|
Господ или Дарвин |
Внеси реплика | страница <1 45678 13> |
Автор | |
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЗА промашената теорија на еволуција на Дарвин можам до сабајле да постирам ...ама има книгулчиња па читкајте
битно...не држи теоријата, воопшто! |
|
чаир
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 950 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Едно прашање до сите кои ја бранат теоријата на Дарвин
Зошто и сега мајмуните не еволуираат зошто однив сека не настане човек |
|
Нова заповед ви давам да се љубите еден со друг како што Јас ве возљубив така и вие да се љубите еден со друг.По тоа ке ве познаат сите дека сте мои ученици, ако имате љубов меѓу себе (Јов. 13-34,35)
|
|
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Има резон. Дарвин докажува, дека емоциите се своjствени не само на лугето, но и на човекоподобните маjмуни. А освен дека е има мисла , дека е свестно суштество , човекот има и ко одликувашта црта своjата емоционалност. Но во истото време еден теолог би кажал : Ако има поjма за Бог , значи тоj задолжително постои. Ако има критериуми за красота , добро , срекjа и лjубов, а во поjмот за Бог ние сме ставили сето тоа , значи тоj постои. Но се пак науката е во пати напред од религиjата во доказите, затоа што не чека само на логиката.
Изменето од pagane - 23.Ноември.2009 во 12:35 |
|
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Духовното е она во кое можеме да веруваме но и не е така силно докажано како дарвиновата теорија која е светски призната
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
DARVIN DEFINITIVNO
pa jas sum ziv dokaz na negovata teorija |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
" Величието на човекот е во свестността за неговата ништожност. Дрвото не е свестно за ништожността си . Сите тие маки докажуват величието му: тоа се маките на блогородник, на детрониран крал. Вистинската религиjа би требало да ни покажува величието и ништожността ни , да провоцира почтуване и презреност, лjубов и омраза кон самите нас."
Блез Паскал Изменето од pagane - 23.Ноември.2009 во 12:30 |
|
plamenko
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 07.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2159 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa mene povise mi se veruva deka od voda sme iskocile amam aj da ne se mesam:)
abre delfincinja sme bile
|
|
|
|
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
па што била целта на еволуцијата-да се стигне до човек и точка?
јок, мене не ми држи вода еволуцијата... |
|
angelmk
Сениор Регистриран: 02.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 135 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ја верувам у еволуција,оти не верувам ѕ господ и сличните на него..сеа еволуција дали од мајмуни или од нешто друго,тоа не знам ,али секако луѓето господ не ги создадел,оти луѓето го создаделе господ.без имаѓинацијата на луѓето не би постојала и визијата за господ.
|
|
"BEAUTY IS TRUTH, TRUTH BEAUTY."
|
|
ASTRIX
Сениор OBSESSIVE DREAMS Регистриран: 18.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
иам бајаги пропусти во теоријата на Дарвин
уште не сум видел некој мајмун да еволуира во човек??? или запрела еволуцијата со нас? а библискиот запис за настанокот е хмммм, па за неверниците е чуден а за оние кои имаат вера е ок. |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sum videl
planini more vulkan sonce se postaro od nas najsilnite i najmladite milioni godini postaro sum gi videl gi gledam kje gi gledam veruvam vo toa sto gledam custvuvam, ma sekoj cekor menoram da objsnuvam sto se gleda no ti skas da objasnis sto ne se gleda iskrenosta i silata vo sebe si e pojaka od verata vo sebe si ne veruvaj vo nesto nego bori se za toa nesto |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zatoa sto sme jaki
silni no i glupi mozeme da go unistime blagoslovot nie sme edinstveni sto sonuvame i sonistata gi pretvarame vo realnost |
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mozam
i sakam da veruvam deka nie sme se napravile nie sme gospod |
|
|
|
Buki
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Нов член Регистриран: 30.Јануари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
абе зш сиве ови е глупости Господ си е Господ верувај во него а не дека сме мајмуни кои еволуирале како можеш да кажеш така?
|
|
abe vidi vamu...
|
|
Внеси реплика | страница <1 45678 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |