![]() |
|
|
Внеси реплика ![]() |
страница <1 45678 11> |
Автор | |
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
![]() |
Добро Смоквичке колку време траеше аферата со психијатарот?
|
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
![]() |
|
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
![]() |
Lugeto ubavo ti kazaa...a ti ocajno sakas da se pokazes kako glupa guska so ne znae sto so sebe....bljak
Ili da privleces vnimanie kon sebe? Ne ti trebase ova... |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
![]() |
|
smokvicka52 ![]() Нов член ![]() Регистриран: 22.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 31 |
![]() |
Najverojatno pocnav da mislam posle toa. A vo toj moment mi trebase da se olobodam od toa za koe sto placev.. Predhodno ne mi se desilo i nemam ideno na psihijatar. A mislam deka poveke nema ni da mi tekne da idam stom 90% od mazite bi izrezgirale taka. Zborime za profesionalec ne maz. |
|
![]() |
|
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
![]() |
Smokvicka imase hrabrost da go napise svoeto iskustvo....
Veruvam deka imate i vie slicni iskustva na empatija? Ne mi go procitavte prasanjeto btw..... ![]() |
|
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
![]() |
1. Како може да си дозволам да се најдам под некого...ако не го сакам тоа?
Смоквичке, ти многу добро си видела кон што се стреми човеков, значи ти бришел сузе, те тешел...Не паднал од таван врз тебе. А штом така, си можела да речеш: Чекај смоквичке, нормално ли е доктор вака да се понаша со пациентка? Се прашуваш: A kako vsusnost uspea da mi se upika?... A kaj me fati?.. Sto mi napravi za jas vaka da se odnesuvam?... Pa toa ne e moe normalno odnesuvanje?... Можеби и е твое нормално однесување, зоштѕо мислиш дека он ти се упикал, те фатил, ти сторил нешто. Каде си ти во оваа приказна? каде е твојата моќ на одлучување дали ќе дозволиш нешто ад се случи или не? Дали ТИ си го предизвикала со нешто? М? Ај ако имам време ќе напишам малку повеќе за оваа не така ретка појава. поентата ми е да кажам дека има такви особи кои имаат таква потреба да заведуваат ио одат од еден лекар на друг со истата приказна барајќи рамо за палчење, затоа прашав дали веќе си имала такво искуство. А јас...да си отворам очи...штом погоре некој кажа 90 % мажи биле такви...оној мојон работи со пациентки... ![]() |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
|
smokvicka52 ![]() Нов член ![]() Регистриран: 22.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 31 |
![]() |
Tamu otidov posle dolga vrska.
Mi trebase nekoj da mi pomogne da ja nadminam. Jas pred mojot psihijatar placev, toj me tesese, mi gi brisese solzite, me guskase za da se smiram i na kraj se najdovme eden vrz drug. Jas imav nekoj da me soslusa, da me razbere,.....prekrasno toa mi trebase.( a toa u stvari klasicno zaveduvanje, nekoj si ramni teren za igra) Posle toa jas vise bev i zatreskana. Koga go vidov sledniot den mi veli..jas sum masko ti si zensko, zasto da ne si pomineme ubavo... Rabotava hvala, bilo nam ja lepo cao, prijatno. Jas so milion prasanja. Totalno zbuneta. Cekaj a sto se desi vsusnost?... Kako ova ispadna vaka?... Ovaa ne trebase vaka da bide?... A kako vsusnost uspea da mi se upika?... A kaj me fati?.. Sto mi napravi za jas vaka da se odnesuvam?... Pa toa ne e moe normalno odnesuvanje?... Si otidov od eden, zavrsiv vo krevet na drug i toa na toj sto trebase da mi pomogne, a toj si poigra so mene. Nakmalku od se mi trebase toa. Uste eden pad. JAS PRED NIKOJ DRUG NE SUM PLACELA I NEMAL MOZNOST DA ME "TESI". Posle toa izbegnuvase kontakti jas bev zbuneta i so uste tolku frustracii. Krajno sebicno i neprofesionalno zasto na nego mu se dupelo me ostavi vo totalna zbunka. Posle toa potpolno se izgubiv imav period koga ne sakav da izleguvam, ne sakav da kontaktiram so nikoj najdobro mi bese samo da sedam i da molcam. Na momenti koga ke pomislev na toa sto se desi dobivav nagon na povrakanje. Se custvuvav grozno izigrana. Koga otidov kaj zena-psihijatar, mi kaza deka toa e bidejki imam raboti sto ne mozam da gi svaram i sakam da gi isfrlam i da se oslobodam od niv. Ama sega jas nejze ne mozev da i se otvoram. So mene dominirase stravot deka ovde kojznae sto ke mi se desi i koj znae kako ke si poigra. Ne mozam da kazam deka ne mi pomogna ama mnogu e tesko koga ke se izgubi doverba i celo vreme bev so nekoj rezerviran stav. Изменето од smokvicka52 - 23.Декември.2009 во 16:25 |
|
![]() |
|
![]() |
Trcate da se najdete sebesi?
|
|
|
![]() |
|
Ninja 35 ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
![]() |
Јас не гледам тука вина во психијатарот...освен морална неодговорност...
![]() Постапил како што би постапиле 90% од мажите....
![]() Всушност....за такво нешто се потребни двајца....а не еден..
![]() |
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
![]() |
Во право сте, а убаво кажа и Мила:
Прикаската е љубовен проблем-авантура, каде случајно или не една од инволвираните страни е доктор - психијатар. Можеби Смоквичка си имала надежи дека клинот со клин ќе го избие ![]() Две прашања до Смоквичка: дали разочарувањето и огорченоста е поради емотивното одбивање од докторот или е баш поради злоупотребата на неговата професија (ама искрено да си одговориш, пред самата себе... тука и не мора ![]() И што ако прикаската имала друг крај (... и тие среќно си живееја до крајот на животот, во убава колипка со бела ограда...), дали место злоупотреба на професија случката ќе добиеше друг третман? ![]() Изменето од Анастеа - 22.Декември.2009 во 23:52 |
|
![]() |
|
Tetratka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
![]() |
мислам дека ако човек има конкретен проблем- пред се се работи за ЛИЧНОСЕН однос... а не за измислени личности и за фантазија и незнам ли што друго...
персоната смоквица - има идентитет, исто како и ценетиот доктор... мојата работа е да не се занимавам со измислени личности и маски.... а со конкретни случаи... значи тука во никој случај не сме запознаети сериозно со генезата на проблемот, а имаме само некои површни “трип“ работи... и некој сака добро да се забавува... ако им било добро на измислените перснои - нека си тераат до крај... нека си ги задоволуваат ниские страсти и нека не шират заблуди и дезинформации... да не кажам: нека не си играат како деца во основно школо... гадно и жално е кога некој се обидува да ја злоупотреби човечката слабост.... но кај маскирани “личности“ - ништо не помага... нека си ![]() |
|
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
![]() |
ako ginekolog zatrudni paientka toa e nesrekja na rabotno mesto
a vaka pojma neznam so e |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
![]() |
Накусо: Смоквичка имала празнина. Го известила лекарот. Лекарот се понудил да ја пополни празнината. Смоквичка не рекла “не“. Ја прифатила понудата. На смоквичка и било добро-добила секс кој таа го поистоветила со љубов(кај жените поим секс без обврски не е баш така едноставен, жената емоционално се врзува) На лекарот му било добро-се осеќал супериорно, пополнил нечија празнина, направил добро дело.. Нешто пукнало. Одеднаш лекарот не е добар. Прашања во интерес на натамошна разврска на проблемот: 1. Зошто престанала врската? На чие инсистирање? 2. Дали е лекарот контактиран и известен како се чувствуваш? 3. Дали и и во иднина би ја понудила понудената рака помош од друг лекар? |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
|
Blue Scarlet ![]() Модератор ![]() ![]() Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
![]() |
Apsolutno se soglasuvam so stavot na Messenger ....
Davenik za slamka,....vljubuvanje ....... seks ...... zloupotreba na cuvstava ,.... sluzbena dolznost,..... .... odbivanje ..... moral.... abe ajde klasicna prikazna na gnevna odbiena zena ..... Sekogas postoi "NE" kako odgovor , kade bila ovaa prisebnost togas vo momentite koga zapocnuvala taa vrska so Losiot Doktor ..... Dali iskreno mozes da kazes deka ne si go naveduvala, flertuvala,koketirala so nego??.... dali mozes da kazes deka ne te privlekuval ako maz uste pred da ti gi otkrie slabostite ?? .... toa sto si ja prifatila igrata koga si veruvala deka tvoite cuvstva ke bidat vrateni so ista merka e tvoja losa procenka ..... Covekot e samo covek i cesto gresi ama barem treba da si japriznae greskata a ne da ja prepisuva na drug .....
|
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
![]() |
|
Tetratka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
![]() |
па тоа го напишав и на почеток... затоа нема да читам,.. штом велиш дека тоа е заклучокот...
![]() ![]() ![]() |
|
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 45678 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |