IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Како да се смени државниот грб?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Како да се смени државниот грб?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678>
Автор
Порака Обратен редослед
im happy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2008
Статус: Офлајн
Поени: 136
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај im happy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2008 во 13:57
Исто и јас, немам ништо против малцинствата, само побарав разбирање од нив за оние работи што на нас Македонците ни се важни. Барам да не подржат, а не да бараат нешто ново. Нов грб што би ги задоволил сите малцинства - тоа не оди така! Грбот е на Македонците и точка. А исто така опструкции ќе има и од сдсм. Тие од петокраката не се откажуваат лесно! Демек лавот го имаат вмро и тоа е партиски симбол. А не разбираат дека вмро само си зема македонски симбол за партиски симбол. Значи сдсм нема што да се бунат. Лавот е македонски грб веќе со векови.
middle is best... i believe in science
Кон врв
lazanski Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2008
Локација: Bahamas
Поени: 50
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lazanski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2008 во 13:55
pravata za malcinstvata se zagarantirani isto a ako ne i povece od nekoi drugi " demokratski " zemji ... grcija , bugarija , albanija i t.n.  cenam deka ne e problemot vo pravat za malcinstvata ... problemot e sto nekoj ne saka da prifati deka e malcinstvo .....
Кон врв
baba mulon Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Ноември.2007
Поени: 258
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај baba mulon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2008 во 13:52
Originally posted by im happy im happy напиша:

Значи ти велиш ебате државата што им даде толку многу права на малцинствата. Па нели за тоа и војна ни створивте!
Ne se raboti za prava za malcinstvata nego za toa da bidesh zavisen od niv za sushtinski prashanja.Kako toa za grbot.Ako ne im se dopagja ne moze i site sme zaloznici na takvata politika.E sega da te vidam smeni go grbotзбунетост.Nemam nishto protiv malcinstvata da ne bidam pogreshno razbranголема%20насмевка
Im YOUR NIGHTMARE
Кон врв
BACHIOS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Март.2008
Поени: 1517
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2008 во 13:10
Od kade znaes deka ke bidat za promena na imeto?

Prasanjata vo tie anketi se povrzani pr.dali ste za promena na imeto ako toa e uslova za nato?

MIslis deka isto prasanje ke davat na referendum? NE

Prasanjeto na referendum ke bide zavisno koj ishod ja saka vlasta.

A babo ne treba da molite, treba da ne konsultirate a ne da ne ignorirate?
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај im happy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2008 во 13:06
Значи ти велиш ебате државата што им даде толку многу права на малцинствата. Па нели за тоа и војна ни створивте!
Кон врв
baba mulon Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Ноември.2007
Поени: 258
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај baba mulon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2008 во 13:02
Ako kazale deka albancite se 25% ne mora a i ne e tocno.Vprocem toa go kazaa i drugi deka ne se tolku ama za mir vo kukja gi napravija 25%.E sega za nekoi zakoni koi se bitni za Makedoncite treba niv da gi prashame dali ke prifatat.Ebate drzavata koga drzavotvorniot narod treba da moli malcinstvo i koga ne moze da si gi ostvari elementarnite prava pa makar i bilo smena na drzaven grb
Im YOUR NIGHTMARE
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај im happy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2008 во 12:51
Зборував доколку се распише референдум 25% ќе бидат за промена. Така барам покажаа новите анкети. Ама тоа е друга тема. Не ве ставам за дежурни виновници, само сакам барем во својата држава да може да ги уживам сите права. За сега не можам затоа што тоа ми зависи од други. Само барам разбирање.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2008 во 12:45
kazuvas deka jas pak ke ostanam albanec ! pa ev uci kako da dotraes so imeto
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2008 во 12:44

А албанските партии се гласот на народот, нели? Конструктивност треба од нивна страна. Ти сакаш подобра иднина, исто сакаме сите. Ако има референдум за името, нема Македонците да го сменат, Албанците ќе ни го сменат името! Грбот исто, Албанците ќе го сменат македонскиот грб. Знаеш, немаш ти право да одлучуваш за мене! А бидејќи мораш, тогаш барем почитувај ја мојата желба. Еден Албанец ми вели неодамна „Абе зошто не го сменивте името? Сега ќе бевме во НАТО!“. Абе како да го смениме името!? Тебе гајле ти е, ти и вака и така ќе си останеш Албанец, па ако нема да ти се свиѓа во Македонија, ќе си одиш во Албанија, на Косово, кај сакаш. Имаш избор. А јас што да правам? Како да се викам? Кај да одам? Имам една татковина која е дефинирана со свои симболи, симболи кои мене ми значат многу! Тебе можеби не ти значат ништо, но исто така ни мене орелот не ми значи ништо! Нормално!
Не ти зборам тебе лично, генерално зборувам, не ми замерувај.

a kazi mi kako albancite ke ti smenat imeto, pa neli 99% ke bidete protiv. Imeto moze da ti go smeni samo tvojot drzaven vrv (bez da ne prasa nas), i molim te ne ne stavi vo uloga na dezuren vinovnik. Nie se izjasnivme dkea toa e vasa odluka i tolku . I nesto drugo ,jas ne odam nikade, mozebi tebe ne ti e ubavo tuka , no mene mi e ubavo i ne odam nikade, iako sum bil i vo podobri drzavi.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај im happy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2008 во 12:40
Да. Народот, државотворниот народ е битен. Не сите националности во државата. Немој сега да одиме во статистики и да гледаме во минатите децении како се менува процентуалната застапеност на националностите во Македонија. Во тој случај на секои 10 години ќе треба грбот да го менуваме. Македонија, Македонци - тоа треба да го симболизира и знамето, и грбот, и името, и химната.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2008 во 12:38

Државните симболи ја симболизираат нацијата или државата. Што има тука нејасно?

zatoa sto

Од кога тоа државите ги бираат државните симболи врз основа на националната припадност на граѓаните? Дај ми те молам еден пример за такви симболи.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај im happy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2008 во 12:35
Државните симболи ја симболизираат нацијата или државата. Што има тука нејасно?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај im happy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2008 во 12:31
А албанските партии се гласот на народот, нели? Конструктивност треба од нивна страна. Ти сакаш подобра иднина, исто сакаме сите. Ако има референдум за името, нема Македонците да го сменат, Албанците ќе ни го сменат името! Грбот исто, Албанците ќе го сменат македонскиот грб. Знаеш, немаш ти право да одлучуваш за мене! А бидејќи мораш, тогаш барем почитувај ја мојата желба. Еден Албанец ми вели неодамна „Абе зошто не го сменивте името? Сега ќе бевме во НАТО!“. Абе како да го смениме името!? Тебе гајле ти е, ти и вака и така ќе си останеш Албанец, па ако нема да ти се свиѓа во Македонија, ќе си одиш во Албанија, на Косово, кај сакаш. Имаш избор. А јас што да правам? Како да се викам? Кај да одам? Имам една татковина која е дефинирана со свои симболи, симболи кои мене ми значат многу! Тебе можеби не ти значат ништо, но исто така ни мене орелот не ми значи ништо! Нормално!
Не ти зборам тебе лично, генерално зборувам, не ми замерувај.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2008 во 12:20

Од кога тоа државите ги бираат државните симболи врз основа на националната припадност на граѓаните? Дај ми те молам еден пример за такви симболи.

hapyy ne mi odgovori sto treba da sodrzi ili simbolizira drzavniot grb?
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.