IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Право
  Активни теми Активни теми RSS - МРТВ присилно ќе ги наплаќа сметките
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

МРТВ присилно ќе ги наплаќа сметките

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4567>
Автор
Порака Обратен редослед
bingo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Јануари.2010
Статус: Офлајн
Поени: 2522
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bingo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2010 во 19:44
каде вие она сега па во хрватска падна законот за пушачи бла бла бла па таму не престанале да плаќат не дека ми годи тоа што ќе се плаќа сега и кај нас само сакам да укажам дека на сите теми се влегува политички мотивирано

Изменето од bingo - 29.Јануари.2010 во 19:45
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2010 во 19:41
Ne znam kako e tochno kaj vas, no kaj mene e vaka...

Ako neshto se plakja od drhzavniot budzhet, znachi od danokot na lugjeto, togash toa e vekje plateno i e public domain. Na primer, site onie fotografii i snimki od NASA se plateni od drzhavjanite na USA i mozhe sekoj od niv da gi koristi besplatno. Istoto vazhi i za radio i televizijskite NPR i PBS servisi, kako shto se besplatni i site programi koi se emitirat preku anteni i ne se kodirani. Znachi, dokolku se prima radio i televiziska programa preku antena i taa ne e zashtitena so kod koj se odstranuva so plakjanje na nekakva pretplata, e besplatna.

Ima programi koi se emitiraat besplatno (se primaat preku anteni), no se naplakjaat ako se dobivaat peku kabel. Vo toj sluchaj naplakjanjeto ne e za nivnata sodrzhina (bidejki taa vekje se distribuira besplatno), tuku za troshocite na kabelskiot servis.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2010 во 13:53
Срамно е навистина тоа што го прави МРТВ, затоа што, сепак, доколку не ги наплатиле сметките навреме, дел од истите застареле и не можат туку-така да наплаќаат од граѓаните заостанати долгови.
Не случајно дури и Уставниот Суд ќе се произнесува за ова прашање.
Посебно е неправедно кон малите места како Ростуше, кои зависат од националната телевизија, а таа таму наплаќа за услуга која граѓаните не ја ни добиле.
Кон врв
Xelmep Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 12.Февруари.2009
Поени: 10
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Xelmep Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2010 во 11:30
"ПЉАЧКА НА ТРЕТИОТ РАЈХ" - Конечно стигна и во македонија преку Македонската Радио Телевизија,

МКРТВ Си има право да си наплаќа кога сака и од кај сака пари, за 1300 денари да си одземе од која сака сметка на фирма околу 7000 денари, алал да и е на оваа држава.

Ви пишувам од Ростуше(Регионот на Река-Западна Македонија), каде што се гледа МТВ1, МТВ2 и Собраниски канал (Понекогаш и тие ги нема), за разлика од поголемиот дел од Македонија каде гледаат уште 10-ина национални канали, а сумата за наплата е 130 денари за сите исто, после ни се криви Грците што не ја признаваат Македонија.

На сајтот на МКТВ нема контакт, знаци неможеш да ги контактираш, службата на телекон за информации за телефонски броеви, нема информација за телефонски број од Македонска Телевизија.

Е така се пљачка народот.
Па ако некој ме поддржува нека пише коментар, и коментар за правната држава.

Изменето од Македон - 29.Јануари.2010 во 14:00
Кон врв
igi 3 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
KVO VADIS

Регистриран: 30.Ноември.2008
Поени: 18736
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај igi 3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2009 во 22:08
A sto ne neplakala do sega prisilno?тага
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2009 во 14:23
м да...мошне исцрпен одговорнамигнување
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
LouWeed Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
I AM THE KING OF ROCK&ROLL

Регистриран: 28.Мај.2005
Поени: 13012
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LouWeed Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2009 во 14:19
Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

ок,дојдовме до констатација дека државата си е супер само народов не чини...не ми одговори зошто ме тераат да платам нешто на начин кој се коси со законот-тоа ме интересира.

drzavata e takva kako sto i e narodot, posto narodot ja pravi drzavata....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2009 во 14:17
ок,дојдовме до констатација дека државата си е супер само народов не чини...
не ми одговори зошто ме тераат да платам нешто на начин кој се коси со законот-тоа ме интересира.

Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LouWeed Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2009 во 14:06
Originally posted by abnormalen abnormalen напиша:

Originally posted by LouWeed LouWeed напиша:

vo germanija n.pr. nisto ne ti stiga, obvrska si e da si odis u banka, da si prijavis na formularot kolku aparaturi imas (tv, radio, budilnici so radio, avtoradio etc..) i si plaкјаs....

нормално дека е така!  ништо таму не им  недостига, па и тоа со што (доброволно) си  ги подмируваат сметките , за разлика од тука.

sto ti nedostiga...daj primer!?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LouWeed Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2009 во 14:06
Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

ма ние плаќаме Лу

posto rabotnoto mesto mi dozvoluva da pravam takva "analiza", ne e ni pretpostavka, znam za sto zboruvam....

za zal...svesta kaj makedonskiot narod za obvrskite sprema drzavata e nula, a za francuzite da ne ni zboruvam....

primer od mojata ulica, od 20 kukji dali 5 plakjat redovno struja (dodeka ne im ja isklucat), smet, voda, i slicno...
ali od tie 20 kukji 15 semejstva zimat socialna pomos i penzii koj vo normala ne im sleduvaat...

toa e vistinata, site kukame za nekoj davacki i obvrski, no prikjutuvame licen kriminal sprema samata drzava

Изменето од LouWeed - 11.Декември.2009 во 14:07
Кон врв
abnormalen Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 05.Април.2009
Поени: 168
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај abnormalen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2009 во 13:37
Originally posted by LouWeed LouWeed напиша:

vo germanija n.pr. nisto ne ti stiga, obvrska si e da si odis u banka, da si prijavis na formularot kolku aparaturi imas (tv, radio, budilnici so radio, avtoradio etc..) i si plaкјаs....

нормално дека е така!  ништо таму не им  недостига, па и тоа со што (доброволно) си  ги подмируваат сметките , за разлика од тука.

Gluposta e najneobična od site bolesti - od nea NE pati bolniot tuku, SITE OSTANATI!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2009 во 13:12
ма ние плаќаме Лу ...еве дури и патриотските фискални ги плативме џабе..паднаа на уставен а нам нема кој да ни ги врати парите...
сликата воопшто не е таква каква што сака некој да ја прикаже...
заради тоа што некој не може да си реализира наплата плаќачите во оваа држава плаќаат повеќе...и за неплаќачите...
зборот ми беше дека ваквиот начин на наплата каков сака да спроведе МРТВ не е законски

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LouWeed Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2009 во 11:50
ako samite ne pocnuvame, ne biduvame drzava.....

ne plakjamae danoci, ne plakjame obvrski, ne plajkame registracii, ne plakjame ddv i fiskalni danoci.....

etc, etc....

so takov narod, tesok napredok
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2009 во 11:14
ама тоа еднаш треба да се регулира со закон па после ќе прајме и ние де ко во Германија...ама никако да се договорат со закониве..не дека ние сме недисциплинирани и неплаќачи...ама нели за се постои процедура а богами во Германија или ако сакаш било каде на запад не се сменуваат законите на секои 5 минути...
со вакви чекори нам запад ни е Албанија и треба да се огледуваме изгледа на неа а не во оној запад кој сите од надвор ни го триете на нос

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4567>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.