IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Забава > Музика
  Активни теми Активни теми RSS - Нирвана...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Нирвана...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4567>
Автор
Порака Обратен редослед
emkas Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Јули.2007
Статус: Офлајн
Поени: 398
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај emkas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Октомври.2007 во 22:02
Gi pocituvav mnoooooogu Nirvana kako tinejdzerka, bas togash bea  atraktivnii... duri se sobiravme sekoja godina vo april mislam deka bese sum zaboravila i datata tocna, koga se samoubi k*rt Cobain i im mu oddavavme pocit... togash samo toa  i slushav i drugo nishto ne me interesirashe...
  Sea neznam od koga si nemam pushteno nekoja pesna od niv... ne gi slusham kako porano, megutoa si gi sakam, a nemo84 sekako deka ne se najdobri i ima podobri od niv... sekoja cest za niv, ali ne se najdobri .
Кон врв
nemo84 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Young Modern

Регистриран: 24.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 500
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nemo84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Октомври.2007 во 21:53
Originally posted by hektor hektor напиша:

Originally posted by nemo84 nemo84 напиша:

mracen grandz , obelezje na pocetokot na 90 tite , za seriozen slusatel i muzicar - ne znam , za poremeteni srednoskolci - bogovi , samoubistveni nagoni , mnogu oruzje i nasilstvo vo tekstovite plus neopredelenost , ne nudat nisto posebno

Извини хектор мислам дека во еден пост прочитав дека слушаш синан сакич и компанија. Ок твој избор не се мешам секој со своето. Но како  можеш да кажеш дека биле срање а музиката ти што ја слушаш за некои претстаувува поголем криминал од комунизамот и национализмот заедно.
gi imam slusano i nirvana , doors , led zeppelin , jimi hendrix , albert king , rock rhythm & blues , ne se sekiraj za sinan , sve sto e dobro slusam , sranje za nirvana ne spomnav , pisav za mene deka ne nudat nisto posebno , posebno pobudile vo mnogu tinejdzeri .

Да но коажа дека не нудат ништо посебно, плус сакаше да индиректно да кажеш дека е музика за тинејџери. Јас да ги заслушав на 18 години, долго време помина од тој тинјџерски период па еве уште ги слушам и уште мислам дека се најдоброто нешто од рок музиката.

Можеш да ми дефинираш што е посебно што другиве го нудат на нирвана го немаат за да знам за што зборуваш.
Кон врв
монте кристо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THERE CAN BE ONLY ONE

Регистриран: 26.Мај.2005
Поени: 6869
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај монте кристо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Октомври.2007 во 08:41
Originally posted by nemo84 nemo84 напиша:

mracen grandz , obelezje na pocetokot na 90 tite , za seriozen slusatel i muzicar - ne znam , za poremeteni srednoskolci - bogovi , samoubistveni nagoni , mnogu oruzje i nasilstvo vo tekstovite plus neopredelenost , ne nudat nisto posebno

Извини хектор мислам дека во еден пост прочитав дека слушаш синан сакич и компанија. Ок твој избор не се мешам секој со своето. Но како  можеш да кажеш дека биле срање а музиката ти што ја слушаш за некои претстаувува поголем криминал од комунизамот и национализмот заедно.
gi imam slusano i nirvana , doors , led zeppelin , jimi hendrix , albert king , rock rhythm & blues , ne se sekiraj za sinan , sve sto e dobro slusam , sranje za nirvana ne spomnav , pisav za mene deka ne nudat nisto posebno , posebno pobudile vo mnogu tinejdzeri .
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2007 во 18:51
еве мислење за нив  I NEED AN EASY FRIEND
I DOOO NEED AN EARTH TO LEND
I DOOO THINK U FEET THIS SHOE
I DOOO WANT TO HAVE A CLUE....
парарарам....големо%20гушкање
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Young Modern

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nemo84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2007 во 18:37

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Young Modern

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nemo84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2007 во 18:36
Originally posted by LouWeed LouWeed напиша:

ne zboruvaj gluposti, ja gi pocituvav dodeka ne se iskomercijaliziraa isto kako ebanite him, a baska sto k*rt pukaglava nema(se) vrska od peenje

Нема еден бенд на планетава што ги слушаш што не се иксомерцијализирани. Ако имаат публика комерцијала се. к*рт не знае да пее хмм... многу контороверзна изјава според мене. Многу критичари изјавуваат дека гласот на к*рт е еденј од најпрепознатливите, плус на страна фактот што можеби бил единствен кој што со гласот можел да наежи.
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2007 во 14:54
ako bi biral grandz bend bi gi izbral Pearl jam i Ugly kid joe
a inace nemam niso protiv nirvana i ja porano gi slusav
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
монте кристо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THERE CAN BE ONLY ONE

Регистриран: 26.Мај.2005
Поени: 6869
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај монте кристо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2007 во 10:04
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
Кон врв
LouWeed Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
I AM THE KING OF ROCK&ROLL

Регистриран: 28.Мај.2005
Поени: 13012
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LouWeed Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2007 во 08:52
ne zboruvaj gluposti, ja gi pocituvav dodeka ne se iskomercijaliziraa isto kako ebanite him, a baska sto k*rt pukaglava nema(se) vrska od peenje

Изменето од LouWeed - 02.Октомври.2007 во 08:52
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Young Modern

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nemo84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2007 во 02:02
Нирвана е највлијателниот бенд во историјата на рок музиката воопшто. Некој како лувид не ги почитуваат затоа што ги поместија гранците на квалитетот до бесконечност. к*рт Кобејн во очите на милиони е Бог, музиката на Нирванае како директно зилезена од рајот.

Најубавите работи траат картко, а што се днесува на едноставноста на музиката...хех. Јаки муда ако фли може да свири бас ко будала(јас ептен го почитувам) кога една песна не може да напише како што треба. к*рт од два акорда знаел да те здрма до коска а да не почнам за текствоите и гласот.

За сите малишани нирваномрзачи...да не биле нирвана многу од бедовите што ги слушате денеска не би постоеле затоа полека со критикие.
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јануари.2007 во 14:55

ИАКО МУЗИКАТА НА НИРВАНА СЕКОГАШ МИ ПРЕДИЗВИКУВА ДЕПРЕСИЈА И САМОУБИСТВЕН НАГОН COBAIN МИ БЕШЕ ИДОЛ ВО СРЕДНО И СО ЗАДОВОЛСТВО ГИ СЛУШАМ ЧАТ-ПАТ

Изменето од ACELERA - 20.Јануари.2007 во 14:57
Кон врв
ASTRIX Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
OBSESSIVE DREAMS

Регистриран: 18.Јануари.2007
Поени: 763
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ASTRIX Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јануари.2007 во 22:33
Kурт беше и ќе остане The God of Rock. јес да е глупо што се уби,можеше да направи многу повеќе доколку беше жив,многу тажноCry
Кон врв
xokaido Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Јуни.2006
Поени: 9
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај xokaido Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јуни.2006 во 10:23

Stvarno se mnogu dobri....ama steta za COBAIN...

The only way to navigate Love
Is to be lost within it
It is neither a beast to be conquered
Nor a thought to be cornered
You are a guest in its presence.

Кон врв
*psycho* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Јуни.2006
Поени: 71
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *psycho* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2006 во 20:37
Originally posted by mArInA`0h mArInA`0h напиша:

Grimco znajme za tebe :)))

Nirvana se legenda bee..od ko gi slushnav niv za prv pat nishto pojke ne beshe isto...

STETA ZA COBAIN
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4567>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.