|
Форум во живо: Дали еволуцијата е научно издржана? |
Внеси реплика | страница <1 45678 11> |
Автор | |||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Teorijata na evolucijata na Darvin nema dupki, tuku golemi krateri . Prvo, nedostasuvaat fosilni dokazi za preodnite alki pomegju vidovite zivi organizmi. Vtoro, se' uste naukata ne moze od neziva materija da proizvede ziva, iako na toa rabotat inteligentni naucnici vo super opremeni laboratorii da go dokazat toa , a kamoli slucajno da nastane samo od sebe . I ima uste mnogu krateri vo ovaa teorija ...da ne navrojuvam. |
|||
SOLI DEO GLORIA
|
|||
Marko sk
Сениор Регистриран: 08.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 887 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Umnaaaa :))), velis teorijava imala dupki, a toa koj ti go kaza ?
I koja teorija nema dupki ? ok, ajde uste ova i dosta e: Секоја теорија од областа на физиката секогаш е слободна, во смисла дека претставува само хипотеза: таа, всушност, никогаш не може да се докаже. Без оглед на тоа колку пати резултатите на експериментите ќе се совпаднат со некоја теорија, ништо не ви гарантира дека следниот пат нема да и противречи. Од друга страна, пак, една теорија може да се побие само со еден резултат, кој не е во согласност со тоа што го предвидува таа... Секогаш кога ќе се покаже дека резултатите од новите опити се совпаѓаат со предвидувањата на одредена теорија, таа останува на сила и нашата доверба во неа се зголемува; но, кога ќе се покаже дека новите посматрања не се во согласност со теоријата, таа треба да се отфрли или да се измени. КРАТКА ИСТОРИЈА НА ВРЕМЕТО, Стивен Хокинг Изменето од Marko sk - 25.Март.2011 во 20:08 |
|||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Знаеш како се вели Марко, во секоја лага, предрасуда, или сл. постои мало зрнце вистина кое ја прави истата толку популарна и привлечна.
Па така и со Дарвин. Има некои моменти во оваа теорија кои навистина се издржани. А исто така има и неколку дупки, кои се исто така важни и значајни кои ја прават теоријата неприфатлива како целосно објаснување... Имаше тема на која сме пишувале конкретно и детално,...сега ме мрзи Изменето од Kali - 25.Март.2011 во 19:38 |
|||
Marko sk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ццц...еее ова, ептен LIKE Инаку, во контекст на хипотезата на Меси, ако не си ова, тогаш си она, и сл...јас не се сметам/нарекувам себеси ревен верник....но не ја прифаќам целосно теоријата на Дарвин...туку, веќе сме зборувале за тоа.. |
|||
Marko sk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ok e, znam deka na site im e jasno ko bel den :) Tuku ova boldiranovo, go pisuva vo Biblijata vo eksplicitna forma - deka svetot ne se menuva, kako i ona drugono, deka 'resil da zastane' ?? Изменето од Marko sk - 25.Март.2011 во 19:08 |
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Marko sk, kopash dupka vo voda.
Nuti eden reven vernik nema da prifati nikakva evolucija bidjeki toa e potpolno sprotivno od negovoto veruvanje koe veli deka Bog e sovrshen i deka Toj sovrsheno go sozdade svetov. Ako vernikot ja prifati evolucijata togash kje se najde vo konflikt so svojata vera bidejki ke mora da prifati oti svetov postojano se menuva, adaptira i usovrshuva... a kako mozhe toa da bide koga Gospod deklarira oti s'e shto sozdal e dobro, pa zatoa reshil da zastane i da otpochine ? |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Marko sk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
A VO VREME NA PAUZA DUPLA DOZA:
Claim CA111: Many scientists reject evolution and support creationism. Source: Morris, Henry. 1980. The ICR scientists. Impact 86 (Aug.). http://www.icr.org/index.php?module=articles&action=view&ID=163 Response: Of the scientists and engineers in the United States, only about 5% are creationists, according to a 1991 Gallup poll (Robinson 1995, Witham 1997). However, this number includes those working in fields not related to life origins (such as computer scientists, mechanical engineers, etc.). Taking into account only those working in the relevant fields of earth and life sciences, there are about 480,000 scientists, but only about 700 believe in "creation-science" or consider it a valid theory (Robinson 1995). This means that less than 0.15 percent of relevant scientists believe in creationism. And that is just in the United States, which has more creationists than any other industrialized country. In other countries, the number of relevant scientists who accept creationism drops to less than one tenth of 1 percent. SOURCE :) http://www.talkorigins.org/indexcc/CA/CA111.html AND HERE, THE NATIONAL ACADEMY OF SCIENCES WASHINGTON, DC listaj gi stanicite i citaj!!! http://www.nap.edu/openbook.php?record_id=6024 Изменето од Marko sk - 25.Март.2011 во 12:26 |
|||
Marko sk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
CITAJ I NE KOMENTIRAJ, PA PAK POVTORNO ....EVE NEKOLKU INTERESANTNI LINKOVI, ZA POCETOK DOVOLNI SE, A PONATAMU KJE VIDIME ZA DEBATA, OK, AND NOW, LET YOU GO TO READ
http://www.talkorigins.org/indexcc/list.html ________ Claim: Evolution is a theory in crisis; it will soon be widely rejected. Response: Evolution is one of the most strongly supported theories in all of science. It is nowhere near a theory in crisis. This claim has been made constantly since even before Darwin. In all that time, the theory of evolution has only gotten stronger. Prior to the development of evolutionary theory, almost 100 percent of relevant scientists were creationists. Now the number is far less than 1 percent. The numbers continue to drop as the body of evidence supporting evolutionary theory continues to build. Thus, claims of scientists abandoning evolution theory for creationism are untrue. This claim directly contradicts another common claim, that evolution cannot be falsified. COME ON GUY, GO TO THE LINK: http://www.talkorigins.org/indexcc/CA/CA110.html Изменето од Marko sk - 25.Март.2011 во 11:52 |
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да, така не учеа во 1во одделение. А во 2ро одделение не учеа да не читаме и истражуваме еднострано, туку да истражуваме чесно и објективно и да одиме таму каде што ќе не водат фактите, а не каде што ќе не водат желбите, предрасудите и очекувањата. http://www.answersingenesis.org/get-answers#/topic/evolution |
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Edno e ubavina, a drugo e realnost... chesto pati realnosta ne ni e ubava, ama toa e toa...
|
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Marko sk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Изменето од Marko sk - 25.Март.2011 во 01:24 |
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Dravinova TEORIJA, znaci teorija ne e zakon - taka da mislam deka e poubavo da veruvam deka sum nastanal kako Bozja kreacija, negoli deka nekoj moj dalecen dedo bil majmun. Iako koga ce poglednam kako se odnesuvaat nekoi ludje nekogash i pomislam deka se nastanale od majmuni hahaha.
|
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да, директна поврзаност можеби нема, но работава беше да се направи паралела. Ако ѕвездите (и целата друга материја во вселената) можат да еволуираат, тогаш зошто животот на планетава (како дел од таа вселена) да неможе да еволуира!
Ова е грешно поставен постулат или да речам, замена на тези. Јас не барам доказ за духовното убедување! Кој овде* го спомна тоа? Јас, како атеист, имам едно духовно убедување за настанокот на светот, а вие (верниците) имае друго духовно убедување. Имено, вашето верско учење т.е. „духовно убедување“ за постанокот на материјалниот свет е дека тој материјален свет е создаден од еден творец - бог. Е, за ова ваше тврдење јас барам материјален доказ.
Милион пати сте докажале?!?!?! Како е можно да не сум приметил? Па јас токму за тоа барам доказ! Но, ако веќе сте докажале милион пати, верувам дека нема да биде тешко уште еднаш да спомнете барем еден од тие докази. Само, без оние два (од мене погоре наведени), докази. * - за ова прашање за духот, дискутиравме во една друга тема. За мене дух, онака како вие си го замислувате - не постои. И за тоа треба доказ. Но, реков, за тоа во друга тема. |
|||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||
Внеси реплика | страница <1 45678 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |