IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Господ или Дарвин
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Господ или Дарвин

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 13>
Автор
Порака Обратен редослед
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2007 во 22:51
ЗА промашената теорија на еволуција на Дарвин можам до сабајле да постирам Tongue...ама има книгулчиња па читкајте
битно...не држи теоријата, воопшто!
Кон врв
чаир Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јануари.2007
Поени: 950
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај чаир Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Февруари.2007 во 20:44
Едно прашање до сите кои ја бранат теоријата на Дарвин
Зошто и сега мајмуните не еволуираат зошто однив сека не настане човек
Нова заповед ви давам да се љубите еден со друг како што Јас ве возљубив така и вие да се љубите еден со друг.По тоа ке ве познаат сите дека сте мои ученици, ако имате љубов меѓу себе (Јов. 13-34,35)
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2007 во 14:30
  Има резон. Дарвин  докажува, дека емоциите се своjствени не само на лугето, но и на човекоподобните маjмуни. А освен дека е има мисла , дека е свестно суштество , човекот има и ко одликувашта црта своjата емоционалност. Но во истото време еден теолог би кажал : Ако има поjма за Бог , значи тоj задолжително постои. Ако има критериуми за красота , добро , срекjа и лjубов, а во поjмот за Бог ние сме ставили сето тоа , значи тоj постои. Но се пак науката е во пати напред од религиjата во доказите, затоа што не чека  само на логиката.

Изменето од pagane - 23.Ноември.2009 во 12:35
Кон врв
Tattoo Beauty Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Tetovirana Sexy Ubavica

Регистриран: 10.Август.2006
Поени: 4549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tattoo Beauty Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2007 во 14:27
Духовното е она во кое можеме да веруваме но и не е така силно докажано како дарвиновата теорија која е светски призната
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2007 во 14:18
DARVIN DEFINITIVNO
pa jas sum ziv dokaz na negovata teorija
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2007 во 13:29
" Величието  на човекот е во свестността за неговата ништожност. Дрвото не е свестно за ништожността си . Сите тие маки докажуват величието му: тоа се маките на блогородник, на детрониран крал. Вистинската религиjа би требало да ни покажува величието и ништожността ни , да провоцира почтуване и презреност, лjубов и омраза кон самите нас."           
                                                  Блез Паскал

Изменето од pagane - 23.Ноември.2009 во 12:30
Кон врв
plamenko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Август.2006
Локација: Macedonia
Поени: 2159
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај plamenko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2007 во 12:49
pa mene povise mi se veruva deka od voda sme iskocile amam aj da ne se mesam:)
abre delfincinja sme bile
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2007 во 12:36
па што била целта на еволуцијата-да се стигне до човек и точка?
јок, мене не ми држи вода еволуцијата...
Кон врв
angelmk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Декември.2006
Поени: 135
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај angelmk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2007 во 04:55
ја верувам у еволуција,оти не верувам ѕ господ и сличните на него..сеа еволуција дали од мајмуни или од нешто друго,тоа не знам ,али секако луѓето господ не ги создадел,оти луѓето го создаделе господ.без имаѓинацијата на луѓето не би постојала и визијата за господ.
"BEAUTY IS TRUTH, TRUTH BEAUTY."
Кон врв
ASTRIX Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
OBSESSIVE DREAMS

Регистриран: 18.Јануари.2007
Поени: 763
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ASTRIX Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2007 во 12:20
иам бајаги пропусти во теоријата на Дарвин
уште не сум видел некој мајмун да еволуира во човек???
или запрела еволуцијата со нас?
а библискиот запис за настанокот е хмммм, па за неверниците е чуден
а за оние кои имаат вера е ок.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2007 во 02:33
sum videl
planini
more
vulkan
sonce
se postaro od nas najsilnite i najmladite
milioni godini postaro
sum gi videl
gi gledam
kje gi gledam
veruvam vo toa sto gledam
custvuvam, ma sekoj cekor

menoram da objsnuvam sto se gleda
no ti skas da objasnis sto ne se gleda
iskrenosta i silata vo sebe si e pojaka od verata vo sebe si
ne veruvaj vo nesto nego bori se za toa nesto

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2007 во 02:28
zatoa sto sme jaki
silni
no i glupi
mozeme da go unistime blagoslovot
nie sme edinstveni sto sonuvame
i sonistata gi pretvarame vo realnost

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јануари.2007 во 22:37
mozam
i sakam
da veruvam deka
nie sme se napravile
nie sme gospod

Кон врв
Buki Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Јануари.2007
Локација: Macedonia
Поени: 6
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јануари.2007 во 22:25
абе зш сиве ови е глупости Господ си е Господ верувај во него а не дека сме мајмуни кои еволуирале како можеш да кажеш така?
abe vidi vamu...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 13>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.