![]() |
|
ХРИСТИЈАНСКО РОДОЉУБИЕ??? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 45678 9> |
Автор | ||
rabani ![]() Сениор ![]() Регистриран: 02.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 490 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
koga ucenicite go prasale ISUS po shto ke ne prepoznaat deka sme navistina tvoi ucenici, toj im odgovoril:
PO TOA SHTO IMATE LJUBOV POMEGU SEBE ljubov koja proizleguva od plemenitosta na dushata,koja plemenitost e sinteza na ubavinata na duhot, neznosta na srceto,duhot na davajne, duhot na prostuvajne ,tolerancija i milosta kako osnova na hristijanskata ljubov taka da moj drag prijatele treba da se zaprasas,koko sto i sekoj hristijanin treba da se zaprasa :KAKOV HRISTIJANIN E AKO NE E SPOSOBEN DA SE ZRTVUVA ZA SVOITE BLIZNI? za zal ponekogas zrtvata e na prva borbena linija a ti shto mislis , da ne se sprotistavea nash*te dedovci voeno na islamot, ke imase li deneska hristijanstvo vo makedonija i vo evropa vo edno od pismata pishuva:BIDI DOBAR I PRAVEDEN, A NE DOBAR I RAMNODUSHEN, ushte pishuva SAMO DOSLEDNITE KE GO VIDAT CARSTVOTO BOZJE doslednosta vo ISUS i doslednost vo ljubovta e edno isto , a ljubovta po avtomatizam podrazbira zrtvuvajne da, vistina e deka BOG KAZAL, KOJ , ZIVEE OD MEC I KE UMRI OD MEC, mislejki na onie koi ziveatod mec, t.e . na onie koi so mec zemaa pari od siromaviot narod koj nemal da plati danok na drzavata, a ne na onie koi so mech ke ja branat crkvata ili semejstvoto ili bliznite svoi od rodot svoj DA ZIVEES I DA VLADEES SO MEC NE E EDNO ISTO SO TOA DA GI BRANIS BLIZNITE SVOI SO MEC argumenti plus: PRVIOT NEEVREIN KOJ SE KRSTIL DIREKTNO OD ISUS BIL RIMSKI VOJNIK APOSTOLITE I UCHENICITE ISUSOVI NOSELE ORUZJE, AMA NE ZIVEELE OD MEC drag prijatele jas se nadevam deka so mojov odgovor ke gi otvoris ochite i ke vidis toa sto malkumina do imaat videno:CHOVEK KOJ GO IMA BOZJIOT DUH VO SEBE NEMOZI DA IMA MIR SAMIOT SO SEBE A DA NE SE SPROTISTAVI NA ZLOTO KOE SHTO MU E PRED OCI vprosem DUHOT NA ZIVOTOT PO PRIRODA E NAKLONET DA GO SHTITI ZIVOTOT, taka da HIPOKRIZIJA E DA KAZUVAS DEKA GO IMASH BOZJIOT DUH , A DA NE SE SPROTISTAVISH NA ZLOTO , TOGAS KOGA TVOITE BLIZNI BRAKA I SESTRI I NIVNITE DECA UMIRAAT PRED TVOITE OCI jas se nadevam deka nema da se najdis navreden , i zatoa odnapred ti se izvinuvam dokolku se sluchi nesto takvo ti posakuvam mir i prodolzi da chekoris po tesniot pat na zivotot |
||
DOAGA ISUS SO 200000 SVETII
ZA DA IM STAVI KRAJ NA SITE PROKLETII |
||
![]() |
||
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
|
Драги роде ГОСПОД здравје да ти даде! На никого немам право да му заповедам што да прави и како да живее бидејќи Господ му ја дал слободната волја. ГОСПОД со својот човечки совршен Живот ни го покажа правиот ПАТ! Тоа е Патот, тоа е Животот во целосно и Совршено Мироњубливо РОДОЉУБИЕ! РОДОЉУБИЕ кое што се однесува кон СИТЕ луѓе. Бидејќи во сите луѓе, без разлика дали праведни или неправедни, осветлени или успани, делува и служи вечниот и единствен ДУХ на ЖИВОТОТ! Тоа е ХРИСТОС! Тој се отелотвори во ИСУСА! Тој е најголемиот вечен сеопфатен слуга, ВИСТИНА вечна, освен неа нема друга! Драги роде! Јас потекнувам од поповска фамилија од Лешок. Христијанскиот објект кој што го срушија во Лешок е местото каде што моите родители се венчани и моите (телесни) предци служеле како што знаеле и умееле. Срушената црква Св. Ѓорѓија во Речица е црквата за која мојата прабаба (Хаџи Митана) со нејзиниот живот се заложила. Нејзиното име е запишано во Олтарот на соборната црква Св. Кирил и Методиј во Тетово. Како сум се чуствувал кога тие (за мене и мојта најблиска фамилија) толку значајн објекти беа рушени, само ЕДЕН БОГ знае.Но уште повеќе кога мојот чичко (братучед на таткоми) и прв комшија, беше киднапиран и отепан. Човек кој одеше на нивата да работи, невооружен и многукратен пријател на албанците. Човек кој со ними секаде во Македонија албански зборуваше.За дечињата кои ја бранеја Македонија (без разлика на нивниот јазик и вероисповест) исто така. Срцето ми се параше кога во тетово погина од граната едно албанско девојче, но и за сите други. Јас не го зедов оружјето и не се спротиставив на волците кои што сакаја ОДНОВО да ја раскинат Македонија! Дали сум за тебе родољуб или не? Дали само што не се противев на злото како што му се противи светот, неги ЉУБАМ луѓето? Христос ( по секоја цена )без оружје му се противеше и денес му се противи на злото! Поздрави со ЉУБОВ кон сите луѓе а посебно кон оние што го ЉУБАТ ХРИСТА со збор и дело спирос Кој луѓето како Исус ги љуби Има многу голема фамилија Ирод Св. Јована го уби Неверувајќи, незнаејќи дека е Св. Илија! Среќен Илинден на сите ЧЕДА на Мирот БОЖЈИ! Изменето од zidarski - 03.Август.2008 во 18:00 |
||
![]() |
||
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
|
Да, но како:? Како варнава, или како еве тито, сталин, черчил или мухамед? Кој се надева на сознанието за добро и лошо не сум сигурен дали го оди правиот пат. (1 Мојс.2:17) Кој верува на ВОЛЈАТА БОЖЈА, на Неговата МИЛОСТ, Неговата МУДРОСТ и ја следи вршејќи ги нејзините дела, тој сигурно оди по ПАТОТ за в Рај! (Евангелие Христово) Нека се разбуди секој човек и нека Го сака и следи Него повеќе од се на светот АМИН |
||
![]() |
||
|
Прекрасно! За жал за многу, прекасно!
|
||
![]() |
||
rabani ![]() Сениор ![]() Регистриран: 02.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 490 |
|
za vreme na vtorata svetska vojna vo danska,hristijanite spasija 7000 evrei od sigurna smrt i gi shvercuvaja vo svedska
IAKO KAZNATA ZA POMAGANE NA EVREIN BESE SMRT ova e klasicen primer za hristijansko rodoljubie pozdrav |
||
![]() |
||
zidarski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
|
Без непотребни драми - никој никого од ништо не разделува...
|
||
Do what is right, come what may...
|
||
![]() |
||
|
за Господин Дешад!
Тоа што се случи во босна е послично на фашизам одколку на правиот ПАТ. Нека ми прости Господ што ги ставив и едните и другиот во иста реченица. Сите проблеми настануваат кога луѓето наместо да ја следат ВОЛЈАТА БОЖЈА (Христос) ги следат своите индивидуални и колективни вредносни системи за добро и лошо! ВОЛЈАТА БОЖЈА е поважна од мојата глава! Човекот ако сака да преживее и достојно да живее, мора (или подобро би требал) НЕГО да го постави како своја ГЛАВА! П.С. Две пријателчиња загубив и тоа пред војната! за Господин Зидарски јас мислам дека терминот македонец, албанец (или шиптар), евреин, арабин, африканец, американец, славјанин, ... не е навредлив. Верата арабска за мене е онаа вера која не дозволува освен на арабски да се држи богослужба, не дозволува на другите верски исповести слободно да се движат по земјата кој ГОСПОД за сите ја создал подеднакво и сите други ги наречува „каури„. Тука е верска дискриминација а не во моето терминирање како арабска! Јас сум цврсто убеден дека ХРИСТОВИОТ ИСЛАМ е единствениот прав ПАТ бидејќи е пат на ВИСТИНСКА ЉУБОВ И СЛОБОДА! Но ако луѓето ги затвораат ушите и очите од пред фактите, пред ВИСТИНАТА и ги спречуваат луѓето слободно да пишуваат, тоа се чекори во погрешен правец! Вие ја имате моќта Господине модераторе да ме банирате. Други да ми ја рушат куќата. Трети да ми прават она со моите родбини и пријатели што чедата на темнината го направија со родбините на дешад во босна. Но едно не ќе можете да го направите. Имено да ме разделите од ВОЛЈАТА БОЖЈА! (Римјаните 8:38+39) Изменето од spiros - 02.Август.2008 во 02:08 |
||
![]() |
||
misterX ![]() Сениор ![]() Регистриран: 08.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 342 |
|
Спирос во Босна мене ми убија и братучеди и другари а на некои од нив ни гробот неможе да им се најде. Еден мој пријател го пронајдоа после една година и го идентификуваа според забите Од босна го донесоа овде во родното место на таткому да го закопаат.Тоа момче со бореше за ЈНА т.е се затекна таму, и небеше должно да погине но ете беше масакриран од некои српски групации. Што трба да значи тоа дека сите срби се исти? Дека ние треба да ги мразиме србите засекогаш? Ако тргнеме да ги гледаме работите така тогаш французите и германците денес треба да се колат,а јапонците и американците меѓусебно да се истребуваат секојдневно. Немој да ги мразиш сите те молам и престани со тие твои кукања демек вие сте само тие кои се повредени и угнетени. темава зборува за нешто друго т.е дали христијанското родољубие значи и давање на можност да се убие во одбрана.Ако одговорот е да тогаш далли тоа не се коси со пораката на Исус да не се убива и да му се сврти другиот образ на оној кој не удрил по едниот.Дискусијата е тука и примери кои ти ги даваш имаме колку сакаш.
|
||
![]() |
||
zidarski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
|
Не, но не смее да се молчи пред неправдата. Не смее да се наведне глава пред злото. Не смее да се остави злото да надвладее и да уништува. Молитвата е личен однос меѓу тебе и Бога. Бог многу пати не делува автохтоно, туку делува преку нас. Според мене, ако зборуваме за жртвување - токму тоа е жртвување - да земеш и да направиш нешто против злото. Другото е поддржување на злото. Не верувам во идејата дека ние не треба ништо да правиме, и да мислиме дека Бог ќе направи се. Бог ни дал слободна воља, свест и разум - и бара од нас да го користиме. Бара од нас да го распознаваме злото од доброто. Бара од нас да се спротивставуваме на злото. |
||
|
||
![]() |
||
|
Спирос - поимот арапска вера е навреда. Ти сериозно си бараш бан...
![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
А како би го протолкувал ти? Да го одам патот на Варнава и слични на него ли ме учиш? Веруваат ли таквите навистина на ЕВАНГЕЛИЕТО ХРИСТОВО? Дали Варнава и на него сличните (да не им ги споменувам имињата) се СВЕТИЛОТО кое треба да се следи? поздрав |
||
![]() |
||
|
Никаде не ги споменав македонците кои ја отфрлија отелотворената ВОЛЈА БОЖЈА ! туку во македонија живеат и други македонски граѓани кои поради својата арабска вера се чувствуваат супериорни во однос на „каурите„. За ними зборував дека со ними лебот сум го делел ... |
||
![]() |
||
|
Добро, во ред...
Само јас мислам дека е тоа бегање од одговорност и дека е погрешно разбирање на Словото. Но - секој со своите разбирања, зарем не? |
||
|
||
![]() |
||
|
Еве десет годин пред распад на југославија на среде плоштад во тетово ми убија пријател кој живее само 10 куќи оддалечен од мене! Нити еден од другарите не примени снага! Буквално како недолжно јагне го заклаја детето!. Јас сум спремен ВИСТИНАТА да ја документирам! За НЕА да живеам и ако треба како јагне да умрам! |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 45678 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |