|
Садо-Мазо |
Внеси реплика | страница <1 34567 9> |
Автор | |
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bitno e,kako ne,ako e povrzano so temata
|
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да е човек мазохист или садист не е до опремата, се е во главата. Тоа со опремата е за парајлиите. И не станува збор за тоа дека некој за глупост го употребува јажето, некогаш нештата се и во задоволствата, не само во паметта. Јас барем во кревет со љубовта ми не преферираме да мудруваме туку шуш-буш не е ни битно сеа тоа де
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не сум јас за овие работи. 1) не носам штикли 2) немам лисици (ако ме викне министерката може ) 3) не се мешам во штипки на никого 4) немам камшик 5) јаже да имам сигурно ќе го употре**м за нешто попаметно ..... а и плус скапа ми се чини опремава.
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
До онаму до каде што и обајцата уживаат Што е битно ние да знаеме до каде за другите е добро?
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
до која граница? до Мазо ?
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не знам, јас имам истражувано сосема малку на оваа тема... но имам едно прашање, зошто се што не спаѓа во рамките на зацртаната односно замислена нормала мора да се лечи? Зошто се мора да се стави во категорија на норамално и ненормално кое што мора да се лечи? Зошто се мора фројдовски да се анализира? Сите истепани во детството станале мазохисти или садисти? Сите сме јаделе ќотек, кој не јадел нека крене два прста... Ако некому не му се допаѓа нека не го прави тоа, некој едноставно ужива во тоа... и не сите имаат потреба да се лечат, но осудувањата од страна не тераат да се запрашаме во однос на повеќе теми: што не е во ред со мене? Епа, се е во ред, општеството не ваља, сите имаат некаква потреба нешто да поправаат.
|
|
|
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
,,,,,amin,,,,
|
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
Blue Scarlet
Модератор Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Емил мило не се возбудувај ...... не е се така како што тебе ти изгледа ...
|
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
конечно до таму ја дотера јаде сега садомазосамозадолволувај се
|
|
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
со љубота
ама може на некого да испробам некој камшик..али од други причини |
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas sum malku po mazohizmot ama ne davam da me dira nikoj drug osven i se nadevam deka nema e kraj
|
|
|
|
Blue Scarlet
Модератор Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Нема кандидат ........
а ми кажале дека умеам да бидам голем садист ....... Изменето од Blue Scarlet - 20.Октомври.2012 во 15:08 |
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
Внеси реплика | страница <1 34567 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |