|
Комуникација |
Внеси реплика | страница <1 456 |
Автор | |
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Toa nemora da znaci deka se razbirame,neli?
Bi mu preporacal na avtorot na temata da stavi ako saka....Komunikacija i razbiranje.... Komunicirame DA Dali se razbirame.....diskutabilno Изменето од Joshua_Tree - 03.Мај.2010 во 13:40 |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
- Јас и ти сме во оваа соба, само ние двајца и се што е надвор од оваа соба, за нас е небитно. Она што е побитно е дека ние двајца сме заедно, а не со некои други луѓе. Заедно сме затоа што јас сакам да бидам со тебе, и ти сакаш да бидеш со мене. Штом сакаме да бидеме заедно, зошто тогаш би имале несогласувања, расправии? Зборувај со мене, јас сакам само да разговараме...
|
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Некои луѓе комуницираат преку зборови, некои преку чувства, некои преку
слика, некои преку знаци....ама комуникацијата мора да постои (или не?)
Ако таа бара медиум, содржина и примател, тогаш која е поентата на сето тоа? Зошто луѓето, животните, секој жив субјект на оваа планета има огромна потреба од неа? Што со содржината? Зошто толку проблеми околу таа СОДРЖИНА? Зошто толку недоразбирања? Како до подобра комуникација и дали воопшто ја сметате за важна? Што е потребно да поседува секој медиум за да ја пренесе содржината на пораката како што треба? Ако е поентата на комуникацијата да ја дознаеме Вистината, тогаш зошто се јавуваат толку проблеми? |
|
Внеси реплика | страница <1 456 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |