|
Симбол: Риба или Крст? |
Внеси реплика | страница <1 456 |
Автор | |
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Погрешно си сватил човеку! Нема никаков напад на христијанството, само желба да се дознае повеќе. Незнам каква ќе биде реакцијата на христијаните, но се надевам ќе објаснат нешто и нема да го сватат ова како критика, лошотија искажана против христијанството. Иначе, како ќе знаеме за религиите ако не кажуваме една за друга! |
|
el-muhhamad
Нов член Регистриран: 07.Март.2006 Локација: Tonga Статус: Офлајн Поени: 29 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a be pak VIE!!! POSLE KE ME BARATE jas da go branam islamot od napadi sto luge ke bevte ALLAH vermesin!!!!!! abe kazete nesto dobro od ISLAMOT ostavete RIBI-MIBI kako ne razbirate sto treba da pravite-----zboruvajte za islamot,ne za gaurskite raboti |
|
66666
|
|
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Гледајќи јас квиз Милионер, слушајќи го Трендо ... чита тој прашање нешто како: Што бил симбол на христијанството пред Крстот!
Јас со ова останав зачуден, не знаев дека во христијанството имало други симболи освен Крстот кој ете некако се сваќа зошто е симбол. Ама одговорот колку што се сеќавам беше Риба. Рибата била симбол на христијанството, ехее одамна во дамнешни времиња. Сега, ми текна ова, и поради тоа што сум немал врска за ова, па се надевам ќе ми објасни некој повеќе. Не ја отварам темава како навреда, како препукување или нешто слично, едноставно ми текна и сакам да знам. Тоа е обичај од претходните народи, наметнато од христијани (не од Исус), за која цел е ставен тој симбол, зошто е заменет, кој е факторот кој си правел симболи, Исус имал врска со овие симболи .. дали тој така наредил и вакви слични објаснувања да кажете, баш ме интересира да знам повеќе. Изменето од sayHI |
|
Внеси реплика | страница <1 456 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |