![]() |
|
Месото е убиство !!! |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 45678 14> |
Автор | |
james dean ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Па знам дека ти единствено ќе се сложиш со мене, другиве сега ќе ми се нафрлат како волци! Зашто беше облачно и дека имаше голема концентрација на бакар на мал простор. Па каде да удри громот - у коприва??? Изменето од james dean - 05.Февруари.2010 во 19:43 |
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Затоа и се извинив, ама гледам други пред мене појаснија за к*рбанот а јас....јас само... наведов пример....Е зошто де ај кажи?
Сега, може си удрил така, случајно, како лист од дрво што може да падне врз глава, а може и намерно... ![]() |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
sakam james jas
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
james dean ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Сакаш да ти кажам јас зошто удри гром у котлите???!!! (извинете стварно е ова надвор од тема) Изменето од james dean - 05.Февруари.2010 во 19:42 |
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Простете за дигресијата...само реплика на согласност со којсумјас. Сетете се на громовите во котлињата со јагниња во манастирот “Св. Јоакин Осоговски“ пред десеттина години, кои одзедоа и човечки животи... А црквата молчи и молчи... к*рБАНОТ НЕ Е ХРИСТИЈАНСКИ ОБИЧАЈ ЗАШТО ЗА НАС ЕДНАШ СЕ ПРИНЕСЕ ХРИСТОС. Се извинувам за ова ама морав...бре...како макара да ме влече некоја за овие теми ![]() ![]() Изменето од maria_magdalena - 02.Мај.2008 во 00:24 |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
|
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Не мисли дека можеби грешиш, туку прифати дека грешиш и друг пат доколку се повикуваш на било што информирај се, особено кога наведуваш нешто од Светото Писмо.
Во Светотот Писмо никаде не се споменува крвна жртва, напротив, крвната жртвува Исус Хрисотос ја осудува и дава заповед повеке да не се применува. Инаку жртвувањето животни за одредено верски цели се срекава да, во Стариот Завет, но со Новиот Завет се укинува. И во право е којсумјас кога ти објаснува дека жртвувањето животни за одредено верски цели-к*рбанот е пагански обичај. |
|
![]() |
|
Добро, можеби сум грешка, ама се мислам дека и во Библијата некаде се спомнуваат жртвувања. Е сега дали е тоа по воља на луѓето или Господ така им наложил тоа е друга прича. А од пагански обичаи поглупо нешто нема! Изменето од james dean - 05.Февруари.2010 во 19:42 |
|
![]() |
|
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
k*rbanot ne e hristijanski obicaj, James!!
Toa se paganski obicai, za zal kaj nas seuste se praktikuvaat, a crkvata manje vise molci i si glea nejzina rabota..!!!!! |
|
![]() |
|
Браво бе Well, добро што ја спомна Библијата! Со секоја почит, ама има contradicto in adjecto !!! Вика не убивај, а од друга страна кркни го к*рбан јагнето! Да му принесам жртва на Господа. Тие жртви јас не можам да ги разберам. Изменето од james dean - 05.Февруари.2010 во 19:42 |
|
![]() |
|
...Well... ![]() Сениор ![]() ![]() ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
...jas sum razmisluel na ovaa tema, i sum doso do dva zakluchoka sho sekako mene mi odgovaraat posho jas ne sum vegetozder, tuku sum mesojad... 1-vo biblijata e napishano deka ne e grev da se ubie za da se prehrani choekot 2-Bisakal da sum roden vo Svedska i da imam geni kako makrobioticharte, koi sho gi ima vo golem broj ama pusto od malo mi davale toa i sho deneska si jadam, odnosno nosam takvi geni od mesarsko podnebje...i bashka obozavam meso od site vrsti i oblici... ...toa e meto mislenje za i okolu temata, a sekoe prekumerno i nekontrolirano ubivanje na zivotnite kako sho e ribokradstvoto i lovokradstvoto gi osuduem mnogu... |
|
![]() |
|
Не бе шефе! Секој требаше да каже само - 1. Да се сложувам неморално е!!! или 2. Не, не се сложувам, баш ми е гајле!!! И на крај ќе отворевме тоа гласачките кутии, ќе ги преброевме гласовите и победниците ќе добиеја 4 годишен мандат!! Изменето од james dean - 05.Февруари.2010 во 19:41 |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
aj ne zbora nisto vise
![]() vie od najobicna tema milenijumsko primenuvana -- napravivte solzi na majka tereza |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
'Кин, не заебавај сега. Котењето се случува зашто нас така ни чини. Сети се на живинарските фарми, на свињарството, краварството.... Ние си ги одгледуваме тие животни за наша корист. Тоа може и да не е така и пак да си има природна рамнотежа. Изменето од james dean - 05.Февруари.2010 во 19:41 |
|
![]() |
|
MAJKATA PRIRODA NE E KRIVA NA NISTO- taa se si organizirala
(NO nemojte sega da go krivite i Gospod so go napravil Covek i mesojadec)) NIE SME SO SME- od nasa koza se nemoze NE SME LAVOVI, NITU KRAVI, NAJMALKU PAK KITOVI SEKOJ NA OVA PLANETA SE HRANI SO NESTO A MNOGUMINA SO NEKOI FINTATA E NA PLANETATA DA IMA RAMNOTEZA ENE TI PRIMER ZA IZIGRAVANJE NA RAMNOTEZATA- pred stotici godini vo avstralija deca na naselenicite si donele milenice ZAJAK zatoa so ne mu bilo mesto na zajakot na toa tlo- i nemal neprijatel koj bi go trebel - se nakotile ko zajci denesna avstralijanska vlada za dobrobit na lugjeto donele zakon- za sekoja opaska donesena vo opstinata 5$ avstralijanski ich ne gi interesira- dalizajakot bil izeden ili nekade frlen ramnoteza e najvaznoto nesto na edna planeta |
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 45678 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |