IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Дали најдоброто допрва доаѓа?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали најдоброто допрва доаѓа?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 9>
Автор
Порака Обратен редослед
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Статус: Офлајн
Поени: 4489
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2011 во 01:30

Originally posted by Templarius Templarius напиша:

A ce saka li nekoj da pojasni sto se podrazbira pod najdobro????
Znaci ce cekame neshto a ne znaeme shto ????

Темпо, многу подобри нешта дури и од електриката, компјутерот, автомобилот, авионот, медицинските уреди, техники, ... за кои нашите предци не можеле нити да сонуваат а за нас се секојдневие!

Сите погоре пишани добра - и се' што е добро, се' што е животопријатно во овој свет - потекнува од Мудроста БОЖЈА , Која што Единствениот БОГ за спасение на сите Ја отелотвори во Исус!

Темпо, војните ќе исчезнат, болестите веќе ќе ги нема, ... дури и на смртта ќе и' дојде крајот!

„Она што око не видело, уво не чуло, ниту на човек на ум му дошло, тоа Бог го приготвил за оние кои Го љубат.”

Originally posted by viktorija123 viktorija123 напиша:

Kako mozhe da postoi seopshto- "najdobro" vo materijalniot svet, kade nishto ne e apsolutno??? osven promenata...

Nie zhiveeme vo dualizam! - kade, "parichkata sekogash ima dve lica"... Blazhenstvoto e iznad dualizmot.

Ovie stihovi od Rumi, gi staviv i vo pdf.filozofija, no bi sakala i ovde:

- ja otfrliv dvojnosta i vidov deka dvata sveta se eden!
_ Toj e prviot, toj e posledniot, toj e nadvoreshniot, toj e vnatreshniot...

Idejata za "sovrshen svet"(materijalen) e samo ideja - kade ako ne vo chovekoviot mozok... dodeka sovrshenstvoto(blazhenstvoto) e vo NAS!

Sebichnite zhelbi i stravovite se korenite na "temninata"...na chovekovoto stradanje...

Руми (покрај секоја љубов и респект) осозна прилично добро, но не и совршено – што Чедата на Љубовта и Мирот БОЖЈИ одамна го знаеле – дека горкиот плод од дрвото на сознанието (за добро и лошо) е смрт и крајот на рајот.
Коренот пак од Дрвото на Животот е Благодат (Милост), без Која ништо неможе да постои што постои и уште помалу некој може да биде спасен од вртлогот на диаблото, а колку пак помалу да биде Едно со БОГА (Отецот на Мудроста)!
Затоа, Милоста БОЖЈА ( тоа е Мудроста БОЖЈА) – за спасение на сите отелотворена во Исус – вели: Јас сум Патот, Вистината и Животот, и никој не доаѓа при БОГА (Отецот) освен преку мене!

Се' додека човекот и човештвото се противи и не се поклонува пред Евангелието на Милоста БОЖЈА (Исус Христос), неможе и неќеможе да дојде до толку неопходната и долгоочекувана преродба (трансформација).

Сепак, надежта останува дека во последен момент низ породилните болки кои (набрзо и непрепознатливо) доаѓаат врз човекот и човечанштвото, ќе дојде до будење за Христа во сите нас: Тоа е Вистинска Надеж и Вистински Спас!

Биди благословена!

п.с. Точно е дека во овој свет ништо не е абсолутно, освен промената, но Совршениот БОГ е абсолутно моќен и него (неа) да го (ја) промени, така што распадливото ќе биде тогаш преоблечено во нераспадливото!   

Изменето од spiros - 22.Април.2011 во 01:43
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2011 во 22:51
Izvini no na toa prashanje nema da ti odgovoram.
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
alf Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Септември.2009
Поени: 631
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alf Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2011 во 21:58
.

Изменето од alf - 19.Септември.2011 во 09:01
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2011 во 19:51

Najdobroto (bez obzir koj kako toa si go tolkuva), kako i najloshoto, sekogash postojat SEGA.

Isus toa go objasnil pred dva milenijumi.

A ako nekoj saka da cheka nekoj neshto da mu donese...togash neka cheka.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2011 во 14:38
A ce saka li nekoj da pojasni sto se podrazbira pod najdobro????
Znaci ce cekame neshto a ne znaeme shto ????
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alf Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2011 во 09:05
.

Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2011 во 00:55
Originally posted by Majkl Majkl напиша:

Дзоволувам да бидам корегиран но колку што го разбрав alf тој верува дека Дедо Мраз е антихристот, па во таа смисла ја спомна лагата.

Навистина незнам кој беше поводот на алф да го даде првичниот коментар кон мојот пост?не%20знам Каква врска имаше тоа со она за што се зборуваше? И, како би можел да знам што мисли алф од само овие 2 негови реченици:
Originally posted by alf alf напиша:

Ти барем си знаеш кого треба да чекаш.
Секој ќе ја увиди совршената лага.

Но, нема врска. Одиме понатаму.

Р.Ѕ. И, да искористам додека сме надвор од темата намигнување, за тоа што алф спомнува за (не)постоење на времето:

... лугето се убедени дека постои и неопходно е да се смета и мери времето за да се воспостави некаков ред во општеството.
Тоа можеш да го спредиш со невидлив "затвор", а добро знаеме кој луге се држат во затвор. ...

имаме дискутирано во оваа тема.
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alf Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2011 во 22:17
.

Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2011 во 15:00
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

... одам јас да го пречекам Дедо Ми Мраз! Еве го кај иде:

Уууухххх.... лллееееллллееее ... од каде го „ископа“ овој пост??? Не Бе па ти, каква лага ... па јас пред неполни 4 месеци го испратив „дотичниот“! Беше кај мене, ни’ донесе поклони и, си замина. Што, не веруваш?изненадувањема%20ајде Ц, ц,  ц ... ееејјј луѓеее!
Дзоволувам да бидам корегиран но колку што го разбрав alf тој верува дека Дедо Мраз е антихристот, па во таа смисла ја спомна лагата.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2011 во 14:47

... одам јас да го пречекам Дедо Ми Мраз! Еве го кај иде:

Уууухххх.... лллееееллллееее ... од каде го „ископа“ овој пост???
Не Бе па ти, каква лага ... па јас пред неполни 4 месеци го испратив „дотичниот“! Беше кај мене, ни’ донесе поклони и, си замина.
Што, не веруваш?изненадувањема%20ајде
Ц, ц,  ц ... ееејјј луѓеее!

Кон врв
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2011 во 14:15

Kako mozhe da postoi seopshto- "najdobro" vo materijalniot svet, kade nishto ne e apsolutno??? osven promenata...

Nie zhiveeme vo dualizam! - kade, "parichkata sekogash ima dve lica"... Blazhenstvoto e iznad dualizmot.

Ovie stihovi od Rumi, gi staviv i vo pdf.filozofija, no bi sakala i ovde:

- ja otfrliv dvojnosta i vidov deka dvata sveta se eden!
_ Toj e prviot, toj e posledniot, toj e nadvoreshniot, toj e vnatreshniot...

Idejata za "sovrshen svet"(materijalen) e samo ideja - kade ako ne vo chovekoviot mozok... dodeka sovrshenstvoto(blazhenstvoto) e vo NAS!

Sebichnite zhelbi i stravovite se korenite na "temninata"...na chovekovoto stradanje...

There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alf Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2011 во 08:58
.

Изменето од alf - 19.Септември.2011 во 09:04
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2011 во 01:21
Originally posted by spiros spiros напиша:

... Но без грижи, набрзо секој ќе Ja увиди Совршената Вистина ...

И, што велиш ... набрзо, а?ма%20ајде хи,%20хи...
Само, незнам дали знаеш, ова „набрзо“ им било ветувано на луѓето уште пред 2000 и кусур години. Имало доста такви кои верувале во тоа, дека токму тие ќе бидат сведоци.
Иако помалку, но сепак, такви ги има еве и денес.тага
Уште колку време треба да помине за да конечно тоа „набргу“ да се обистини? 1, 2 5, 10 ... 1000, 2000 години? Да да, знам, ќе речете: „освен Тој, никој незнае кога тоа ќе се случи. Затоа човекот треба постојано да биде спремен за да го дочека тој момент ...“ (кој еве, само што не стасал голема%20насмевка... )
Би сакал да знам што (како) ќе размислуваат овие луѓе кои веруваат во „скорешноста“ на враќањето на доброто (= вистината, светлината ... и уште кои ли се не епитети не се наредени за Ристета), во моментот пред настапување на смртта? Дали ќе се чувствуваат разочарани, измамени, што не го дочекале тој долгоочекуван миг на скорешност? Или во следниот миг ќе си помислат (= утешат) дека ако не во овој, тогаш во следниот живот ќе го доживеат тоа?збунетост
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4489
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2011 во 23:33

Биди потполно сигурен дека нема да те убијам Messenger, но дека потполната вистина не ја зборуваш (зборувате) тоа е факт!

Сите кои велат дека Совршениот БОГ секогаш бил, е' и секогаш ќе биде , секаде и во се' - засигурно - Совршената Вистина се'уште не ја осознале!

Совршениот БОГ е Совршена Светлина, во Која немало, нема, нити пак ќе има темнина, што за луѓето кои самите се воздигаат, неможело, неможе, нити пак (за среќа) ќе може да се каже!   

Но без грижи, набрзо секој ќе Ja увиди Совршената Вистина дека не човечки (или ангелски) учења и сознанија, туку само БОЖЈАТА Мудрост е таа тесна Спасителна Врата , дека само БОЖЈАТА Милост е Тој тесен Спасителен Пат и Мост!

Секој до еден (!), посебно тие - “просветлени“ книжници - што се чувствуваат дека се поарни и попросветлени од другите!
(Лука 7: 35 - 50 + Лука 18:9 - 14)

Неверата во Мудроста БОЖЈА, неверата во Милоста БОЖЈА е таа што најповеќе убија (!)
Повеќе од - заедно сите - тешки болести и душмански орудија (!)
О'Единствен Совршен БОЖЕ, за Евангелието Твое Вечно
За Христа, секоја душа ослободија, секоја душа разбудија!!!

Амин!

Изменето од spiros - 19.Април.2011 во 23:43
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 9>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,313 секунди.