|
Името е се што имаме |
Внеси реплика | страница <1 53545556> |
Автор | |
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
problem .. azosto da ne vika nekoja si Makedonija koga nie sme Republika Makedonija ?
|
|
tofu
Сениор Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 328 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кој зборува за менување идентитет? Македонија ќе си остане, само префиксот ќе се смени. Што има тука лошо ајде кажете ми. Како може некој да ти го смени идентитетот ако те вика "Некоја си некаква Македонија"? Зарем нема пак да си Македонија?
|
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa izlezi od doma,so si se zatvoril doma,ako sakas da vidis svet
a, i reçii na zenati da ti go pokaçi dzeparacot , za da ne sitniçis
|
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nema opcija RM zatoa bojkot
|
|
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па што мајка бараш во Македонија
Оди во Европа.....јас идентитетот не сакам да си го продадеме за неколку фабрики... |
|
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa sto cekas .... UTEPAJ SE
|
|
tofu
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да, јас сакам да живеам како човек, да прошетам слободно, да го видам светот, да го видам светот дојден тука, да ја видам земјава како цивилизирана нација, со добра економија, да не ситничам над секој денар. Ако вие не го сакате тоа, слободно одете во Северна Кореа, за вас е само Ким Ил Сунг! Да ви облече фистанце и да му се фрцкате на парада, да му го љубите задникот и да му благодарите што сте изолирани од светот! Важно вие сте горда нација, и силна! Не, вас не ви е потребен никој, самите на себе сте си доволни!
Не фала, јас така не сакам да живеам! |
|
tofu
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
FYROM не ми одговара затоа што ова е сегашна, не поранешна држава, а најмалку и припаѓа на Југославија која реално не постои. Затоа и не се изјаснив позитивно за Нова Република Македонија, затоа што ова не е нова земја, ова е стара земја. А вие господа пецкала слободно плукајте по мене, не ме боли тоа затоа што воопшто не ме познавате. Ме боли што гледате ограничено и што заради вас страда цела нација, цела држава.
|
|
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
UN envoy puts five FYROM name options on table
Athens considers the suggestions to be ‘a good basis for negotiations’ Louisa Gouliamaki/AFP United Nations envoy Matthew Nimetz, pointing, takes questions from the press after unveiling his final proposals for a solution to the Macedonia name dispute that has divided Athens and Skopje for 15 years. Athens yesterday accepted as “a good basis for negotiations” five different composite names for the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) proposed by the United Nations special mediator on the Macedonia name dispute during talks in Athens. Sources late yesterday revealed to Kathimerini four of the five proposed names: Democratic Republic of Macedonia, Constitutional Republic of Macedonia, Independent Republic of Macedonia and Republic of Upper Macedonia. The same sources revealed that UN mediator Matthew Nimetz said FYROM could keep its “constitutional” name for use in domestic and bilateral relations while using the composite name in all its dealings with international organizations and on its citizens’ passports. During talks in Athens yesterday with Nimetz and FYROM diplomat Nikola Dimitrov, Greece’s representative Adamantios Vassilakis reiterated Athens’s preference for a solution involving a single name rather than a dual option. However Greek diplomats are said to have accepted the five names put on the table by Nimetz as “a good basis for negotiations.” Dimitrov was reportedly unable to say when his government would be able to respond to the proposals, a stance that is said to have irritated Nimetz. The Greek Foreign Ministry did not react to the proposals yesterday but sources indicated that one or two of Nimetz’s proposals might be acceptable. Acknowledging that his proposal would not overcome all the objections of either Athens or Skopje, Nimetz asked for a response from each government within two weeks so a final solution can be reached before a planned NATO summit in April when the alliance will decide whether to admit FYROM. “It is a compromise solution which does not satisfy either side 100 percent,” Nimetz said. “But I believe that overall it is a fair, decent reconciliatory solution that fulfills the expectations of both countries and can lead to a settlement,” he added. Foreign Minister Dora Bakoyannis, who hosted the meeting between Nimetz and the two diplomats, agreed with the UN envoy regarding the need to move fast. “Now is the time for a clear viable, practical and lasting solution,” she said. http://www.ekathimerini.com/4dcgi/_w_articles_politics_100002_20/02/2008_93537 |
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
МОРЕ ЛУГЕ, ОВАА ТЕМА НЕ Е ЗА КАВГА И КРЕВАЊЕ ТЕНЗИЈА ТУКУ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗАЕДНИШТВО. НЕ СУМ АВТОР НА ТЕМАВА, НО МИСЛАМ ДЕКА И АВТОРОТ ТАКА ЈА ЧУВСТВУВА.
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
normalno .. ti bi glasal i za Republika Makedonija Aracinovo ili Sipkovica samo da mozes demek , da patuvas niz evropa bez vizi ... tie poracuvaa po tebe ... edvaj cekaat da ni gi ukinat vizite pa da im pojdes tamu .... KAKO NE TI E SRAM ?
|
|
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Епа тогаш сигурно ти одговара и Формер ЈУГОСЛАВ Репаблик...
Па и таму го има името Македонија... Изменето од Vladimir88 - 20.Февруари.2008 во 10:51 |
|
tofu
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Гласав за Вардарска Република Македонија затоа што и онака самите велиме Вардарска, Егејска, Пиринска. Не гледам ништо лошо во ова име. Го прифаќам и Демократска Република МАкедонија затоа што нели велиме дека сме демократска земја. Па ми одговара и Горна Република Македонија, затоа што тоа сугерира дека постои и некоја Долна. Па дури и Република Македонија Скопје. Ништо страшно. Важно е дека секаде стои зборот МАКЕДОНИЈА, а која наставка или преставка ќе ја има е помалку важно.
|
|
borec
Сениор Регистриран: 22.Септември.2007 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 1294 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"НАЈДОБРА ВАРИЈАНТА Е ДРМАКЕДОНИЈА.ПРИЧИНА - ГРЦИТЕ НАМА ДА СЕ СОГЛАСАТ СО ОВА ИМЕ, А ТОГАШ ВИНАТА ЗА НЕУСПЕХОТ НА ПРЕГОВОРИТЕ ЌЕ ЛЕГНЕ НА НИВНОТО КОНТО." Tokmu taka! |
|
Внеси реплика | страница <1 53545556> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |