|
Новиот свеж премиер - В. Рамковски?!?? |
Внеси реплика | страница <1 4567> |
Автор | |
Gorazd777
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не знам дали вреди да се зборува за овој човек,но да се обидам да ја прикажам неговата работа најпросто,тоа ти е МИТО;КОРУПЦИЈА;АРАМИЛАК карактеристика на велија.Претходно беше спомнато скоро се во неговата биографија(но морам да признам ептен филувано).Имав прилика некое време да бидам во нивна близина(на торбешите од дебреште)тогаш кога се водеше војна во Македонија ,и нивната филозофија е да се снајдеш како знаеш ,па ако треба и на братот да му подвалиш,тогаш половина од селото избегаа турција кај роднините,а другите беа сите на албанска страна,но тоа е само за слика,за велија првпат слушнав кога се отвораше а1 во Скопје,сето беше во тајност,и со шепотење,зошто,затоа што тие работи се правеа нечесно и сите работи што ги правеше овој човек се нечесни,работата е што секој од власта што ќе седнел,гледал да има корист од било каква зделка,а велија го сфатил тоа и неговата цел била да успее по секоја цена,него не го интересира ништо само лична корист,но ќе дојде време кога и тоа ќе ги изнесе,работата е во тоа што овде никој не проверува потекло на имот,не функционираат така работите,овде е содома и гомора.
|
|
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
|
Iron Man
Сениор железен раз бираш Регистриран: 11.Јануари.2009 Локација: Antarctica Статус: Офлајн Поени: 8032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од Iron Man - 02.Август.2010 во 02:42 |
|
|
|
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://www.youtube.com/watch?v=AlShOjZDO0U
|
|
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|
mungos80
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://www.youtube.com/watch?v=qU7hQ2ZwmPg
|
|
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|
mungos80
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
еве како некој од неговите мизерно новинарчиња му ја пиши биографијата.Се пофалби,нема ни а за весниците,за свидмилк.
|
|
|
|
mungos80
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Велија Рамковски (Дебреште, прилепско, 4 февруари 1947) е македонски економист и политичар
Рамковски е роден во прилепското село Дебреште на 4 февруари 1947 година. Неговото семејство се преселило во Битола во 1952 година, каде што завршил средно економско училиште, а потоа дипломирал на Економскиот факултет во Скопје во 1970 година. Работел во неколку општествени претпријатија во Скопје од 1972 до 1990 година, а потоа ја формирал најголемата приватна фирма во СФРЈ „Унипроком“ во Скопје, 1990, која за своето успешно работење ја добила сојузната награда на Стопанската комора на Југославија. Наскоро потоа ја формирал и првата приватна и една од водечките национални телевизии во Македонија Телевизија А1 (1992). Мошне успешен е и новоформираниот синџир продавници „Хедис“ (формиран 2006) со достигнато ниво од над 30% учество на пазарот (податоци од 2007). Спаѓа меѓу најуспешните стопанственици во Македонија во последната деценија. Основач е на Партијата за економска обнова[2] во 2006 и на Фондацијата „Рамковски“ во 2006 со цел да ги афирмира и популаризира духовните вредности на Македонија, со низа афирмативни национални проекти од областа на историското минато, ликовната уметност и книжевноста: за националниот деец Димитрија Чуповски, писателот Петре М. Андреевски, скулпторот Боро Митриќески, сликарите Владимир Георгиевски и Новица Трајковски и други македонски современици. Посебно го популаризира Крсте Мисирков со мултимедијален проект во 28 општини, со подарување на 40.000 примероци од книгата „За македонцките работи“, организирање на „Месец на Мисирков“ на Универзитетот ФОН, поставување споменик на плоштадот Пела во центарот на Скопје (дело на скулпторот Боро Митриќески) и востановување на наградата „Крсте Петков Мисирков“, со вкупен фонд од 50.000 евра (пет награди: за наука, за уметност, за економија, за спорт и за животно дело). Ги објави и првите книги од конк*рсот за роман, збирка раскази и збирка песни. |
|
|
|
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас сум пробал и тоа за нешто кое немаше врска со политика. Стануваше збор за 4-ти Мај и смртта на Гоце Делчев, па напишав една-две реченици околу тоа и не ми ги објавија. |
|
trnar
Сениор Регистриран: 26.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 184 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Super e
Berluskoni i Sarkozi ne se pobudali ili popametni. |
|
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za Ramkovski i negoviot medium ima navistina mnogu da se pisuva.
No za pocetok ke pocnam so "nezavisnosta" i "objektivnosta" na mediumite koi vo A1 so golemi bukvi se pisuvaat. A vo kontest na toa me interesira dali nekoj od vas se obidel da napise komentar na A1 online vestite? Moite iskustva okolu nacinot na selektiranje na komentarite se katastrofalni , absolutno , neprofesionalni , nekorektni , neobjektivni i bez nikakov moral ili pak nekakva novinarska etika. Isto taka mnogu me inpresionira humanosta na Ramkovski kako posledniot primer so otkup na proizvodite na "mlekarot".Istata Humanost sekako e sosema spontana i nema nikakva pozadina.Da vidis da ne veruvas. Isto taka me impresionira skromnosta na Ramkovski pa taka skoro i da nemoze da se procita tekst za nego licno vo negoviot medium. Sto se odnesuva do gorespomnatata ljubov i ulizuvanje na Albancite toa isto taka e sosema slucajno.. |
|
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во ова објаснение кое си го дала е отсликана сета дејност на а1 телевизија, па и на човекот кој ја води. Не случајно се започна со апел за преговори со Грција, двојазичност на Македонија, па сега дури и се повикува на зголемување на моќта на едно од малцинствата во Македонија, притоа не објаснувајќи врз основа на кој правен документ треба да се стори тоа. Дали можеби мисли на некаков нов договор, промена на Уставот на Република Македонија, останува да видиме. Мислам дека ваквите веќе се "прочитани" и дека народот е доволно мудар да ја согледа целта на сета активност спроведувана во последниве неколку месеци. |
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дури тогаш ќе ја оправи работата.
Пу, пу, скраја да е. „Според Рамковски, Албанците во Македонија треба да престанат да бидат декор на политичката сцена како и во владиниот букет и да почнат да одлучуваат за сегашноста и за иднината на државата. “ Типичен пример за човек кој сака да ја придобие довербата на другите малцинства и истата да ја искористи во негови цели. Браво бе Рамковски, никој не ти е рамен, идол ми стануваш. |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
svez premier hahahahaahahhaahha lelel koga ke se razmafta so racete.........wooooooow ke treba okolu nego stalno prostor od 3 metri da ima koga ke zbori za da moze da skoka i da mafta
ili pa moze Biljana Sekulovska ke go nauci samo so glavata da mrda |
|
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
|
DameMak
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 617 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Толку се провидни јадачките на новинарите на Велија, што просто ми е одвратно да ја гледам нивната информативна програма (забавната програма е ОК, ама вака кога е на 15-ти канал, дури да дојдам до неа, заглавувам на некој друг интересен канал). |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
На ова тема убав коментар има ко по обичај Горан Михајловски (иако повеќе е во контекс на отпуштените новинари) јасно ја отсликува нашата реалност и креирањето на јавното мислење
Душко и Лиле Можам и да му поверувам на премиерот кога вели дека тој нема врска со отпуштањето новинари од Канал 5. Ама покрај демантот, очекував и нешто друго. Прво, да се изјави дека тој силно верува дека основа на секоја демократија е независното новинарство. И второ, да вети дека ќе се бори да создаде амбиент за развој на независно новинарство. Ама, не го стори тоа. Затоа што газдите на две телевизии се коалициони партнери на власта. И затоа што и самиот знае дека ниту Ѕинго ниту Стојменов ги држи до себе затоа што му се идеолошки блиски. Туку затоа што му требаат нивните телевизии. Исто како што и Ѕинго и Стојменов некогаш беа Бранкови. Не затоа што беа идеолошки блиски со СДСМ. Туку затоа што телевизиите му требаа на Бранко. Така што, Никола, сега прифати ја одговорноста и за отпуштањето на последната тура новинари. И престани да глумиш конфликт со Велија. Оти тој минатиот викенд бил на ручек со Бранко, ама зарем заборави дека пред неполна година беше на мекици кај тебе за раѓањето на твојата втора ќерка? Три и пиол години Велија со неговите весници ти го дигаше рејтингот. Сега решил да ти го спушти. Веројатно затоа што на Бранко му го ветува истото што ти го ветуваше и тебе пред четири години. И немој да се занесуваш дека ако почнеш да паѓаш, и другите нема да те напуштат. Ѕинго секогаш бил во добитна комбинација. Така што, Никола, тоа што си посеал, тоа ќе си жнееш. 5 Фала ти, Велија, што се пофали дека ти си му кажал на Бранко како треба да изгледа идниот премиер. За да знам да не гласам за него. ******* Вреди ли да се дискутира Чим Ѕинго, Борис, Велија ....им го дигаат...спуштаат...рејтингот .. Колку и да му се смееме на Амди Бајрам, неговата излезе најпаметна мисла- Биди секогаш со власта. Така месец дена се навтаме со дискусии за тепачката во собранието и млекарот и неговиот коноп а она за водата и системот Злетовица не се ни забележа дека се спомна. Сега се “пушти бува“ за Велија ПРЕМИЕР- при сите оние “сумо борачи“(ова не дека се тепачи туку сумо борачите се најпопуларните) кои секој ден се борат да бидат запамтени во јавноста ке му дадат Велија да им биде премиер. Тоа е исто ко некој да ми рече Груевски ќе се повлече Ѕинго или Стојменов ке стане премиер. Ова е страшна глумопатетика и млатење празна слама. Само добар хумор (кој за многумина е црн хумор) во летните сиромашки горештини. |
|
Внеси реплика | страница <1 4567> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |