1 45678 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |