IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Смртна казна за напуштање на Ислам
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Смртна казна за напуштање на Ислам

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678>
Автор
Порака Обратен редослед
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2011 во 13:51
Originally posted by spiros spiros напиша:

Тој Чист Извор е Светлина и Дух и е безкрајно повеќе од букви - или историски докази - пишувани од човечка рака. Затоа, чедата на книжниците и материјалистите на коишто повеќе им се потребни буквите и материјалните докази одколку Тој Чист Извор, не ќе можат да ја дознаат Совршената Вистина !

Сваќаш ли?

Дали тоа значи дека само ти ги имаш таа Светлина и тој Дух и само ти добиваш приватни откровенија од нив па затоа имаш некои радикално различни информации за општо познатиот Мухамед кој е мошне педантно евидентиран во историјата?
И зошто некој би ја негирал цела историја за да верува во тоа дека ти имаш некои приватни откровенија од Светлината и Духот?
И што ако утре се појави некој друг форумџија и напише дека нему духот му сведочел дека Мухамед бил всушност некој монах, реинкарнација на Буда, кој медитирал на планината Олимп и се поврзувал со Зевс и сл.? Дали да му веруваме на него или на тебе?

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
MUSLIMA_1 Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Септември.2011
Поени: 83
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MUSLIMA_1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2011 во 13:36
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Има Еден Чист Извор - Кого што неверниот свет нити Го познава, нити Го признава - бидејќи е безкрајно почист и повистинит од кyраишкиот кyран и хадиси!

Се’ што е во ними вистинито, црпено е од Чистиот Извор!

Во ред, но кој е тој чист извор каде што и ние другите можеме да прочитаме или на било кој друг начин дознаеме за вистинскиот Св. Мухамед?

Muhammed neka e bozji mir nad nego,toj ne e svetec toj e poslanik, praten od Allah za ovoj ummet. (narod), Allah veli vo k*ranot i nie na sekoj narod mu prativme poslanik,i na sekoj poslanik mu dadovme kniga.
Jevreji govore: "Uzejr je - Allahov sin", a kršćani kažu: "Mesih je - Allahov sin."* To su riječi njihove, iz usta njihovih, oponašaju riječi nevjernika prijašnjih -
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2011 во 13:00

Тој Чист Извор е Светлина и Дух и е безкрајно повеќе од букви - или историски докази - пишувани од човечка рака. Затоа, чедата на книжниците и материјалистите на коишто повеќе им се потребни буквите и материјалните докази одколку Тој Чист Извор, не ќе можат да ја дознаат Совршената Вистина !

Сваќаш ли?

Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2011 во 12:16

Има Еден Чист Извор - Кого што неверниот свет нити Го познава, нити Го признава - бидејќи е безкрајно почист и повистинит од кyраишкиот кyран и хадиси!

Во ред, но кој е тој чист извор каде што и ние другите можеме да прочитаме или на било кој друг начин дознаеме за вистинскиот Св. Мухамед?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2011 во 12:03

spiros, ме интересира од кои (историски) извори ти ги црпиш информациите за вистинскиот, како што го нарекуваш, Св. Мухамед?Муслиманите и јас пишуваме од она што го читаме во Кyранот и хадисите. Верувам и на сите останати членови ги интересира кои се твоите извори бидејќи навистина нудат невообичаена слика за Мухамед?

in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2011 во 11:48

Светот се’уште нити Ја познава Светата Мудрост БОЖЈА (Св.Софија) отелотворена во Исус Христос, нити нејзините вистински Св. Апостоли и следбеници, меѓу кои (покасно) беа и вистинскиот Св.Мухамед, Св. Рабиа, Св. Халаџ, ... Св.Руми!

Ниеден од погоренаведентие вистински верници нити при молитва се поклонувал кон камен, нити преку арапско/кyраишки раце пишаното писмо го обожавале како Словото БОЖЈЕ отелотворено во Исус Христос и затоа (слично како Исус) биле одсекогаш мразени, гонети и дури убивани од страна на арапско/кyраишките слуги, кои се’уште не Ја познаваат Совршената Вистина и на судниот ден ги очекува најголемото изненадување воопшто!

spiros, ме интересира од кои (историски) извори ти ги црпиш информациите за вистинскиот, како што го нарекуваш, Св. Мухамед?
Муслиманите и јас пишуваме од она што го читаме во Кyранот и хадисите. Верувам и на сите останати членови ги интересира кои се твоите извори бидејќи навистина нудат невообичаена слика за Мухамед?

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2011 во 11:40

Доколку Руми не би го осудил со смрт оној муслиман што се осмелил да поверува во нешто друго, тогаш би постапил спротивно на учењето на Мухамед кој јасно ги осудува со смрт таквите.Но во тој случај, дали можеме Руми да го сметаме за вистински муслиман? Дали може некој да биде муслиман, а воедно да не се согласува со учењето на Алаховиот пратеник Мухамед?Зборот Ислам значи „мирна покорност“ т.е. мирна покорност кон вољата на Алах. Ако вољата на Алах, како што веруваат муслиманите, е да биде убиен оној што сака да излезе од Исламот, тогаш муслиманите треба мирно и покорно да се согласат со тоа. Доколку не се согласат, тогаш или не се покорни на вољата на Алах, или пак не се баш убедени дека тоа е вољата на Алах т.е. не се искрени и убедени муслимани.

Руми е далеку поблиску до Совршениот Ислам (и Муслиман) и до Совршениот БОГ (Елоах, Алах, Елохим) како што Тој лично се покажа во Исус Христос, одколку сите арапско/кyраишки крвави каменопоклоници и нивните следбеници, заедно!

Светот се’уште нити Ја познава Светата Мудрост БОЖЈА (Св.Софија) отелотворена во Исус Христос, нити нејзините вистински Св. Апостоли и следбеници, меѓу кои (покасно) беа и вистинскиот Св.Мухамед, Св. Рабиа, Св. Халаџ, ... Св.Руми!

Ниеден од погоренаведентие вистински верници нити при молитва се поклонувал кон камен, нити преку арапско/кyраишки раце пишаното писмо го обожавале како Словото БОЖЈЕ отелотворено во Исус Христос и затоа (слично како Исус) биле одсекогаш мразени, гонети и дури убивани од страна на арапско/кyраишките слуги на лажниот пророк мухамед, кои се’уште не Ја познаваат Совршената Вистина и на судниот ден ги очекува најголемото изненадување воопшто!

Совршениот БОГ - ако е можно - нека им прости, бидејќи тие незнаат што прават!

Амин!

Изменето од spiros - 09.Октомври.2011 во 11:51
in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2011 во 01:00
Доколку Руми не би го осудил со смрт оној муслиман што се осмелил да поверува во нешто друго, тогаш би постапил спротивно на учењето на Мухамед кој јасно ги осудува со смрт таквите.
Но во тој случај, дали можеме Руми да го сметаме за вистински муслиман? Дали може некој да биде муслиман, а воедно да не се согласува со учењето на Алаховиот пратеник Мухамед?

Зборот Ислам значи „мирна покорност“ т.е. мирна покорност кон вољата на Алах. Ако вољата на Алах, како што веруваат муслиманите, е да биде убиен оној што сака да излезе од Исламот, тогаш муслиманите треба мирно и покорно да се согласат со тоа. Доколку не се согласат, тогаш или не се покорни на вољата на Алах, или пак не се баш убедени дека тоа е вољата на Алах т.е. не се искрени и убедени муслимани.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2011 во 00:57
Originally posted by MUSLIMA_1 MUSLIMA_1 напиша:

Jas samo edno prasanje imam kon hristijanite vaka: Ako islamot e tolku losa religija kako vie sto ja opisuvate nel? Zasto be togas hristijanite ja prifakaat nasata vera, zasto ako hrisijnaskata vera e prava vera,zasto muslimanite ne primaat pravoslavna vera, znaci nesto ne e do nas zaprasajte se moze e do vas cim se slucuva ova, pola makedonija konvertira vo islam, Cudno neli??? i mene mi cudno.

Ako ti si ja prodala verata na tvoite dedovci toa ne e poloa makedonija tuku samo ti - ne si olesnuvaj na sovesta so generaliziranje i pisuvanje nevistini....

Inaku temata e smrtna kazna za napustanje na islam - interesna tema i zamisli toa se slucuva vo islamot na 21 vek....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2011 во 00:29

Originally posted by saguaro saguaro напиша:

А што мислиш дали Руми би го осудил овој човек за промена на верата со смрт?

Не, Руми никогаш не би направил или дозволил нешто што не е пракса нити учење на Совршената БОЖЈА Вера, Која што Совршениот БОГ лично ни ја покажа во Исус Христос, Кој што е Прачиста Инкарнација на БОЖЈАТА Мудрост!

in Time & Eternity!

Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2011 во 00:17

Jas samo edno prasanje imam kon hristijanite vaka: Ako islamot e tolku losa religija kako vie sto ja opisuvate nel? Zasto be togas hristijanite ja prifakaat nasata vera, zasto ako hrisijnaskata vera e prava vera,zasto muslimanite ne primaat pravoslavna vera, znaci nesto ne e do nas zaprasajte se moze e do vas cim se slucuva ova, pola makedonija konvertira vo islam, Cudno neli??? i mene mi cudno.

Половина Македонија конвертирала во Ислам?! Каде ли го виде и прочита тоа? Повели, постирај докази, веројатно сите се заинтересирани како и јас да го прочитаат тоа, затоа што во секојдневниот живот тоа не е така.Прво пипуваше историски невистини, сега започна со пишување и со демографски невистини.
Ако пак мислиш дека Муслимани во Македонија не станале Православни, многу грешиш.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2011 во 22:00

Razni lugje - razni zhelbi i potrebi.

Nikoj ne diskutira zoshto nekoj reshava da bide musliman. Toa e izbor na choveka isto onaka kako shto nekoj reshava da bide hristijanin, budista ili ateista.

Diskutirame za sherijatskiot zakon koj odreduva smrtna kazna za onie muslimanski vernici koi sakaat da izezat od Islamot, da stanat vernici na druga religija i istata otvoreno da ja promoviraat vo svojata sredina kako shto pred toa go pravele so Islamot.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2011 во 21:55
Originally posted by saguaro saguaro напиша:

А што мислиш дали Руми би го осудил овој човек за промена на верата со смрт?

Povtorno kje te potsetam deka temata e Смртна казна за напуштање на Ислам.

Shto ima Rumi so toa ???

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
MUSLIMA_1 Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Септември.2011
Поени: 83
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MUSLIMA_1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2011 во 21:50
Jevreji govore: "Uzejr je - Allahov sin", a kršćani kažu: "Mesih je - Allahov sin."* To su riječi njihove, iz usta njihovih, oponašaju riječi nevjernika prijašnjih -
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,296 секунди.