|
МРТВ присилно ќе ги наплаќа сметките |
Внеси реплика | страница <1 4567> |
Автор | ||
bingo
Сениор Регистриран: 25.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 2522 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
каде вие она сега па во хрватска падна законот за пушачи бла бла бла па таму не престанале да плаќат не дека ми годи тоа што ќе се плаќа сега и кај нас само сакам да укажам дека на сите теми се влегува политички мотивирано
Изменето од bingo - 29.Јануари.2010 во 19:45 |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne znam kako e tochno kaj vas, no kaj mene e vaka...
Ako neshto se plakja od drhzavniot budzhet, znachi od danokot na lugjeto, togash toa e vekje plateno i e public domain. Na primer, site onie fotografii i snimki od NASA se plateni od drzhavjanite na USA i mozhe sekoj od niv da gi koristi besplatno. Istoto vazhi i za radio i televizijskite NPR i PBS servisi, kako shto se besplatni i site programi koi se emitirat preku anteni i ne se kodirani. Znachi, dokolku se prima radio i televiziska programa preku antena i taa ne e zashtitena so kod koj se odstranuva so plakjanje na nekakva pretplata, e besplatna. Ima programi koi se emitiraat besplatno (se primaat preku anteni), no se naplakjaat ako se dobivaat peku kabel. Vo toj sluchaj naplakjanjeto ne e za nivnata sodrzhina (bidejki taa vekje se distribuira besplatno), tuku za troshocite na kabelskiot servis. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Срамно е навистина тоа што го прави МРТВ, затоа што, сепак, доколку не ги наплатиле сметките навреме, дел од истите застареле и не можат туку-така да наплаќаат од граѓаните заостанати долгови.
Не случајно дури и Уставниот Суд ќе се произнесува за ова прашање. Посебно е неправедно кон малите места како Ростуше, кои зависат од националната телевизија, а таа таму наплаќа за услуга која граѓаните не ја ни добиле. |
||
Xelmep
Нов член Регистриран: 12.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 10 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
"ПЉАЧКА НА ТРЕТИОТ РАЈХ" - Конечно стигна и во македонија преку Македонската Радио Телевизија,
МКРТВ Си има право да си наплаќа кога сака и од кај сака пари, за 1300 денари да си одземе од која сака сметка на фирма околу 7000 денари, алал да и е на оваа држава. Ви пишувам од Ростуше(Регионот на Река-Западна Македонија), каде што се гледа МТВ1, МТВ2 и Собраниски канал (Понекогаш и тие ги нема), за разлика од поголемиот дел од Македонија каде гледаат уште 10-ина национални канали, а сумата за наплата е 130 денари за сите исто, после ни се криви Грците што не ја признаваат Македонија. На сајтот на МКТВ нема контакт, знаци неможеш да ги контактираш, службата на телекон за информации за телефонски броеви, нема информација за телефонски број од Македонска Телевизија. Е така се пљачка народот. Па ако некој ме поддржува нека пише коментар, и коментар за правната држава. Изменето од Македон - 29.Јануари.2010 во 14:00 |
||
igi 3
Сениор KVO VADIS Регистриран: 30.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 18736 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A sto ne neplakala do sega prisilno?
|
||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
м да...мошне исцрпен одговор
|
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
LouWeed
Сениор I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
drzavata e takva kako sto i e narodot, posto narodot ja pravi drzavata.... |
||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ок,дојдовме до констатација дека државата си е супер само народов не чини...
не ми одговори зошто ме тераат да платам нешто на начин кој се коси со законот-тоа ме интересира. |
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
LouWeed
Сениор I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sto ti nedostiga...daj primer!? |
||
LouWeed
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
posto rabotnoto mesto mi dozvoluva da pravam takva "analiza", ne e ni pretpostavka, znam za sto zboruvam.... za zal...svesta kaj makedonskiot narod za obvrskite sprema drzavata e nula, a za francuzite da ne ni zboruvam.... primer od mojata ulica, od 20 kukji dali 5 plakjat redovno struja (dodeka ne im ja isklucat), smet, voda, i slicno... ali od tie 20 kukji 15 semejstva zimat socialna pomos i penzii koj vo normala ne im sleduvaat... toa e vistinata, site kukame za nekoj davacki i obvrski, no prikjutuvame licen kriminal sprema samata drzava Изменето од LouWeed - 11.Декември.2009 во 14:07 |
||
abnormalen
Сениор ... Регистриран: 05.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Gluposta e najneobična od site bolesti - od nea NE pati bolniot tuku, SITE OSTANATI!
|
||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ма ние плаќаме Лу ...еве дури и патриотските фискални ги плативме џабе..паднаа на уставен а нам нема кој да ни ги врати парите...
сликата воопшто не е таква каква што сака некој да ја прикаже... заради тоа што некој не може да си реализира наплата плаќачите во оваа држава плаќаат повеќе...и за неплаќачите... зборот ми беше дека ваквиот начин на наплата каков сака да спроведе МРТВ не е законски |
||
|
||
LouWeed
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ako samite ne pocnuvame, ne biduvame drzava.....
ne plakjamae danoci, ne plakjame obvrski, ne plajkame registracii, ne plakjame ddv i fiskalni danoci..... etc, etc.... so takov narod, tesok napredok |
||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ама тоа еднаш треба да се регулира со закон па после ќе прајме и ние де ко во Германија...ама никако да се договорат со закониве..не дека ние сме недисциплинирани и неплаќачи...ама нели за се постои процедура а богами во Германија или ако сакаш било каде на запад не се сменуваат законите на секои 5 минути...
со вакви чекори нам запад ни е Албанија и треба да се огледуваме изгледа на неа а не во оној запад кој сите од надвор ни го триете на нос |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 4567> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |