IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Секс
  Активни теми Активни теми RSS - Религија и хомосексуалност
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Религија и хомосексуалност

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 16>
Автор
Порака Обратен редослед
Neonic Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 899
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2007 во 04:29
Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

Originally posted by аџија аџија напиша:

Originally posted by RebeL RebeL напиша:

Матеја 7:

„1. Не судете, за да не бидете судени;
2. оти, со каков суд судите, со таков ќе бидете судени; со каква мерка мерите, со таква и ќе ви се мери.
3. Зошто ја гледаш раската во окото на брата си, а гредата во своето око не ја чувствуваш?
4. Или, како ќе кажеш на брата си - чекај да ти ја извадам раската од окото; а, пак, ете, во твоето око има греда?
5. Лицемере, извади ја прво гредата од своето око, па тогаш ќе видиш како да ја извадиш раската од окото на брата си.“

Евреите 10:

„30. Оти ние Го знаеме Оној што рекол: ‘Одмаздата е Моја, Јас ќе отплатам‘, вели Господ. и пак ‘Господ ќе му суди на својот народ‘“

итн итн итн... ако сакате уште вакви цитати - вечер среќа

убави цитати...
Ама каква врска имаат со хомосексуалците?
овие горе не важат за хомосексуалноста....
не легнувај со маж како со жена-тоа е одвратност! ЛЕВИТСКА 18:22

Aj bi te zamolil,protolkuvaj go istoto toa za ZENITE HOMOSEKSUALKI??

Ili togas lezbejkite i zena-zena ne bilo smetano za homoseksualnost pa zatoa ne bilo ni navedeno vo Biblijata??
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2007 во 02:53
ехх.... па од кога тоа судскиот систем е меродавен? па нашиов па ич...

има пример каде, еве во с. арабија, жена што е силувана, добива казна 200 стапа... и шо сеа?
Кон врв
RebeL Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Април.2005
Поени: 656
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RebeL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2007 во 02:46

мало морген не е казниво... или треба да лепам што била старозаветната казна за хомосексуалност? голема%20насмевка

Не зборував за казниво според библијата, туку според законите на државата, судскиот систем.намигнување

-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2007 во 02:36
види, Библијата и христијанството, во неговата чиста форма (не зборам за мрачниот век) ги санкционира сите девијатни појави. Хомосексуалноста не може да избегне на ова санкционирање... НО ова не значи дека сте единствени вие! Напротив, постојат многу гревови и пороци што се осудени... Сепак, вистина е дека Библијата прави разлика, т.е. градација на казнивоста на одреден грев, а хомосексуалност е во најстрогата група, што значи од христијанска гледна точка, нема разлика меѓу хомосексуалност, силување, педофилија и слично...
Кон врв
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2007 во 02:25

мало морген не е казниво... или треба да лепам што била старозаветната казна за хомосексуалност? голема%20насмевка

bilo kaznivo adzija bilo..u pravo si..zatoa i se narekuvale "dark ages"..(bi trebalo da se vratis tamu..odma bi se snasol)... ke kaznuvas homici,ke palis vesterki vo Salem..sekogas ke imas rabota голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2007 во 01:49
Кон врв
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2007 во 01:44

не може овие цитати, да се злоупотребуваат за сокривање на нечија вина. На пример, замисли си убиец, да вели „не ме суди за убиството, пошто така вели Христос“...

Значи НИКАКВО оправдување за грев не постои, и овие стихови нема да ви помогнат ни 1%.

А и всушност, не постои такво нешто како хомофобија. НЕ знам еден човек што има страв од хомичи.... Поише може да се каже дека имаат жал, дека им се одвратни, и такво нешто... ама страв не!

„Не убивај!“ е една од 10те (или 12те како сакате) Божји заповеди! Исто така како што кажав и порано, убиството е одземање живот, односно одземање на ПРАВОТО НА живот, што е во директна спротивност со основните човекови права. Затоа е и казниво. Од друга страна, Левит 18:22 не е дел од 10те Божји заповеди а исто така (пак како што реков) не загрозува никое од основните човекови права, затоа и не е казниво.

sekoja cest decko..makar sto ko sto spomnav pred malku na druga tema..ova ti e Sizifovska rabota..da mu objasnis na adzija плазење..ke razbere koga ke bide prekasno голема%20насмевка

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RebeL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2007 во 01:02

не може овие цитати, да се злоупотребуваат за сокривање на нечија вина. На пример, замисли си убиец, да вели „не ме суди за убиството, пошто така вели Христос“...

Значи НИКАКВО оправдување за грев не постои, и овие стихови нема да ви помогнат ни 1%.

А и всушност, не постои такво нешто како хомофобија. НЕ знам еден човек што има страв од хомичи.... Поише може да се каже дека имаат жал, дека им се одвратни, и такво нешто... ама страв не!

„Не убивај!“ е една од 10те (или 12те како сакате) Божји заповеди! Исто така како што кажав и порано, убиството е одземање живот, односно одземање на ПРАВОТО НА живот, што е во директна спротивност со основните човекови права. Затоа е и казниво. Од друга страна, Левит 18:22 не е дел од 10те Божји заповеди а исто така (пак како што реков) не загрозува никое од основните човекови права, затоа и не е казниво.

Изменето од RebeL - 20.Декември.2007 во 01:05
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Декември.2007 во 22:54

Матеја 7:

2. оти, со каков суд судите, со таков ќе бидете судени; со каква мерка мерите, со таква и ќе ви се мери.
3. Зошто ја гледаш раската во окото на брата си, а гредата во своето око не ја чувствуваш?
4. Или, како ќе кажеш на брата си - чекај да ти ја извадам раската од окото; а, пак, ете, во твоето око има греда?
5. Лицемере, извади ја прво гредата од своето око, па тогаш ќе видиш како да ја извадиш раската од окото на брата си.“

Евреите 10:

„30. Оти ние Го знаеме Оној што рекол: ‘Одмаздата е Моја, Јас ќе отплатам‘, вели Господ. и пак ‘Господ ќе му суди на својот народ‘“

убави цитати...
овие горе не важат за хомосексуалноста....

Изменето од blueprayer - 19.Декември.2007 во 22:55
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Декември.2007 во 22:48

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RebeL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Декември.2007 во 21:32
Имаат врска индиректно. А директно со оние кои сакаат да им судат, било да се хомофоби или не (а најчесто се).
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Декември.2007 во 15:56

Матеја 7:

Евреите 10:

убави цитати...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Декември.2007 во 15:28
Originally posted by sensei sensei напиша:

Originally posted by Neonic Neonic напиша:

Aha, i sto dokazuvas so toa? Ako deteto ne naucilo od tatkoto, znaci naucilo od opstestvoto, opstestvoto, da povtoram uste ednas?..... голема%20насмевка

Dosega trebase da razberes deka jas situacijara ne ja posmatram od egoisticna gledna tocka, za razlika od tebe, tuku od opsta, od gledna tocka na idnite generacii.
Ova mislev deka e ocigledno, ama za nekoi treba i da se nacrta, a prasanje e i toa dali e dovolno....

I kako sega covek da ne te okvalifikuva kako nesto inferiorno? Aj da ne se povtoruvam, znaes kaj se navredite, i preprocitaj gi голема%20насмевка

A sto ako deteto se rodilo kako takvo, genetski, i negovoto odnesuvanje e rezultat na gen koj se prenesuva od majcina strana????
  Ako gledas od opsta gledna tocka, ne gi obvinuvaj homoseksualcite koi se 5% zosto tie ne pravat deca, tuku obvinuvaj gi onie 95% koi mozat da pravat deca i da se razmnozuvaat ama ne go pravat toa!
  Vo Makedonija se namaluva natalitet zatoa sto heteroseksualcite pravat po 1 ili max 2 deca, a ne zatoa sto imame se poveke gay lugje..
 Ocigledno si odbral pogresna tocka za da baras opsto dobro.Greskata ne e kaj gay lugjeto...

So tie k*rshumi ne :) Te molam samo nemoj so teorijata za gej-genot.  Smeshno e.

I ne e tolku problemot vo natalitetot, tuku zakanata za opshtoto dobro e vo unistuvanje na mladi i naivni umovi koi se najpodlozni na vlijanija. Tragedija e na mlad covek da mu se odzeme potencijalot i smislata vo zivotot so navlekuvanje na taa bolest.

Za vakvi raboti zboruvame:
http://www.wnd.com/news/article.asp?ARTICLE_ID=59259

Da be, ista prikazna, do lani bea isplaseni od Teletabisite, da ne gi napravat decata GAY. Aman be , do koga so vakvi gluposti????газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење

Demek Tinki-Winki so tasnickata ke vlijael deteto da stane GAY..hahahahha
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Декември.2007 во 15:19

Vo vrska so citatite, neznam zosto nekoj bi se plasel od sud. Ne gledam kade biblijata zabranuva da se dade mislenje ili sud. Ili kade veli deka treba da bideme kukavici i da se plashime od tugiot sud. Taa samo veli deka ako sudis ke ti sudat. Toa e bash OK, za onoj koj e spremen da go ponese tovarot na svoite grevovi. Ostanatite ne se predmet na interes i ne zasluzuvaat pocit.
A samo na pederite po vokacija i po dusha im e strav od sud.

1. Ke sudam, i so seta odgovornost baram i jas da bidam suden намигнување

E dobro de, na Homoseksualcite ke im se sudi, i toa tie dobro si go znaat, i sto e vasata poenta togas? Izigruvate nekoi spasiteli,da gi spasite od sudot???
Ili im se sitite deka "nema da go nasledat carstvoto bozjo?"
 Moze da mu se pruzi raka samo na onoj koj ke dozvoli da mu se pruzi, ne moze sosila da im "pomagate" ili izbavuvate od nekoi fantomski grevovi, i da gi lekuvate od nekoi bolesti koi ni sovremenata medicina ne gi priznava.

Ne ve razbiram.. daj ostavete gi lugjeto da disat, i ziveat onaka kako sto mislat deka e najdobro za niv.Imaat pamet mozok i glava, ne znam zosto sakate nasila "so inka mozok da im turite".

Pozdrav...

P.S ocigledno tuka doagjate samo da provocirate, sto nikoj ne se drsna da mi replicira na studiite koi gi postirav za Religijata/Biblijata i Seksualnosts/Homoseksualnosta. Dali seuste ima mesto i uslovi za diskusija, ne znam..ova mi lici na ismevanje i omalovazuvanje na homoseksualcite, a ne na zdrava diskusija koja e konstruktivna.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 16>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.