![]() |
|
Љубовни СОВЕТИ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5051525354 62> |
Автор | ||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
во сваќањата ...... иако во минатото , и тоа не така далечно , и кај нас Македонците таквите бракови не биле непозната работа ......
|
||
![]() |
||
Biba_G ![]() Сениор ![]() ![]() Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
|
Сањичке, погрешно си ме сватила... те цитирав тебе затоа што се согласувам со тоа што го кажа и само надополнив уште нешто, а тоа што реков дека целата тема е за во бисери-сеуште мислам така.
Туку, последниов пост од маре-магде ме заинтригира повеќе. Или јас сум глупава( јеби га,никој не е совршен) или сум комплетно неинформирана за културолошките и општествени норми за влегување и одржување на една ваква врска. Се трудам но никако да сватам што е за осуда овде, што е тоа што би стварало неодобрување на врската , зошто и за што би имало притисок од околината ... а и целото тоа непотребно споменување на верата,Бога и Библијата- нели е претерано? Не е спомнато,но претпоставувам дека сите се од иста вероисповед,врските се "правилноориентирани"
![]() |
||
![]() |
||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
|
Но дека некои односи однапред дефинирани се нарушуваат тоа е факт.
Што ќе си бидат браќата сами на себе? Истовремено и браќа и шури мислам. Сепак, некој ред има. Исто и сестрите-ем сестри ем што му доаѓа ![]() Мислам, помисли кој го прави тоа па ќе сфатиш зошто родителите се против. Изменето од maria_magdalena - 22.Август.2009 во 22:16 |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
![]() |
||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
|
Понекогаш културолошките и општествени норми едноставно се против ова. Што мислиш, зошто твоите родители не ти дозволуваат? Затоа ти реков-ако можеш да го издржиш притисокот и осудата-не фермај никого. Ако пак те гризе совеста заради можни Библиски импликации, посоветувај се со свештеник. Но одлуката е ТВОЈА. |
||
|
||
![]() |
||
sanja-a ![]() Сениор ![]() ![]() Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
|
па ние викаме дека нема грев во ова,спротивно од мислењето на нејзините...
|
||
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
||
![]() |
||
Biba_G ![]() Сениор ![]() ![]() Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
|
не само што ќе биде поубаво,туку би било и романтично,несекојдневно,нешто навистина вредно за спомнување. се изначитав се’ и сешто на форумов,ама досега ова е врвот. целава тема со се’ постовите би ја ставила во "бисери на форумџиите". не ми е јасно кај го видовте гревот( исто како и родителите на девојчево),што е тука инцестоидно, вредно за малограѓански озборувања? па не е вљубено девојчето во дечкото на сестра и’ ... не би било инцест и да е, не би било и кога би била во врска со сопругот на сестра и’, а не па вака,со братот на дечкото на сестрата. ![]() мило девојче, прочитав дека сте вљубени,дека ви е убаво и дека сте среќни заедно... не дозволувај сомнежот и празните чаршиски муабети да ти ја поматат среќата...и пред Бога и пред народ си чиста, нема никаков грев во твојата љубов. |
||
![]() |
||
sanja-a ![]() Сениор ![]() ![]() Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
|
добро,добро
![]() |
||
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
zboram za porealno ne za poubavo
|
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
|
поубаво би било кога сите ќе прават една свадба
![]() |
||
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
ti rekov sestrati so deckoto se predolgo kje se skaraat eden den a svadba 'e pravis ti ![]() |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
|
подобро да направиш се што мислиш дека треба,отколку подоцна да се каеш
![]() |
||
||
![]() |
||
e_peci ![]() Нов член ![]() Регистриран: 22.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 6 |
|
многу по убаво и полесно би ми било да знам дека според библијата тоа не е грев, а многу ме интересира дали е или не е, само се плашам да проверам, но морам да го направам тоа :( |
||
![]() |
||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|
не доаѓа предвид дека станува збор за инцест ......
вие во случајот не сте во никакво крвно сродство .........
а што се однесува до менталитетот , е тоа е веќе нешто соем друго .....
|
||
![]() |
||
|
Не е вообичаено за нашиот менталитет (ако си Македонка) и соочи се со тоа дека ќе бидеш осудена од средината. Двајца браќа за две сестри, некако не е вообичаено за нас. Иако крвно не сте поврзани, сепак е вид инцест. Е сега колку вашата врска е силна ќе се види токму под притисокот, или ќе оди напред или ќе пукне.
|
||
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5051525354 62> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |