![]() |
|
Ваша песна,состав или што било напишано |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5758596061 138> |
Автор | |
butterflyM55 ![]() Сениор ![]() ![]() ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Од ден,од ноќ.
Од среќа,од несреќа. Од добро,од лошо. Од црно,од бело. Од сите можни контрасти на овој свет е создадено. Ко сибирски мраз го замрзнува секој дел. А живее во оган жив. Ко снежна лавина се истура низ планина и трпне секој дел од студ. А вжештена лава ја прати. И покор и непокор. И јад и инает. и болка и гордост. А ниедно не се разлева. Ниту се меша, ниту се одделува. А се е во едно, и само едното,другото го прати до последна цел. До грутката страдна. Каде мир ќе најде и се ќе стивне. ![]() Изменето од butterflyM55 - 31.Март.2009 во 00:46 |
|
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
|
|
![]() |
|
butterflyM55 ![]() Сениор ![]() ![]() ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Палиш чкорче
од кибритот. Замисли си желба! Ако успееш да го догориш дп крај желбата ќе ти се оствари. Некогаш таква беше среќата детска во игра. Сега.... Палам чкорче. Го гледам пламенот, полека,смирено. Чекам да стигне до прстите. Полека со другата рака го фаќам изгореното. Пржи на двете раце сега. Трпам. Нека пече. Само да не догори. Нека потрае.... до последниот милиметар од душава што остана. Изменето од butterflyM55 - 31.Март.2009 во 00:48 |
|
|
|
![]() |
|
Врисок силен,
а нем. Ја пара темнината глува. И секое делче од душата страдна на ситни парченца го разнесува. Паѓа на подот. Се меша со прашината, камчињата мали. Преминуваат оттука нечии нозе преку нив. Стискаат раце, тупаници... чизми... тркала тешки.... Се што остана... е само прашина и јад. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
![]() Изменето од filmadzijka - 30.Март.2009 во 09:48 |
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
ТА ТИЕ СМЕ
На Гордана С. Та тие сме, зарем другпат поинакви сме биле, иднината изменети не не препознава... На опинците крвта од Самуила си ја носиме - клето племе брат брата за меѓа паламидна што убива... Пилиштари прават кајгана од јајца од шкопан петел - во крвта им кук*рига генот на големиот освојувач од Пела. Та тие сме, со песната на гладот се распознаваме - волчјо око самоизедно... Се газиме едни други со клетвата вековна во длапките - кајшто очи требало да имаме... Пилиштари пеат славопојки на водачи што одамна се изгубиле во шумата на самобендисаноста - гладно завива ембрионот на славата... Та тие сме, никогаш поинакви не сме биле, со сеир – белег сами обележани... |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
kratko kazano - zenska na idninata... ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Gabriela_S ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
DENES STANAV RANO,
A CUDNO, NE MI SE SPIE I SEGA KE SI SVARAM KAFE OTI MNOGU MI SE PIE NE METAM, NE CISTAM, NE SUREDUVAM RESIV ETE TAKA SAMO DA SE DOTERUVAM KE SE FARBAM, KE SE MIJAM VITLERI KE STAVAM A SO NOVA FRIZURA MANDZA NE MOZAM DA PRAVAM KE SE DEPILIRAM, KE SE LAKIRAM I NEMA DA BIDAM TAZNA KE SI IZLEZAM VO GRAD I KE SI SE PRAVAM VAZNA. |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Има начини
има желби кои извираат за досадно да не биде само сакаш и тоа е се. Еден подсмев во наведната глава ќе се претвори покајничка само сакаш и тоа е се за гордост скриена како поплава да избие сето она измислено што бидна го можеме и сами да сакаме само треба и тоа е се. |
|
![]() |
|
ЦВРСТ МИ Е ЧЕКОРОТ
Цврст ми е чекорот, сеуште, - црвена дабовина од црв неначната Камен по камен пат изѕидан - цврста калдрма... Ги пуштив сите птици на сонот од кафезот на славопојките. Ниту боја, ниту облик - небото на вистината си ја јаде сопствената димензија... Жено, Змијо, Божице, нека пиштат гревовите со крвта на дедовците пренесени - проклетство наследено. Ждрапање до ждрапање - крцкаат коските на последните илузии... Цврст ми е чекорот, сеуште - никој не ја нашол песната над песните... |
|
|
|
![]() |
|
Сокриј ме во мирисот
на пролетта која доаѓа. Најди ме во блесокот на молњата на летниот дожд. Чувај ме во соновите кои ти се нижат во ноќите, кревки од самотијата која те покрива. Сокриј ме во солзите на утринската роса која наросува природа со своето доаѓање. Пронајди ме во бакнежите на дождот кој го носи новороденото утро, позлатено од сончев сјај. Сокриј ме во прекршените ветувања на твојата душа, која длабоко во себе ме крие. Пронајди ме во воздишката која ти се искрадува од уста кога помислуваш на мене во самотијата на денот. Чувај ме во приказната која има среќен крај. Сокриј ме во твојата топла и нежна прегратка. Единствено што те молам немој,никако немој да ја сокриваш љубовта. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Не ми е потребан песна
за да ти кажам колку те сакам. Не ми требаат зборови кои ќе свдочат за мојата љубов. Не се потребни букви за да сватиш што мене ми треба. Ми требаат твоите усни со нив да вдишам љубов и да ти ги вратам пак назад полни со поголема љубов од претходно. Ми требаат твоите раце да ги вкрстам со моите и да се бараат по раменици и во прегратка да се сретнат. Ми требаат твоите прсти нежно солза да избришат хоќни кошмари да растераат и мирен сон да донесат. ![]() Изменето од butterflyM55 - 26.Март.2009 во 05:24 |
|
|
|
![]() |
|
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Се сеќавам на денот кога прв пат те видов.. Не се сеќавам што друго си кажавме, најверојатно имам кратка амнезија од маестралниот, велелепниот, вошебниот, влажниот, мрсниот, лигавиот, гадниот, бљак бљак бакљ пардон.. бакнеж кој следеше потоа
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Немој да ме лажеш дека го баравте имбусот во задното седиште од неговата кола, бидејќи СЕ видов
![]() ![]() ![]() ![]() "Водоинсталатерот" изгуби, но залудно
![]() ![]() Како и да е, Перо хаусмајсторот ми кажа дека висиш по форуми
![]() ![]() Те сака твојот возљубен Трпе од с.Добрејци
![]() ![]() |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
![]() |
|
ПЕЧАТ
Како волчица на полноќ завива во тебе моето задоцнување да ставам печат на споменарот на твојата последна надеж , што ти, од залашка, љубов ја нарече... Тропаат стравовите во долгите ходници на осаменоста, додека го бараш во огледалото на полната месечина одразот на последниот среќен миг што јас, од сожалба, го опточив со седефот на моите емоции... Акустично одѕвонуваат минутите во пештерата на твојата немоќ да го запреш истекувањето на неостварениот сон со боја на испарување на едно izmisleno лето... |
|
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Шума густа
од голи женски нозе на ветрот се нишаат очи искривуваат дал да гледа или не без да биде виден а тие парадираат изазиваат со колкови нишаат кој ќе ги има ќе ги има кој ќе ги нема ќе гледа без виден да биде ќе зборува што виде нема шанса за мудар молк дадено не му беше на тој дадено што му беше уште ќе бара топло иде ќе расцвета шума од голи нозе за сите ќе има насмевка што се ниша и за него има што виде а невиден беше. |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5758596061 138> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |