IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Љубовни СОВЕТИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Љубовни СОВЕТИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5051525354 62>
Автор
Порака Обратен редослед
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Август.2009 во 22:37
во сваќањата ...... иако во минатото , и тоа не така далечно , и кај нас Македонците таквите бракови не биле непозната работа ......
Кон врв
Biba_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Непоправлив оптимист

Регистриран: 18.Јануари.2008
Поени: 13718
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Biba_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Август.2009 во 22:31
Сањичке, погрешно си ме сватила... те цитирав тебе затоа што се согласувам со тоа што го кажа и само надополнив уште нешто, а тоа што реков дека целата тема е за во бисери-сеуште мислам така.

Туку, последниов пост од маре-магде ме заинтригира повеќе. Или јас сум глупава( јеби га,никој не е совршен) или сум комплетно неинформирана за културолошките и општествени норми за влегување и одржување на една ваква врска. Се трудам но никако да сватам што е за осуда овде, што е тоа што би стварало неодобрување на врската , зошто и за што би имало  притисок од околината ... а и целото тоа непотребно споменување на верата,Бога и Библијата- нели е претерано? Не е спомнато,но претпоставувам дека сите се од иста вероисповед,врските се  "правилноориентирани" голема%20насмевкаспоред Библијата потоа нема апсолутно никаква крвна врска меѓу парот така да едноставно не сваќам кај е тука проблемот???
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Август.2009 во 22:15
Но дека некои односи однапред дефинирани се нарушуваат тоа е факт.
Што ќе си бидат браќата сами на себе? Истовремено и браќа и шури мислам.
Сепак, некој ред има. Исто и сестрите-ем сестри ем што му доаѓасмеење

Мислам, помисли кој го прави тоа па ќе сфатиш зошто родителите се против.

Изменето од maria_magdalena - 22.Август.2009 во 22:16
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Август.2009 во 22:10
Originally posted by e_peci e_peci напиша:

Originally posted by МАРШАЛ МАРШАЛ напиша:

и според библијата не е грев .......... а доколку те интересира навистина како е соред библијата , слободно прашај на вероисповед ..... има добри познавачи и толкувачи на светото писмо .. сепак , одлуката останува на тебе и никој друг намигнување

многу по убаво и полесно би ми било да знам дека според библијата тоа не е грев, а многу ме интересира дали е или не е, само се плашам да проверам, но морам да го направам тоа :(

Понекогаш културолошките и општествени норми едноставно се против ова. Што мислиш, зошто твоите родители не ти дозволуваат?
Затоа ти реков-ако можеш да го издржиш притисокот и осудата-не фермај никого. Ако пак те гризе совеста заради можни Библиски импликации, посоветувај се со свештеник.

Но одлуката е ТВОЈА.
Кон врв
sanja-a Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Only God Can Judge Me!

Регистриран: 12.Април.2009
Поени: 13457
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sanja-a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Август.2009 во 21:51
па ние викаме дека нема грев во ова,спротивно од мислењето на нејзините...
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу.
Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот.
Одри Хепберн
Кон врв
Biba_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Непоправлив оптимист

Регистриран: 18.Јануари.2008
Поени: 13718
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Biba_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Август.2009 во 21:48
Originally posted by sanja-a sanja-a напиша:

поубаво би било кога сите ќе прават една свадба

не само што ќе биде поубаво,туку би било и романтично,несекојдневно,нешто навистина вредно за спомнување.

се изначитав се’ и сешто на форумов,ама досега ова е врвот. целава тема со се’ постовите би ја ставила во "бисери на форумџиите". не ми е јасно кај го видовте гревот( исто како и родителите на девојчево),што е тука инцестоидно, вредно за малограѓански озборувања? па не е вљубено девојчето во дечкото на сестра и’ ... не би било инцест и да е, не би било и кога би била во врска со сопругот на сестра и’, а не па вака,со братот на дечкото на сестрата.изненадување
мило девојче, прочитав дека сте вљубени,дека ви е убаво и дека сте среќни заедно... не дозволувај сомнежот и  празните чаршиски муабети да ти ја поматат среќата...и пред Бога и пред народ си чиста, нема никаков грев во твојата љубов.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Only God Can Judge Me!

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sanja-a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Август.2009 во 21:42
добро,добро
Одри Хепберн
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Август.2009 во 21:41
zboram za porealno ne za poubavo
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Only God Can Judge Me!

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sanja-a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Август.2009 во 21:36
поубаво би било кога сите ќе прават една свадба
Одри Хепберн
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Август.2009 во 21:25
Originally posted by e_peci e_peci напиша:

Originally posted by sanja-a sanja-a напиша:

а за што треба хелп

Моите постојано вршат притисок над мене да ја прекинам врската постојано ме убедуваат дека тоа е грев, дека тоа мора да се прекине и никогаш повеке да не се повтори, дека тоа било срам и за мене и за фамилиите, но сепак тешко е да му се каже НЕ на срцето. Ми велат дека брат му на дечкото на сестрами треба да го сметам како роднина и дека таа врска не води никаде.

ti rekov sestrati so deckoto se predolgo
kje se skaraat eden den
a svadba 'e pravis ti плазење
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Only God Can Judge Me!

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sanja-a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Август.2009 во 21:15
подобро да направиш се што мислиш дека треба,отколку подоцна да се каеш
Одри Хепберн
Кон врв
e_peci Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 22.Август.2009
Поени: 6
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај e_peci Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Август.2009 во 21:11
Originally posted by МАРШАЛ МАРШАЛ напиша:

и според библијата не е грев .......... а доколку те интересира навистина како е соред библијата , слободно прашај на вероисповед ..... има добри познавачи и толкувачи на светото писмо .. сепак , одлуката останува на тебе и никој друг намигнување

многу по убаво и полесно би ми било да знам дека според библијата тоа не е грев, а многу ме интересира дали е или не е, само се плашам да проверам, но морам да го направам тоа :(
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Август.2009 во 20:26
не доаѓа предвид дека станува збор за инцест ......
вие во случајот не сте во никакво крвно сродство .........
а што се однесува до менталитетот , е тоа е веќе нешто соем друго .....

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Август.2009 во 20:23
 Не е вообичаено за нашиот менталитет (ако си Македонка) и соочи се со тоа дека ќе бидеш осудена од средината. Двајца браќа за две сестри, некако не е вообичаено за нас. Иако крвно не сте поврзани, сепак е вид инцест. Е сега колку вашата врска е силна ќе се види токму под притисокот, или ќе оди напред или ќе пукне.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5051525354 62>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.