![]() |
|
Ваша песна,состав или што било напишано |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5152535455 138> |
Автор | |
BisernA ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
BisernA ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
![]() |
|
Кој да ти каже - дел 1 од не се знае колку
![]() Бегаше, се сопнуваше и исправуваше, продолжуваше да трча напред и со
преплашено лице ги гледаше формите што се исцртуваа покрај неа. Го слушна
познатиот глас како ја бодри да продолжи, но наеднаш гласот се изобличи и
исчезна во мракот што ја опкружуваше. Солзи се слеваа по нејзиното лице, додека се обидуваше да се
спровира низ нешто што ужасно потсетуваше на испреплетени корени и гранки од
огромни, стогодишни дрвја. Кога погледна нагоре, кон својата последна надеж,
кон својата последна светлина, го виде лицето што толку добро го знаеше,
оцртано на месечевата светлина, како со трепнување на окото стана облак
разнесен од ветрот. Силна грмотевица одекна во позадината, и силината како да и го распара
срцето, како да ја осети болката на дрвото кое гореше и зад себе оставаше
огромен куп на сива, горчлива пепел. Изменето од BisernA - 04.Мај.2009 во 22:08 |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Тивки се оние предели
онаму каде помина оние низ кои повторно минувам сега сам додека те очекувам низ мисли те пребарувам како игла во пласт од сено од глупости сочинето избрзани испаничени. Тмурно небо како ќебе ме прекрива дур под резбаното дрво стојам името твое со оштро си го појаснувам моето го знам наизуст може не од прва но од втора сигурно. |
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
СЕНКА
Кој е кој кога чекориш нога крај нога со мојата смешна сенка. Тешко можам да ве различам... Освен тогаш, кога ги собираш отпадоците што ги оставам зад себе после секој обед... Се препознаваш ли, всушност, пред да ја прочиташ ролјата на смешен циркузант што глуми сенка |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
butterflyM55 ![]() Сениор ![]() ![]() ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Си украдовме миг
само за нас. Заборавивме на простор и време. Само јас и ти постоиме тука во просторов мал, кој и не ни смета. И само сме свесни за телата наши, допири страсни, и моментот на нашето спојување. И на крај... како збунети деца, стануваме свесни за се околу нас. Почнуваме да се смееме на нашата лудост. А сепак сме задоволни од се. Се смееме за нашата лудост и за мигот кој успеавме да го украдеме од другите. |
|
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
|
|
![]() |
|
butterflyM55 ![]() Сениор ![]() ![]() ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Ти зборуваш,
јас слушам, те гледам. Јас зборувам, ти ме слушаш, ме гледаш... Секој од нас зборува на својот јазик, а ниеден од нас не го разбира другиот што сака да каже. Секој на свој јазик неразбирлив за другиот. На крај само едно тивко „добра ноќ„ и секој на својата страна од пространиот кревет, завиткан во својот сон, обземен со своите сопствени мисли. И секој со надеж дека еден ден другиот ќе разбере нешто од сето она што сме го кажале. |
|
|
|
![]() |
|
fragola ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Мазохистичко танго,
не уништува бавно, додека секој чекор обид прави на танцот крај да стави, волшебна музика, чудесна моќ има, секој твој потег совршено го следам, секое свртување со восхит го чекам, спонтано и лесно секој следен чекор го гледам, маестрална изведба, како долги години вежбана, а да танцувам мислев не можам. Го слушнав срцето твое го има ритамот на срцето мое, тоа е, тоа е изворот на музиката мистериозна што совршени форми создава, бескрајно танго, а убедени бевме секој танц дека кратко трае, но на овој, крај да ставиме безуспешно се обидуваме и со мазохистичка игра се осудуваме. |
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
![]() |
|
Marx_Junior ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 02.Мај.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 23 |
My Guardian
Somewhere in this world of endless suffering and eternal pain i was lost, and i saw that every hope is spend in wein my heart was filled with dissapointment, hate, blackness ,grief the only exit of that emphaty seemed going to the closest reef to end my exsisting called life, without a sound or any gesture so i can buy the peace that was forbiden to me in life ,in hell. there was not a glimpse of hope of salvation. i knew i fell i had nothing except my ruined and dark soul to sell oh my god, i knew this was the beggining of the end. And in that black moment of bitterness and sorrow i saw a silluete of a woman in the darkness what is she doing in my world i asked myself is she gods or even devils messenger? is she the ilussion of the world i never had? is that the beuty of the other side, the side i never saw? is she the missing piece of my puzzle like soul? is she the answer of my long prayers? I was really confused so i dont know. She came close to me looking with those brown eyes of hers she stood in front of me smiling like the most beutyfull angels do saying nothing, not a word, she took me by the hand and embraced me for the first time in my life i knew what is someone to care about you we were together, bond by something unfamiliar to me. so different and so simmilar, so far and so close in that moment i wanted to live, so i rose from my own ashes and there was no more pain i started to cry and it was like joy, joy with rain and then, suddenly dissapiared in the cold fog i was alone again, sentenced to ethernal solitude dark cloud again covered my soul and heart is god that cruel to send angel for a second and then i prayed for her to return and in the embrace of the dark and cold night i fell asleep and in my dream i saw her again even more beutyfull then the last time i couldn speak , i just looked at her white dress and her eyes which touched my very soul she came to me and whispered in my ear the most beutyfull name, the name that brought me back to life, the name that echoed inside my heart , soul and mind the name of my angel guardian that i was blessed to find and now, when she came to me, the worst fear started to boil what if one day i dont feel her warm wings around me what if god decides i am not worthy of her care what if, what if, was the thorn in my chest that went deeper and deeper with every moment without her, if only there was an artist, mortal artist so good to catch her face in a picture, but who would be worthy of that kind of task, but another angel. and there are none of them on this world... Изменето од Marx_Junior - 02.Мај.2009 во 17:13 |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Грижи ме гризат
и нокти од прсти од нозе ги започнав јас, ти, ова, она низ густа магла чекорам ако зацмиздрам ќе помогне ? Ма јок баш му е гајле на некој одозгора конци што влече ме игра, ме шета онака како не сакам он имал план, а ја сум малоумен он знае ја сум глуп. Зејтин и утеха наведната некој ќе намине и ќе си замине смеј се може некој искрен ќе биде за рака ќе те земе до прва провалија пријател ќе имаш. |
|
![]() |
|
Marx_Junior ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 02.Мај.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 23 |
Сега кога се смеам, ништо не е како порано Сега кога се смеам , ти ми доаѓаш и ме гребеш по очите Сега кога се смеам, доагаш и чукаш на портата на мојата душа Сега кога се смеам, сфакам колку ми недостигаш Сега кога се смееш, јас плачам, крварам, се тресам ти си се што сум јас, а јас сум ништо тресни ме од земјата, згази ме под себе не ми дозволувај да бидам човек, зошто тоа и не го заслужувам Искриви ме за да не стојам право, легни врз мене за да не станам Плукни ме, а потоа избриши ме како свештеникот гревот на исповедникот, но само за да ме плукнеш пак, зошто се што доага од твоите усни за мене е свето, Искриви ми го патот за да се изгубам, и да го најдам твојот дом A покрај тој темен пат ќе престанат да никнуваат сенки на оваа бледа месечина, и ќе никне црна роза, семе на мојата болка, симбол на моето страдање, Твоите очи се мојот прогон, мојот огнен мраз, мојата болна темнина Би ослепел, за да не ги гледам твоите очи, и за да не ја гледам твојата насмевка Која ме голта како бездна, паѓам но не го допирам дното, Зошто исто како и твојата убавина, твојата насмевка нема крај А немаат крај ни Мојата болка Мојот оган Мојот јад Мојата агонија Мојата надеж Мојата амброзија на горчина Те имам во моето срце, барем толку, и ништо повеќе од тоа,, никаде и никогаш. Мислев дека те сакам, но згрешив, страшно згрешив |
|
![]() |
|
Јас и ти сме како
плус и минус. Нездраво се привлекуваме се доближуваме еден до друг за веднаш потоа со вртоглава брзина да се одбиеме и одделиме се до повторното зближување. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Додека голтав
парчиња од храната пред мене, онака навидум незаинтересирана за тебе,чекав само да слушнам убав збор од твојата уста. И додека глумев дека ми е сеедно дали си тука или не, длабоко во себе го слушав крикот од душата моја, која само сакаше да те погледне. Да те види со очи полни љубов, и да ти каже со поглед колку те сакам. А погледот не го кренав. Само немарно ти кажав оди.... Гордост пуста. Се додека не ја победиме гордоста во нас. Се додека не го потиснеме болот од претходните рани, нема да го имаме тоа што посакуваме. Само ќе продолжиме да се повредуваме и да ја убиваме полека љубовта во нас. |
|
|
|
![]() |
|
Седам сама
во полутемнината на собава празна. Ја склопувам полека сложувалката на мојот живот. Делче по делче ги вртам парчињата. Превртува...мозгам... Некако...не ми оди, ама не се откажувам. Ма и така немам што друго да правам во овие доцни часови. Минатото полека го сложив. Слика јасна како ден. Го тргам настрана и пробам нешто да склопам од расфрланите делчиња на сегашноста. Премногу делови, а просторот е мал. Премногу шаренила кои никако не се вклопуваат еден со друг. Ги гледам... Превртувам пак... Некако...не чини... Незнам.Се прашувам. А да си легнам? Па утре можеби и ќе склопам нешто. Да...можеби... Па џабе старите не кажале дека утрото е помудро од ноќта. ![]() |
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5152535455 138> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |