|
Религија и хомосексуалност |
Внеси реплика | страница <1 45678 16> |
Автор | |||
Neonic
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 899 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Aj bi te zamolil,protolkuvaj go istoto toa za ZENITE HOMOSEKSUALKI?? не легнувај со маж како со жена-тоа е одвратност! ЛЕВИТСКА 18:22 Ili togas lezbejkite i zena-zena ne bilo smetano za homoseksualnost pa zatoa ne bilo ni navedeno vo Biblijata?? |
|||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ехх.... па од кога тоа судскиот систем е меродавен? па нашиов па ич...
има пример каде, еве во с. арабија, жена што е силувана, добива казна 200 стапа... и шо сеа? |
|||
RebeL
Сениор Регистриран: 20.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 656 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не зборував за казниво според библијата, туку според законите на државата, судскиот систем. |
|||
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА! |
|||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
види, Библијата и христијанството, во неговата чиста форма (не зборам за мрачниот век) ги санкционира сите девијатни појави. Хомосексуалноста не може да избегне на ова санкционирање... НО ова не значи дека сте единствени вие! Напротив, постојат многу гревови и пороци што се осудени... Сепак, вистина е дека Библијата прави разлика, т.е. градација на казнивоста на одреден грев, а хомосексуалност е во најстрогата група, што значи од христијанска гледна точка, нема разлика меѓу хомосексуалност, силување, педофилија и слично...
|
|||
diogenskopje
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
bilo kaznivo adzija bilo..u pravo si..zatoa i se narekuvale "dark ages"..(bi trebalo da se vratis tamu..odma bi se snasol)... ke kaznuvas homici,ke palis vesterki vo Salem..sekogas ke imas rabota |
|||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
мало морген не е казниво... или треба да лепам што била старозаветната казна за хомосексуалност?
|
|||
diogenskopje
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
sekoja cest decko..makar sto ko sto spomnav pred malku na druga tema..ova ti e Sizifovska rabota..da mu objasnis na adzija ..ke razbere koga ke bide prekasno |
|||
RebeL
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
„Не убивај!“ е една од 10те (или 12те како сакате) Божји заповеди! Исто така како што кажав и порано, убиството е одземање живот, односно одземање на ПРАВОТО НА живот, што е во директна спротивност со основните човекови права. Затоа е и казниво. Од друга страна, Левит 18:22 не е дел од 10те Божји заповеди а исто така (пак како што реков) не загрозува никое од основните човекови права, затоа и не е казниво. Изменето од RebeL - 20.Декември.2007 во 01:05 |
|||
|||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
не легнувај со маж како со жена-тоа е одвратност! ЛЕВИТСКА 18:22 Изменето од blueprayer - 19.Декември.2007 во 22:55 |
|||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
не може овие цитати, да се злоупотребуваат за сокривање на нечија вина. На пример, замисли си убиец, да вели „не ме суди за убиството, пошто така вели Христос“...
Значи НИКАКВО оправдување за грев не постои, и овие стихови нема да ви помогнат ни 1%. А и всушност, не постои такво нешто како хомофобија. НЕ знам еден човек што има страв од хомичи.... Поише може да се каже дека имаат жал, дека им се одвратни, и такво нешто... ама страв не! |
|||
RebeL
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Имаат врска индиректно. А директно со оние кои сакаат да им судат, било да се хомофоби или не (а најчесто се).
|
|||
|||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
убави цитати... Ама каква врска имаат со хомосексуалците? |
|||
Neonic
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Da be, ista prikazna, do lani bea isplaseni od Teletabisite, da ne gi napravat decata GAY. Aman be , do koga so vakvi gluposti???? Demek Tinki-Winki so tasnickata ke vlijael deteto da stane GAY..hahahahha |
|||
Neonic
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
E dobro de, na Homoseksualcite ke im se sudi, i toa tie dobro si go znaat, i sto e vasata poenta togas? Izigruvate nekoi spasiteli,da gi spasite od sudot??? Ili im se sitite deka "nema da go nasledat carstvoto bozjo?" Moze da mu se pruzi raka samo na onoj koj ke dozvoli da mu se pruzi, ne moze sosila da im "pomagate" ili izbavuvate od nekoi fantomski grevovi, i da gi lekuvate od nekoi bolesti koi ni sovremenata medicina ne gi priznava. Ne ve razbiram.. daj ostavete gi lugjeto da disat, i ziveat onaka kako sto mislat deka e najdobro za niv.Imaat pamet mozok i glava, ne znam zosto sakate nasila "so inka mozok da im turite". Pozdrav... P.S ocigledno tuka doagjate samo da provocirate, sto nikoj ne se drsna da mi replicira na studiite koi gi postirav za Religijata/Biblijata i Seksualnosts/Homoseksualnosta. Dali seuste ima mesto i uslovi za diskusija, ne znam..ova mi lici na ismevanje i omalovazuvanje na homoseksualcite, a ne na zdrava diskusija koja e konstruktivna. |
|||
Внеси реплика | страница <1 45678 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |