![]() |
|
...Идивиди Клуб на политички фајтери... |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 45678 295> |
Автор | |||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
I can see your point! Ја, две, ја четири, ја ич....влекач! |
|||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|||
![]() |
|||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
||
Квалитетот на одговорот е правопропорционален со квалитетот на поставеното прашање/коментар. Разбистри си ги мислите, неможам постојано да ти ги дешифрирам. Не поготово кога пишуваш во прво лице еднина. Изменето од Platenik - 04.Февруари.2014 во 14:27 |
|||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|||
![]() |
|||
||
Ќе си дозволам да те корегирам. Бугарскиот припаѓа на турската група на јазици и бил сличен со оние кои се зборуваат во Чувашија, Гагаузија и Татарстан. Јаизкот кој денеска е во официјална употреба кај нашиот источен сосед во основа е источно македонски дијалект. Најверојатно и од таму доаѓа сличноста. Сигурно не од бугарскиот. Убеден су дека поимот бугарски го користиш само од една причина. Сакаш да бидеш политички коректен. Никој не бара од тебе да се замараш, како што не се замарам и јас. Дебатата е со цел да се дојде до вистината, а воедно разбие и фантазијата за 1300 годишната словено-бугарска историја. Бугарите не биле Словени, а некои Словени станале Бугари. Не етнички, туку политички. Прво поданички, а потоа и со сила, со кроце, со усул и со малку повеќе ќотек. Изменето од Platenik - 04.Февруари.2014 во 14:20 |
|||
|
|||
![]() |
|||
д4б3 ![]() Сениор ![]() ![]() Lord OFF the topic Регистриран: 31.Јули.2013 Статус: Офлајн Поени: 2580 |
||
пак не си разбрал ништо ама сум ти навикнат не ми пречи |
|||
![]() |
|||
novace ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
||
Саа Шопот овдешен...што (ви) е !? За да се разјасне нели... дилемата докрај... Мислам...стои ли тој ..само на две , или мити пак на четири нозе!?. ![]() Изменето од novace - 04.Февруари.2014 во 14:11 |
|||
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|||
![]() |
|||
||
Гледам дека ич неможеш да не трпиш. Ме чуди само зошто висиш по македонски форуми? Мора тоа ДНК-та да те копка! |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Со буагарски неможе да се споредува, може со источно македонски дијалект. Ако ги тргнеш коректните литературни форми, а тоа се неколку, текстот пак останува чист македонски, поточно скопски. Нели Венко е скопјанец. Чад е чад низ цела Македонија литературно или жаргонски. Дим остнал повеќе жаргонски да се употребува во севористочна Македонија. Битно е што говорот во секојденванта употреба не претрпел поголеми измени. Барем не додека англсикиот и компјутерската терминологија не почнаа интензивно да навелгуваат во јазикот. Македонскиот во тој поглед не е исклучок. ПС Мој пропуст, грее е грее. Сум го пропуштил едното е. Инаку гре(ј), грејш е збор кој Македонците од Егејска Македонија го употребуваат како синоним за иде, доаѓа...... Изменето од Platenik - 04.Февруари.2014 во 13:59 |
|||
|
|||
![]() |
|||
д4б3 ![]() Сениор ![]() ![]() Lord OFF the topic Регистриран: 31.Јули.2013 Статус: Офлајн Поени: 2580 |
||
Ке ни утепаш темите за дискуторане бе мистр Ниндж ![]() |
|||
![]() |
|||
evangeline ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6759 |
||
Тој кажа дека се чувствува како таков ![]() Затоа и го прашав по кој основ.
|
|||
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|||
![]() |
|||
||
Тој Македонец?! Да бидеш Македонец е привилегија, а тој е обичен бугаризиран Шоп. Изменето од Platenik - 04.Февруари.2014 во 13:40 |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Доста бе Емилио. Ич не и треба овде каj оревот и мароканските скакалци? Jас мислам каj да одам оти внатрешно веке неможам да ги трпам ни една секунда Изменето од д4б3 - 04.Февруари.2014 во 13:42 |
|||
![]() |
|||
evangeline ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6759 |
||
А по кој основ си македонец? Тука имам одлична работа, со малку работа до добра плата. Ни Бугарија ни подалеку нема да ми даде подобри услови од овие
![]() |
|||
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|||
![]() |
|||
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
||
Па затоа што не сум роден там .Доjди си ти од оваа страна .Моментално можеш да се реализираш професионално многу подобро .
|
|||
![]() |
|||
||
Па тогаш што не си дојдеш од оваа страна на границата, штом се чувстуваш како македонец? Таман ќе се зголеми македонското население, затоа што кај и да е албанциве ќе бидат побројни од нас.
|
|||
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 45678 295> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |