![]() |
|
БРОЈАНИЦА |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3456> |
Автор | |
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
i mene isto,...inache ke mi bide prazno,...ogledaloto,..
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
connected ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
za takvite kako tebe mozebi e ukras, a jas ubavo kazav zosto mi sluzi |
|
![]() |
|
rice ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 379 |
ne gi imenuvam jas taka veke cel svet a mojot post se odnesuva kon nekoj koj sebesi se narekuva taka. a da i stvarno se otkrija mnogu raboti bragodarejki im , doznavme deka navistina sme na miluvanata od Boga pateka. |
|
|
|
![]() |
|
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
"VIE SEKTAS SO ,,, VASATA NAUKA,, NE POSTARA OD 300 GODINI -REFORMIRANA"...
Eh da ne bese nivnata nauka sigurno ne ke ni bea poznati mnogu raboti. Hristijanstvoto so negovoto sirenje go unapredi svetot, no da ne bea goreimenuvanite so ime kako sto ti miluvas pogrdno da gi narekuvas, a spored mene nasi braka vo HRISTA, mozebi seuste ke bevme so svakanjata na skalilo od sredniot vek. |
|
![]() |
|
rice ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 379 |
TUKA SI ZGRESIL MOJ MIL SEKTAS, MOLITVATA KOJA SE POVTORUVA POSTOJANO E ISTO KAKO KAPKI VODA KOI DOLGO KAPKAAT NA EDEN KAMEN I POSLE NEKOE VREME NA KAMENOT IMA DUPKA !!!!!! KAKVO SUEVERIE SEKTASU ------ ZAR I PRAVOSLAVNITE KOGA SE MOLAT NA HRISTA BOGA SE SUEVERNI----- TRESKAS GOLEMI GLUPOSTI I DAJ DA VIDIME KOJ SVRTEL OD PATOT KOJ ODI PO ZAOBIKOLNICI VIE SEKTAS SO ,,, VASATA NAUKA,, NE POSTARA OD 300 GODINI -REFORMIRANA- ILI PRAVOSLAVNITE KOI JA DRZAT ZAPOVEDTA HRISTOVA VEKE 2000 GOD. |
|
|
|
![]() |
|
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
аха.... оваа на рака што ја носат монасите? ја користиш за молење, или исто, за украс и за потсетување?
|
|
![]() |
|
connected ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
ne ja koristam, ja izgubiv. pa i koga ja imav ne ja koristev za molitva tuku poveke kako omilen predmet koj me asocira na nesto ubavo i na Bog. si ja koristam pravoslavnata |
|
![]() |
|
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
connected,
а дали ти ја користиш оваа бројаница што спомна дека си ја купила? ме интересира... |
|
![]() |
|
[/QUOTE
Ако механички ја повторуваш молитвата како папагал, таа нема никакво значење.За молитва не ти е потребна никаква бројаница,доста ширите лажни учења за кои нема никаква основа во библијата.Нити Христос,нити апостолите се молеле со бројаници и такви мити глупости.
![]() Бројаницата за мене значи суеверие кое ја практикуваат православните,затоа што како и за се друго,повеќе сакат да се врзуваат за формата а не за суштината.
Апел. Луѓе вратете се на вистинскиот пат,доста одите по заобиколници. [/QUOTE]![]() Sektas, samo Bog ima pravo da osuduva. |
|
![]() |
|
Sektas ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 175 |
Ако механички ја повторуваш молитвата како папагал, таа нема никакво значење.За молитва не ти е потребна никаква бројаница,доста ширите лажни учења за кои нема никаква основа во библијата.Нити Христос,нити апостолите се молеле со бројаници и такви мити глупости.
![]() Бројаницата за мене значи суеверие кое ја практикуваат православните,затоа што како и за се друго,повеќе сакат да се врзуваат за формата а не за суштината.
Апел. Луѓе вратете се на вистинскиот пат,доста одите по заобиколници.
![]() |
|
.............Тој е челник на назаретската секта. Дела 24:5
|
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
imam jas edna u kola,...visi na ogledaloto,...bash ke izbrojam utre,....
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
goor ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
sum cul za toa gi simbolizirase godinite na isus ama seust mi e nesvatliva nejzinata ulogata |
|
end off days 15...14...13....
|
|
![]() |
|
![]() vaka otprilika izgleda muslimanskata brojanica ![]() vaka katolickata (slicna vakva mi bese prvata brojanica koja ja kupiv od katedralata Bazilika-sv.Stefan vo Budimpesta ![]() |
|
![]() |
|
православната бројаница има обично 33.
а муслиманската? |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |