IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - МЕШАНИ БРАКОВИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

МЕШАНИ БРАКОВИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 12>
Автор
Порака Обратен редослед
Gideon Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 302
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2007 во 23:10
Ili pak ne mora toa da bide brak,i vo edna poseriozna vrska ne bi trebalo da se mesaat vakvite raboti!Se znae kako funkcioniraat dvajca maldi vernici vo edna vrska!Vakvite vrski se sekogas posuspesni i postabilni od onie gorenavedenite!Pa i brakovite potoa se postabilni i poserkni za razlika od nevernicite!Maldite vernici mnogu cesto se pouspesni vo zivotot od onie ostanatite...
намигнување
In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2007 во 23:08
Acelera taka e...nikogash partnerot koj ne e vernik nema da moze da te razbere na primer koga ke sakash da dadesh pari nekomu(moze i poslednite pari zashtedeni da ti se)da odvojuvash pogolem del od denot za Bog i verata..toa retko koj ke go razbereсреќа
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2007 во 23:04
денес после службата на која бев, чув една монгу убава реченица која ме инспирира- пасторот цитираше
2 Коринтјаните: 6:14 Не впрегнувајте се во нееднаков јарем со неверниците! Зашто, што има правдата заедничко со беззаконието? Или какво заедништво има светлината со темнината?

алудирајки на тоа дека брак на верник со неверник, може да има сериозни последици- брачно неверство, тежнеење кон материјалното, итн.
значи не збориме САМО за брак меѓу припадници од различна вероисповед, туку и ако едниот е верник а другиот не е
и тоа не е ОК комбинацијаголема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јули.2007 во 12:44
Abre ne mislam na tebe tuku na ovie islamistive.........
In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2007 во 14:46
Ne znam gideon od kade ti e idejata deka jas sum musliman....
DA bide jasno jas ne poddrzuvam nitu edna religija.......
spored mene povazno e lugeto da go cenat zivotot i da ne se delat po sekakvi raboti tuku da razmisluvaat realno
a religijata gi deli na mnogu veri cii vernici  megusebno ne se podnesuvaat......
end off days 15...14...13....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2007 во 12:51
Originally posted by Аљаудин Аљаудин напиша:

JA DA GO VIDAM KERKATA SO NEKOJ VAS IMA DA GO UBIJAM NA LICE MESTO
A I DA MENJAVA VERA MORA DA SE DOKAZE DEKA E JAK MUSLIMAN
INAKU KE GO UBIVAM I NEGO

Ete se dokazuvaat so nivnite postovi koi se i sto se,lugje!
Kolku i da se pravat emancipirani i gi razbiraat covekovite prava,doagja do izraz nivnoto pravo muslimansko lice!
Ete toa go zboram jas celo vreme Goore i vie ostanatite!
Dzabe vi se zborovite Muahmedanski sledbenici koga temna vi e dusata!
Kako ke go opravduvate vaseto zlo sto go praivte,pa toa e sram za covestvoto...
Veruvaj mi muslimanot nikogas nema da go razbere nemuslimanot,zatoa sto toa e vera sozdadena od lazen prorok i so sila,so bunt protiv pravdinata i se pravi se za da odrzi,eh zatoa se tolku golemi fanatici...I nema potreba od kontra postovi i repliki...Se znae Isus bese poslednior i se posle nego e lazno....
Pa u kandahar gi strelaat zenite na sred plostad u bel den bre,za taa pusta preljuba i slicni raboti!heh...

In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
ASTRIX Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
OBSESSIVE DREAMS

Регистриран: 18.Јануари.2007
Поени: 763
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ASTRIX Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2007 во 03:34
не поддржувам вакви комбинации
Кон врв
LEGENDA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Мај.2007
Поени: 359
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LEGENDA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2007 во 01:22
sto mu fali be na Legenda ?

abe ne dava nikoj da ja takne ako ne e secen ko nego i tacka

taka i treba
www.hjspain.com
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2007 во 01:03
Aljudine koja godina e?????
znaes koja data e koj vek.....takvi nekoi raboti.......
znaes deka ziveeme vo vreme koga lugeto ne se ubivaat za se i sesto......
ne zboram za primerot od Legenda....zboram opsto ako kerkati saka nekoj sto ne e musliman....pomilo ke ti bide da ja omazis za musliman sto ne go podnesuva...ili za toj sto si go saka????????
Кон врв
Iblis s.a.v.s Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 30.Мај.2007
Поени: 65
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Iblis s.a.v.s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2007 во 00:25
Originally posted by LEGENDA LEGENDA напиша:

Bravo alal vera

ova e toa sto e vistinata

Aljaudin aj kazi mi ti mene ako jas se sexam ( bez navreda hipoteticki ) so kerka ti sestra ti ... sto ke mi naprais mene i sto ke i naprais na mene ama posteno ...

AKO GO NAPRAVIL TOJ SRAM KERKATA AKO SE RASIPAL SO MUSLIMAN KE GO TERAM DA JA ZEME ZA ZENA, AKO NE JA ZEMA KE GO UBIVAM TOJ STO JA RASIPAL
A AKO SE RASIPAL KERKA MI SO NEKOJ STO NE E MUSLIMAN I AKO TOJ NE SAKA DA PRIMI ISLAM I NE JA ZEME KERKA MI ZA ZENA, KOGA TOGAS KE CEKAM PRILIKA I KE GO UBIJAM, A KERKATA ISTO KE JA SNAJDE.
TOA E SRAM ZA MOJATA FAMILIJA.

Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2007 во 20:23
A, MOZEBI NI TOGAS!!!!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2007 во 19:49
mnooooooooooogu posle......
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2007 во 19:42
I POSLE NIE VO EU!
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2007 во 17:53
hahaha,..a,be ovoj alja...,....bil prav evropljanin,...se hudam shto ne go zele veke,..LOL
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,436 секунди.