IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Технологија > Автомобили и моторцикли
  Активни теми Активни теми RSS - Либерализација на увоз на половни возила
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Либерализација на увоз на половни возила

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 18>
Автор
Порака Обратен редослед
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Март.2010 во 11:18
Suma sumarum, kolite ke poevtinat od 500 do 1000 evra. Nisto povekje.

Ako prethodno Golf 3 si go kupuval za 3500 sega mozes da go doneses za 2700-2800, pod uslov da go najdes na zapad po cena od 2000 eur.
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
ks2sk Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Февруари.2010
Поени: 1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ks2sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Март.2010 во 10:43
Barem e ofocijalno, sega vazat novive pravila? Eftino eftino, i pak 1000e davacki min.
www.avtooglasi.com.mk
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Март.2010 во 04:34
ddv se naplakja isklucivo na materijalnata cena t.e na cenata na voziloto po koe e kupena. Si prilozuvate stranska faktura i tie vi presmetuvaat ddv. Nemoze da ti presmeta ddv na cena + homologacija + registracija, zasto na homolog. i registr. vekje ti naplakja ddv. toa bi ispadnalo DDV na DDV...да

The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2010 во 21:44
da , ama ,...imashe i deka se plakja na onaa kataloshkata vrednost,..a, tamu se cenite dva tri pati pogolemi vo nekoi sluchaevi,..a , ne samo 10% ...kako shto pishuvashe i taka.
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Iron Man Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
железен раз бираш

Регистриран: 11.Јануари.2009
Локација: Antarctica
Поени: 8032
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Iron Man Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2010 во 21:38
чек сега

ддв и царина се плаќа на 6500 е или на вкупната сума со се хомологација регистрација итн збунетост
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2010 во 21:25
18 % ddv?!

...ama na koja vrednost?...ako e na onaa od nivniot katalog...mnogu e toa!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2010 во 21:22
Originally posted by guzonjin_sin guzonjin_sin напиша:

da u vtornik se glasa u sednica. ama ke go izglasaat. gleam poise ste upateni u sevo ova, a mene stvarno ne mi e jasno so akcizite...kolku ke me cini audi A4 1.9 tdi 2001 godina, ako tamu go kupam za 6.500 evra ?

Epa 100 eur. ke ti bide akciza na nego
18 % ddv
5 % carina
100 eur.homologacija
200 eur. registracija

okolu 8-8500 eur.

Кон врв
volkswagen Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Регистриран: 18.Ноември.2008
Поени: 4820
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2010 во 12:25
toa ke ti go kazat duri ovde ko ke go donesis...
stvarno kretenski e vakaтага
Кон врв
guzonjin_sin Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 06.Март.2010
Поени: 5
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај guzonjin_sin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2010 во 00:59
da u vtornik se glasa u sednica. ama ke go izglasaat. gleam poise ste upateni u sevo ova, a mene stvarno ne mi e jasno so akcizite...kolku ke me cini audi A4 1.9 tdi 2001 godina, ako tamu go kupam za 6.500 evra ?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2010 во 21:36
doneseni se ama ne se iscarineti uste, zasto ako se ocarineti ke trebalo da platat i akciza po starite kriteriumi. sega za sega lezat po carinskite skladovi. Ke pocne od ponedelnik mislam, bidejki ne e pominat na sobraniska sednica. Samo e izglasan od vladata. 
Кон врв
volkswagen Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Регистриран: 18.Ноември.2008
Поени: 4820
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2010 во 21:12
бато... има веќе изнадонесени и исцаринети..
и јас не знаев дека е почнатголема%20насмевка
Кон врв
guzonjin_sin Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 06.Март.2010
Поени: 5
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај guzonjin_sin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2010 во 20:34
mene uste nisto ne mi e jasno so davackive. Ima mn dobri kolicinja u Slovenija. www.avto.net
Gleav audi A4 TDI 1.9 od 1999-2002 godina za 6-7K evra.
Kolite im se mnogu dobro ocuvani i se cenkaat slovencive, ama mnogu mi e sumljivo kolku ke me kostaat carinite i site gluposti. Koga stapuva na sila zakonov ?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2010 во 11:31
Originally posted by fotoja fotoja напиша:

Originally posted by NRGMKD NRGMKD напиша:

Moi predlozi za nabavka na solidno vozilo do 3000 eur.Ford MONDEO 1.8 GLX - 1990 Eur.Ford MONDEO 1.8 - 1990 Eur.Ford MONDEO 1.8 - 2000 Eur.Ford MONDEO 1.8 15 V Futura - 2500 eur.Opel VECTRA Sport - 1650 Eur.Opel VECTRA 1.8 - 1750 Eur.Opel VECTRA 2.0 - 2500 Eur.Golf III - 1.9 D - 2600 Eur.Golf III - 1.6 - 1200 Eur.Golf III - 1.6 101 k.s - 1800 eur.Golf III - 1.8 - 75 k.s - 1800 Eur.

gi razgleduvam astra, G, H ... fokus 2005 ... ovie Mondeo ruzni i tuzni se...

Jas pokazuvav vozila so starost do 10-11 god. maks. Kolku za inform. na nekoi zainteresirani clenovi. Inaku Mondeoto kako vozilo e dosta solidno. Posebno 2.0 benzinecot i 1.8 TD. Za Opel ako gledas, togas obrni vnimanie na 1.4 16 V ili 1.6 16 V. Toa se masini koi vozat i do 500 000 bez nekoi znacitelni problemi. Fokusot ne e pokazano vozilo, iako imase top izgled koga izleze. Maliot motor 1.4, kaj Fokus mnogu trosi, t.e te nosi vo dimenzija na 1.6 i 1.8 motorite so potrosuvackata, a ne nudi kvalitet.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2010 во 11:27
Zavisi druze.. Moze istoto vozilo da go najdes i tamu i vamu. Na mobile.de e najgolemata ponuda, t.e najgolemata databaza, pa zatoa i tamu pocesto odam da gledam. A iskreno ima i dosta ubavi primeroci kako sto gi izvadiv ovie. Imase uste ama me mrzese da postiram linkovi.. Kako i da e. Voziloto sto ke go nabavis vo Germanija, dodeka sednes vo nego da go vozis registrirano ke te fati nekade okolu 50-60 % povekje. So vklucen transport od Germanija do Mk.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 18>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,187 секунди.