|
ВЕХАБИИ - СЕЛЕФИТИ, кои се тие? |
Внеси реплика | страница <1 45678 17> |
Автор | |
lazanski
Група Регистриран: 17.Април.2008 Локација: Bahamas Статус: Офлајн Поени: 50 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
lazanksi na google |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ma nemoj
togas daj gi tuka tvoite soznanija |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
lazanski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vece kazav vo prethodnite postovi deka sum malku od podobro zapoznaen so nestata za fundamentalizmot i radikalizmot interpretiran od strana na vahabiite ....
|
|
lazanski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vo nekoja raka i moze da se kaze
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ова...Лазански дошол овде лично да коментира или некоја рода негова
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
lazanski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kolku za potsetuvanje i polesno facanje na priklucok , samo nakratko ( zasega) :
Podjela među bosanskohercegovačkim muslimanima postoji. Razlikuje se razina spoznaje svakog čovjeka, uvijek netko zna više, a netko manje. Mi znamo više - kaže vođa vahabija ili “sljedbenika izvornog islama” Jusuf Barčić.
|
|
lazanski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i dokolku se obides da procitas onaka kako sto e napisano a ne onaka kako na tebe ti odgovara , ce procitas ubavo za kakvo narusuvanje na mirot i pomedju kogo stanuva zbor .....
|
|
lazanski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
te molam , ne izleguvaj od temata ...
|
|
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sega ispaga deka vehabiite se vinovni za vojnata od 92.
E taa vojna e vinovna za narusuvanjeto na mirot,ZNACI EDEN CEL NAROD, NACIJA, DRZAVA......a ne odredena grupa.
A vsusnost "vehabizmot" kako izraz pocnuva da se koristi vo bliskiot period, od strana na mediumite.
Za Jusuf Barcic, e govoreno mnogu, no previranjata vo IVZ imalo i ke ima. Slobodnoto izrazuvanje na svoeto mislenje, e dozvoleno zar ne!
|
|
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|
lazanski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vo red ... tvojov odgovor ce go svatam kako potvrda na moeto prasanje vo vrska so toa na koja grupa tolkuvaci na islamot spadjas tokmu ti ... vo toj slucaj , te moilam objasni mi kade se naodjas ti samiot vo ovie nesta :
Ne spominje ograničenja koja vahabizam nameće svojim vjernicima. Naime, nauk vahabijama zabranjuje gledanje televizije, slušanje glazbe, ispijanje kava u kafićima i niz drugih, uvjetno rečeno, blagodati 21. stoljeća. Drugačiji je i odnos prema ženama, krući i više arapski od turskog naslijeđa, koji su bosanskohercegovački muslimami ugradili u svoj vjerski identitet.
|
|
HILAFET_CH
Сениор Регистриран: 10.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ja se samo na Allaha podupirem i njega molim da me cuva losih stvari i losih ljudi .
|
|
HILAFET_CH
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Komsija, ovako islam ne dopusta novotarije u vjeri ne moze jedan covjek nesto da prifati od vjere a nesto sto mu ne pase da odbaci tooo ne ide nikako ,ili prihvatas vjeru cista kako je dosla Muhamdeu od svemocnog ALLAHA ili ne.a reo sam ti vec jednom musliman ne smije sebe nikako drukcije da zove osim muslimanom sve drugo je haram ( GRIJEH )
|
|
lazanski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne prasuvam nisto vo vrska so krcanstvoto ... ne ja vrti temata .... tuka stanuva zbor za vehabiite ... i kako sto mi izgleda , povece si naklonet kon niv otkolku kon onie koi ne odat po nekolku pati da klanjaat i slicno ... te molam , drzi se do temata ....
|
|
HILAFET_CH
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa ima ko i u svakoj vjeri kaze da je krscanin a nikad u crkvi nije bio zive veze nema o svojoj vjeri kaze da je musliman a dzamiju iznutra jdnom godisnje vidza pa ako ti ovakve ljude vjernicima nazivas onda je to druga stvar-Ideu u bozjim kucama samo zbog toga sto i drugi idu posdtalo mu dosadno kod kuce pa da promjeni malo ambijent
|
|
Внеси реплика | страница <1 45678 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |