|
Исполнетото Исусово пророштво за Мухамед |
Внеси реплика | страница <1 45678 24> |
Автор | ||||||||||
Studentski Klub
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 07.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 272 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Што се однесува до цунамито, има двд и вцд цедиња, во кои е прикажана реалната ситуација пред, за време и по цунамито. Проверете ја нвистината.
Можете да го купите било каде во чаршија или на Бит Пазар.
|
||||||||||
Незнаењето е најголемиот непријател на луѓето!
|
||||||||||
Studentski Klub
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 07.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 272 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Херакли Цезар Византиски император, во 628. година додека се вратил од битката каде ги победи персијците, отишол во Јерусалем во заблагодарувачки знак. Се најде токму таму каде што го доби писмото од Пратеникот. Тој нареди дека некој од Арабија требало да се појави пред него. Во тоа време, еден од заклетвените непријатели на Мухамед, Ебу Суфјан, стоешт во Газа со неговата стока (богатство??). Пратеникот на Цезар го донесе него од Газа. Цезар поседуваше еден голем царски двор. Тој имаше ставено царски венец и седеше во неговиот фрон (??). Беше 6. година според Хиџри, кога Мухамед беше во војничка состојба со меканците. Императорот ги повика арапите. Пред нив имаа преведувач. Хераклит прашува кој е поблизок од племето на човекот што вели дека е Божји Пратеник? Ебу Суфјан одговара: „Јас сум најблискиот.“ После ова, Хераклит додава: „Донесете ми го него и неговите другари (пријатели??). Но другарите нека стојат позади.“ Потоа се сврте кон преведувачот и му рече: „Кажи им на нив: Јас ќе го прашам овој човек во врска со оној што претендира (??) дека е пратеник. Ако тој лаже, тие нека кажат: ,Да, лаже!‘ Ебу Суфјан друг пат рекол: ,Се колнам во Господ, ако не би се плашел дека моите сограѓани ќе кажат дека лажам, јас би лажел.‘ И после прашањата што ги постави императорот (царот) и одговорите што ги доби од Ебу Суфјан, Хераклит му рече на преведувачот: „Кажи му на него (Ебу Суфја), дека го прашав него за племето (на Мухамед), и ми рече дека има едно племенито и високо племе. Од такви племиња се испраќаат пратениците. Прашав дали има меѓу вас некој што претходно зборувал за такви работи. Ми рече, не. Ако би бил некој пред него да кажува такви работи, би рекол дека го видел и се наушил од него. Прашав дали меѓу неговите членови оф семејството имал кралеви, ми рече не. Ако од неговите прадедовли би имал кралеви, би рекол дека сака пак да си го врати фронот (положбата??). Прашав, пред да ги кажува овие работи, дали сте го обвиниле некогаш за лага (лажење??). Ми рече, не. Јас знам дека еден човек кој не лаже пред луѓето, не лаже ни пред Господ. Прашав, тие што огдовараат на неговата покана, дали се првите од племето, или сиромашните. Ми рече дека се сиромашните. Вистина е дека, првите што им веруваат на пратениците, се сиромашните луѓе. Прашав, бројот на тие што одговараат на неговата покана, се намалува или зголемува. Ми рече сека се зголемува. Вистината на една вистинска вера е дека припадниците постепено се множат, а не се намалуваат. Прашав, дали има од тие што вледуваат во неговата вера, па после излегуваат од неа. Не, ми рече. Кога влегува во срцето верувањето, тогаш вака се случува. Прашав, дали имало слушај кога не стоел на збор. Не, ми рече. Такви се пратениците. Никогаш не ги негираат зборовите и ветувањата. Прашав, што на вас ви наредува. Ми рековте дека ни наредува: Да му се молиме само на еден Господ, и да не му препишеме рамен (другар??); да се оддалечиме од идолите на кои им се молиле нашите дедовци! Исто така ви наредува да го клањате намазот и да ги посетувате блиските. Ако се вистини овие зборови што ми ги кажавте, тогаш и оваа место на кои се моите нозе, наскоро ќе биде во негово владеење. Сум знаел дека ќе излезе пратеник, но не сум мислел дека ќе биде од вас. Ако би знаел дека ќе се сретнам со него, се би земал предвид само да се сретнам со него. Ако би бил покрај него, би му ги миел нозете.“[1] [1] Дијалогот на Цезар со Ебу Суфјан многу ги наљути дворниците. Затоа Цезар ги отстрани арапите од царскиот двор. Како и да е, љуовта за венецот и царскиот фрон, како и спротиставувањето на дворниците, не му дозволија на Цезар да го прифати Исламот. Види: Султан Ахмед к*реши, Писмата на Мухамед, Приштина, 2004, стр. 109-111; Осман Нури Топаш, оп. цит., стр. 36-40. |
||||||||||
Незнаењето е најголемиот непријател на луѓето!
|
||||||||||
Sulltan Murad
Сениор Регистриран: 18.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 0 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
200 000 hristijani bile ne muslimani greska si
|
||||||||||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Абе ти можеш да се запениш од смеење, ама јас ти кажувам дека 100 пати беше на ТВ како луѓето што отишле рано наутро во недела (недела беше, се сеќаваш?) се спасиле, а другите кои останале крај брегот, изгинале... И кај ти отидоа 200.000 муслимани во еден ден? Ги однесе морето... Ваков Божји гнев се нема случено од потопот наваму... Нешто мора многу да се згрешиле...
|
||||||||||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Тема: Исполнетото Исусово пророштво за Мухамед
vo prviot post mist se potrudil i navel nekoi bibliski citati
koi vo Nivnite oci deluvaat kako prorostva za muhamed,
posle podolog period jas dadov
nekoi moi viduvanja okolu temata postavena od mist...
koja navistina bese premnogu izmesana, nesto kako
samo kako na kvantitet...
na delot na koj pisuvav najmnogu tokmu,
e za pogresnoto svakjanje na Utesitelot Svet,
megutoa mist nekako vnimanieto go otrgna
so sto temata ja nasoci kon rodoslovot na Hristos, za potocno napraviv edna tabela,
za koja mist taaka cvrsto se fati barajki uste edna tabela,
nebare ne mu bese jasno...i
jas mislam deka dovolno jasno bese okolu toa za rodoslovot na Hristos, (sto ne e tema)...i taka vesto odbegnuvajki ja sushtinata za Isusovite proroshtva za muhamed...
naveduvajki nekoi teorii...
а беличка, незнае која од 3-те теории да ја прифати! pa, mist ne sum jas na tema stavena, obrati se malku kon,
prorostvata na Isusovi za Muhamed,
kon razrabotuvanje na tvojot prv post..
“A Utesitelot, pak Duhot Sveti, Kogo Sto Otecot ke go Isprati vo Moe ime, On ke ve nauci na se’ i ke vi napomni za se’ sto sum vi zboruval” (Jovan 14,26)
1. Are you Christ? - [No] 2. Are you Elijah? - [No] 3. Are you THAT Prophet? - [No]
A se zadrzuvas na licnosta na Jovan Krstitel da doznaes sto e koga ne Hristos, nitu pak Ilija, nitu pak prorok ( kako gi izvrtuvas prashanjata od Jovan pa koj cekale posle Mesijata,
Prvin samiot Jovan krstitel kazuva koj e samo ne e vo polza da go citiras “JAS SUM GLAS NA ONOJ STO VIKA VO PUSTINJATA IZRAMNETE GO PATOT NA GOSPODA<<KAKO STO VELI PROROKOT ISAIJA”.(Jovan 1,23)
Mist be kakov muhamed, Jovan krstitel, veli ,,Izramnete go patot na Gospoda,, neli citas pa vakvi gluposti da treskas, lele kraj im nema…
Najdi vo biblijata kade veli Hristos posle sedum veka ke vi go pratam Muhamed, ama vo biblijata evangelijata kade Isus bil so ucenicite i propovedal nepriznavam citati od Isus vo k*ranot posle osum veka muhamed ni slusnal ni videl za Hristos. Mist ako go zemas za prorostvo ona sto sam si go veli za sebe muhamed, togas kako nemozete da veruvate koga vo stariot zavet ima preku iljada prorostva vsusnost i celiot star zavet e pisuvan za dogjanjeto na Mesijata Hristos za spasenie na covekot od grevot, za spasenie na dusite…” Sinot Covecki- veli Hristos ne dojde za da Mu sluzat, tuku dojde da sluzi i da ja dade svojata dusa za otkup na mnozina” (Mat.20,28)
E za ova mist raka ti davam, tvoite fakti se: Duhot na Vistinata go poistovetuvas so Muhamed, zatoa sto Muhamed bil dobar coek, a zatoa nebas najdobro go dokazavte i vo pouki od pejgamberot, dali muhamed e vo pravo gi zemam vo obzir i tie tvrdewa pa sea so kakov obraz ova go pisuvas neznam… a otkako i nekoi zborovi gi izvrtuvas, znaci namerno gi izvrtuvas...ova nema smisla...
Ovde zasluzuvas poseben odgovor i podolg se nadevam Svetiot Duh ke te ozari so Svetlina i Vistina i ke svatis…Ocigledna e eresta koga za Svetiot Duh Utesitel mislite deka e prorostvo za muhamed… Utesitel, Dug Sveti kako tretoto lice od Sveta Troica koi ishodi od Oca e Duh na Vistinata a Vistinata e Bog. Zasto Duhot Sveti e Bozja ipostas i kade se se’ spomenuva i objasnuva deka Duhot Sveti uste vo prvata kniga na Mojsej: “… DUHOT BOZJI LEBDESE NAD VODATA…” IMoj.1,2 Sv.Arhangel Gavril i ja objasnuva na Sveta Bogorodica tajnata na Bogovoplotuvaweto, pa i veli: “ Svetiot Duh ke slegne na tebe, i Silata na Sevisniot ke te oseni” Luka 1,35 ,,Bog e DUH i onie, sto mu se klanjaat, treba da se poklonuvat so duh i so vistina” Jovan 4,24 “A Gospod e Duh; A kade sto e Duhot Gospodov;tamu ima sloboda” II Korintjanite 3,17 “Odete i naucete gi site narodi, krstevajki gi vo imeto na Otecot i Sinot i Svetiot Duh” Matej 28,19 “A Utesitelot, pak Duhot Sveti, Kogo Sto Otecot ke go Isprati vo Moe ime, On ke ve nauci na se’ i ke vi napomni za se’ sto sum vi zboruval” (Jovan 14,26) “A koga ke dojde UTESITELOT, Kogo sto ke vi Go ispratam JAS od OTECOT, DUHOT na VISTINATA, Koj izleguva od OTECOT , On ke svedoci za Mene,, Jovan 15,26 Utesitelot Duhot Svet, e veten na apostolite za nivno prosvetluvawe svedocenje i propovedawe na Vistinata. A toj se javuva na pedesetnica… dela na svetite apostoli od svetiot apostol luka 2,1 Koga se navrsija dnite na pedesetnica, site apostoli bea zaedno i ednodusni. 2,2 I nenadejno se cu sum od neboto, kako da idese silen veter, i ja ispolni celata kukja, kade sto sedea. 2,3 I im se javija razdeleni jazici, kako ogneni, i zastanaa po 2,4 I site se ispolnija so Duh Sveti, i pocnaa *da zboruvaat na drugi jazici, onaka kako sto im davase Duhot Sveti da izgovaraat. Utesitelot Duhot Svet dali vi lici na proroshtvo koe se ispolnilo vo Muhamed
|
||||||||||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Баш интересно што ги постави сликите од џамијата погодена од цунамито, во кој, патем речено загинаа 200.000 муслимани!!! Кај ви е тој алах? Зошто не ги заштити муслиманите? Зошто баш тие што беа во џамијата изумреа, а тие што беа во црквата на ридот се спасија???
Изменето од аџија - 20.Февруари.2007 во 23:13 |
||||||||||
coolio
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 13.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
zarem ima orginal biblija, ? a na koj jazik e? usfari kaj e?
se cuva nekad ! ja ima nekade , nikoj nisto ne cul nitu pak videl ;)
|
||||||||||
Sega znam deka nisto ne znam (sokrat)
|
||||||||||
coolio
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 13.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
epten si nazad zimi se, ako on bil lazgo, zosto togas sme 1 miljarda i 700.000 miljoni muslimani vo celiot svet?
se plasis da go prifatis faktot na vistinata .. ako nema problem leka poleka ke ti omekne srceto, i normalno toj sto saka da ja otkrie vistinata , ja otkriva i ja priznava, a toj sto ne saka normalno deka mu odgovara da zivee vo laga, posto taka mu e poubavo , pozdrav
|
||||||||||
Sega znam deka nisto ne znam (sokrat)
|
||||||||||
orto
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 916 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Па не ни можеш да ја гледаш сурат-мурат , и многу Цркви не се гледаат заради вас , на нивните темели си градите џамии (ракетчиња) .А тоа е се заради вашата мирољубива Вера |
||||||||||
(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену |
||||||||||
orto
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 916 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
The Satanic Verses in Qur'anSura an-Najm (Star) 53:19-22
Ако треба превод кажете иако верувам дека mist добро го владее англискиот |
||||||||||
(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену |
||||||||||
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
да сард, погледни број 4, тоа е вистинскиот одговор.
а беличка, незнае која од 3-те теории да ја прифати! Изменето од mist - 20.Февруари.2007 во 16:38 |
||||||||||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Напротив, друже... Сард и Бела многу убаво ти одговорија, а ти како некој попарен се замолча. Топката е кај тебе. Докажи дека е лага.
Немој само со лажни пропаганди од типот „научно е докажано дека не може од Авраам до Адам да има само 20 генерации“... Според која наука? Таа што те учеле во селото во 1950??? Си гледал ли, ајде пошто не си по науката, можда си по ТВ, на пример на Натионал Географик, емисијата „Научниот Адам“? Каде што се генетски се докажа дека сите имаме заеднички предок (Адам), кој живеел меѓу 8-10 илјади години? Не те бива за наука и за логика. Тебе те бива за чалам. Гарантирам дека ти во чајџилница си најголем фраер. Ама на школо си бил тапа. |
||||||||||
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
читај од 18-та страна на истава тема. Тамо ќе најдеш тоа што го бараш, доказ дека Родословот е измислица.
|
||||||||||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Абе што има јас да ти докажувам, колега. Ти докажи. Ти тврдиш дека е лага... Ајде да те видам? ДОста чалам, овде се вреднува знаење... Ако беше за чалам, прв ќе беше, ама за знаење, може евентуално претпоследно место да го делите со калефчо...
|
||||||||||
Внеси реплика | страница <1 45678 24> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |