Испечати | Затвори го прозорот

Садо-Мазо

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Интима
Име на форумот: Секс
Опис на форумот: Неисцрпна, најчитана... најжешка тема...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=7918
Датум на принтање: 27.Ноември.2024 во 12:00
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Садо-Мазо
Постирано од: Pimp Daddy Manev
Наслов: Садо-Мазо
Датум на внесување: 28.Март.2007 во 03:01

За љубовта и водењето љубов обично се размислува во рамките на нежноста. Постои, секако, и "пожешка варијанта" - малку погруб секс кој исто така може да биде доста пријатен ако и двајцата партнери се за тоа расположени. Меѓутоа, желбите на некои луѓе одат и подалеку. Зборуваме за оние кои не можат да почувствуваат сексуална возбуда ако при тоа не трпат болка и ако не се понижувани.

Некои за ваквите луѓе мислат дека "не се нормални", а многумина се прашуваат: од каде воопшто таква желба и што е тоа што ги поттикнува на тоа?

Многу стручни лица се занимавале со тоа прашање и дошле до следнава теорија. Личностите на кои болката и понижувањето им се неопходни за сексуално да се возбудат, доживувале различни понижувања и беспомошност како деца, па и во зрелите години тие чувства ги сексуализирале. Своите негативни чувства ги сублимирале во еротски. На тој начин, ваквите личности значително полесно ги поднесуваат негативните чувства од тој вид. Како тоа?

Според теоријата, за време на примањето удари и понижувањето во текот на сексуалниот чин, ваквите личности се идентификуваат со оној кој им нанесувал болка и понижување и низ таа идентификација доживуваат чувство на моќ. Во суштина, тие се без никаква моќ, но не се чувствуваат така.

Мала доза на овие склоности, т.е. мала доза мазохизам не е ништо невообичаено. Се смета, на пример, дека извесни мазохистички склоности имаат и жените кои ја сакаат позата "од позади". Поголема доза мазохизам, меѓутоа, сепак не е баш толку вообичаена. Е, сега, некои поставуваат прашања дали поголема доза мазохизам бара лечење.

Одговорот е: не, освен ако самата личност тоа не го посака, или освен ако нејзините склоности се такви да би можеле да загрозат свој или туѓ живот. Доста е веројатно таа личност со изразени мазохистички склоности би се чувствувала подобро ако таквата потреба се ослободи, ама дотаму додека никого не повредува со своите склоности, лечењето не се смета за задолжително.

-------------
Better watch how you talk, when you talk about me...Cause I'll come and take your life away!

Коментари:
Постирано од: LouWeed
Датум на внесување: 28.Март.2007 во 09:45
moze ponekad malce poostro neam protiv.........

-------------
http://www.myspace.com/louweed666 - NICE BOYs DONT PLAY ROCK&ROLL

Постирано од: plamenko
Датум на внесување: 28.Март.2007 во 17:43
pa eve i jas :) retko sum blag:)
sto da pravam majka priroda:)

-------------

Постирано од: sm-game
Датум на внесување: 29.Март.2007 во 11:27
blago do umereno SM e odlicna rabota...

poveceto devojki posakuvaat...no se sramat...ne gledam zasto...NO...ete...

vsusnost i nikceto mi e takvo ...WinkWinkWinkWinkWink...

Постирано од: Tattoo Beauty
Датум на внесување: 30.Март.2007 во 09:41
Никцето ти е асоцијација ,на она што преферираш а??

Еее и моево е некао својствено

-------------
http://www.skin-artists.com" rel="nofollow - Skin-Artists.com

http://www.tattoo-passion.org" rel="nofollow - TattooPassion

Постирано од: lazyeye
Датум на внесување: 04.Април.2007 во 23:04

Па сеа зависи што подразбираш под болка Wink

ако плескањето г’зе се вбројува, тогаш сите жени сакаат болка. Но ако кубење коси и симулација на силување веќе е друга тема LOL
Кај мене се’ зависи од темпото и се разбира, од расположението Tongue

-------------
Thought I knew everything, then the little boy came!

Постирано од: someone
Датум на внесување: 14.Јуни.2007 во 18:28
sto mislite za ova?bi probale,ste probale...?i dali poveke bi sakale da ste sadist ili mazohist?

Датум на внесување: 14.Јуни.2007 во 22:17
може малцеLOLLOL

-------------

Датум на внесување: 14.Јуни.2007 во 22:24
auuuuuuuuuuu.........

-------------

Постирано од: La Ninja
Датум на внесување: 14.Јуни.2007 во 22:28
sum probala, probuvam i kje probam i uvek kje probuvam....LOL

-------------
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....

Постирано од: str8up
Датум на внесување: 14.Јуни.2007 во 23:20
sado mazo...samo bez ogini i plameni, ina4e mozeBig%20smile

-------------
igram ruski rulet od k*rtasak!
Peni Saktivniot

Датум на внесување: 14.Јуни.2007 во 23:28
a stipanje, pleskanje,grizanje vleguva vo s&m???

-------------

Датум на внесување: 14.Јуни.2007 во 23:33
more sve zivo i divo-povekje vtorovo.....WinkWinkWink
mislam deka str8 klima ovde.....
da da klima.....LOLLOLLOL

-------------

Постирано од: dolnodupenka
Датум на внесување: 15.Јуни.2007 во 01:39
obozavam,vrzana za krevet,.rascepena,.....uuffff

Постирано од: монте кристо
Датум на внесување: 15.Јуни.2007 во 09:37

sado mazo se pleska vo gazo LOL, vo sekoj slucaaj koj saka da se tepa neka dojdi carsija , ke jadi kotek LOL

-------------
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .

Постирано од: someone
Датум на внесување: 15.Јуни.2007 во 10:55
pa daobozavam sado mazo,imam probano i cesto praktikuvam,ama samo ako jas macam

Датум на внесување: 15.Јуни.2007 во 10:59
druze, sovet ako sakas na nekoj specifisen post da odgovoris stsini kaj toj soodvetniot post gore desno CITIRAJ!

-------------

Постирано од: B2
Датум на внесување: 03.Јули.2007 во 02:14
prvin ja pustam partnerkata da me zbesne i sedam miren i koga ke zbesnam ja tuka stapuvam na scena ke ja iskinam, iscedamedno saat do saat ipol jas poslem da nemoze da se mrdne od mesto bar 2-3 saatiSmile

Датум на внесување: 03.Јули.2007 во 02:44
Ако не е со садо ондак е со мазоLOLLOLLOLLOLLOL

-------------

Постирано од: MissSexy
Датум на внесување: 25.Октомври.2007 во 10:56
Tuf a jas si mislev sadisticna sum голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

-------------
U never get a second chance to make a first impression

Постирано од: brza
Датум на внесување: 25.Октомври.2007 во 23:27
zoshto be,...pa ,toa go pravat i najnormalnite lugje,...mislam,....oni si mislat, deka se normalni,...голема%20насмевка

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 26.Октомври.2007 во 20:47
Ja maam so kamsik i so vzesteni klesti i gi tegnam bradavicite, i se mocam na glaa i ja teram so otvorena usta da ja golta mockata...a da...do koga ovaa drzava ke go resava problemot so sudstvoto...a ne...u stvari so zborev ?...

Постирано од: bibce
Датум на внесување: 27.Октомври.2007 во 12:30
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

Ja maam so kamsik i so vzesteni klesti i gi tegnam bradavicite, i se mocam na glaa i ja teram so otvorena usta da ja golta mockata...a da...do koga ovaa drzava ke go resava problemot so sudstvoto...a ne...u stvari so zborev ?...

ej zbunet se utepav od smeenje stvarno si super so izjavive
samo nemoj tolku da si los pa i ti sega ja mocas pa ja tegnes u p.m da mu se zgrozi sexot na covek???ako toa e sex??a

-------------

Постирано од: bibce
Датум на внесување: 27.Октомври.2007 во 12:33
a inace jas za sado mazo ne sum i nikogas ne sum probala i nema nikogas da probam zasto toa mi e stvarno nastrano

a be luge pa neli sexot e zadovolstvo neli treba da se uziva da se ljubis da se galis a ne da se tepas i da mu nanesuvas bolka na toj drugiot ili drugata????pa Vi se molam mislam toa e stvarno nastrano da go tepas nekoj i posle da go ebes?????? a be ajde gluposti
mislam nemam protiv toj sto saka taka neka si upraznjava

-------------

Датум на внесување: 27.Октомври.2007 во 13:17
Ja kubam za kosa i ja onaduvam otpozadi, a so drugata raka jaki samari po gzot i posle de u gz, de u dunda i praam spricer i na krajot pred da si odi i se mocam u kondurite i bapnuvam kljoca u gz da se stumba po skalite...stanuva i mi veli deka edvaj ceka da me vidi utre...e toa e ljubov...a ne ligavi serenadi i prosetki so vozdrzuvanja kako da imas proliv u avtobus...

Датум на внесување: 27.Октомври.2007 во 15:20
mazo,...bez sado,..ne odi,.голема%20насмевка..

-------------

Постирано од: plamenko
Датум на внесување: 29.Октомври.2007 во 06:50

голема%20насмевкаbudali muabeti:)

збунетост

-------------

Постирано од: punk4e
Датум на внесување: 30.Октомври.2007 во 22:19
  pa vaka sado mazo= na apsurdголемо%20гушкање

Постирано од: paris25
Датум на внесување: 01.Ноември.2007 во 16:49
sado mazo se zasnova na igra na dogovor megu dvata partnera i odnapret utvrdeni granici do kaj ke ides ako pretere eden ot partnerite ima znak koj go dogovart prethodno 

Постирано од: sara333
Датум на внесување: 03.Ноември.2007 во 10:03
Originally posted by someone someone напиша:

sto mislite za ova?bi probale,ste probale...?i dali poveke bi sakale da ste sadist ili mazohist?

se uste ne sum probala, ali zasto da ne, bi probala.....i dvete среќа

Датум на внесување: 03.Ноември.2007 во 23:26
probaj!,...p, ke vidish shto poveke ti "lezi",...sado,...ili mazo,..

-------------

Постирано од: fragola
Датум на внесување: 24.Август.2008 во 13:13
mmmmm...machenje so perduv!

-------------
I get enough exercise...just pushing my luck.

Датум на внесување: 24.Август.2008 во 13:15
со пердув збунетостзбунетост
скокоткање под нозе додека е врзан за кревет голема%20насмевкаголема%20насмевка

-------------

Постирано од: fragola
Датум на внесување: 24.Август.2008 во 13:33
Samo Sado...bez Mazo

-------------
I get enough exercise...just pushing my luck.

Датум на внесување: 15.Декември.2008 во 14:13
bi probal zosto da ne голема%20насмевка

Датум на внесување: 15.Декември.2008 во 14:26
Originally posted by SiReNaTa SiReNaTa напиша:

Originally posted by paris25 paris25 напиша:

SARAeve jas sum kandidat

ti sekade se nudish a?
epa aj ti so sara jas so devojka ti

ama Sara ne me saka ne me druze тага
i tebe tolku li ti se dopaga mojata devojka плазење

Датум на внесување: 15.Декември.2008 во 14:26
ti ponudiv ako sakas vo 3 ka moze da ja nagovoram nekako плазење

Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 15.Декември.2008 во 14:30
a da probame kvartet ? голема%20насмевка 

-------------
http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН

Датум на внесување: 15.Декември.2008 во 14:31
ili filharmonija ? голема%20насмевка

-------------
http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН

Постирано од: SiReNaTa
Датум на внесување: 15.Декември.2008 во 14:31
Originally posted by paris25 paris25 напиша:

ti ponudiv ako sakas vo 3 ka moze da ja nagovoram nekako плазење

a ti imash ustvari devojka?
ako ja ti ja najdam ne ti a davam celosno, koa sakam si ja zimam i ti ja vrakam

Датум на внесување: 15.Декември.2008 во 14:32
ups ...... a sto ako se vljubi vo tebe pa nego go otkaci ? збунетост so obrazlozenie deka ne moze seksuvalno da e zadovoli ? ............ c c c c ....

-------------

Датум на внесување: 20.Декември.2008 во 20:02
Pa ima li posadisticki seks od bracniot ? Po pet dena se karaat i  duri sestata nok se seksaat

Постирано од: Glenn
Датум на внесување: 21.Декември.2008 во 13:51
Може интересно да биде овие садо-мазо комбинации до одредена граница. Врзувања, тапшање, камшикување по разни делови од телото, јажиња, штипки, шилести штикли забиени во стомак, во гради, во грб ово-оно да се користи само како блага стимулација никако да се чувствува јака физичка болка додека се прави тоа. Капилари прскање никако. Да нема модрици.Ама да се биде вака умешен треба добар тренинг.
Малку зачин за узбуџење

Ако нешто ми е настрано и навистина гадно тоа е уринирање или вршење голема нужда по телото на мазохистот. Уште поодвратни и попатетични се оние мазохисти што јадат измет.
Тоа се веќе екстремни ситуации кои дури и помислата на нив ме тера на повраќање. [:-&]

Постирано од: zaguben
Датум на внесување: 02.Март.2009 во 11:46
SADO- MAZO    PU PU SKRAJA DA E

Постирано од: ekszi88
Датум на внесување: 16.Октомври.2012 во 09:50
голема насмевка

-------------
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!

Постирано од: LiDivio
Датум на внесување: 16.Октомври.2012 во 11:16
Нешто замре темава... збунетост
Добро што се освежи. голема насмевка

-------------

Постирано од: Blue Scarlet
Датум на внесување: 16.Октомври.2012 во 14:35
Ни Садо, Ни Мазо .... само ЉУБОВ .... голема насмевкаплазење

-------------
Lupus non mordet lupum.

Vulneratus non victus!

Датум на внесување: 16.Октомври.2012 во 18:55
Еххх... мазо плазење

-------------
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!

Постирано од: којсумјас
Датум на внесување: 19.Октомври.2012 во 18:24
Перверзија...
ма то растеглива категорија е сексуалноста...збунетост

Датум на внесување: 20.Октомври.2012 во 15:07
Нема кандидат ........не знам
а ми кажале дека умеам да бидам голем садист ....... газење од смеење

-------------
Lupus non mordet lupum.

Vulneratus non victus!

Датум на внесување: 20.Октомври.2012 во 15:16
Jas sum malku po mazohizmot ama ne davam da me dira nikoj drug osven i se nadevam deka nema e kraj

-------------

Постирано од: BellaGrandma
Датум на внесување: 20.Октомври.2012 во 15:31
со љуботанека ти е срам

ама може на некого да испробам некој камшик..али од други причинида

-------------
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.

Постирано од: емил
Датум на внесување: 20.Октомври.2012 во 21:59
Originally posted by Blue Scarlet Blue Scarlet напиша:

Нема кандидат ........не знам
а ми кажале дека умеам да бидам голем садист ....... газење од смеење

конечно до таму ја дотера  да 

јаде сега садомазосамозадолволувај се голема насмевка

-------------

Датум на внесување: 21.Октомври.2012 во 14:56
Емил мило не се возбудувај ...... не е се така како што тебе ти изгледа ... газење од смеење

-------------
Lupus non mordet lupum.

Vulneratus non victus!

Постирано од: pajser
Датум на внесување: 22.Октомври.2012 во 11:53
,,,,,amin,,,,

-------------
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana

Датум на внесување: 22.Октомври.2012 во 12:45
Originally posted by Pimp Daddy Manev Pimp Daddy Manev напиша:

За љубовта и водењето љубов обично се размислува во рамките на нежноста. Постои, секако, и "пожешка варијанта" - малку погруб секс кој исто така може да биде доста пријатен ако и двајцата партнери се за тоа расположени. Меѓутоа, желбите на некои луѓе одат и подалеку. Зборуваме за оние кои не можат да почувствуваат сексуална возбуда ако при тоа не трпат болка и ако не се понижувани.

Некои за ваквите луѓе мислат дека "не се нормални", а многумина се прашуваат: од каде воопшто таква желба и што е тоа што ги поттикнува на тоа?

Многу стручни лица се занимавале со тоа прашање и дошле до следнава теорија. Личностите на кои болката и понижувањето им се неопходни за сексуално да се возбудат, доживувале различни понижувања и беспомошност како деца, па и во зрелите години тие чувства ги сексуализирале. Своите негативни чувства ги сублимирале во еротски. На тој начин, ваквите личности значително полесно ги поднесуваат негативните чувства од тој вид. Како тоа?

Според теоријата, за време на примањето удари и понижувањето во текот на сексуалниот чин, ваквите личности се идентификуваат со оној кој им нанесувал болка и понижување и низ таа идентификација доживуваат чувство на моќ. Во суштина, тие се без никаква моќ, но не се чувствуваат така.

Мала доза на овие склоности, т.е. мала доза мазохизам не е ништо невообичаено. Се смета, на пример, дека извесни мазохистички склоности имаат и жените кои ја сакаат позата "од позади". Поголема доза мазохизам, меѓутоа, сепак не е баш толку вообичаена. Е, сега, некои поставуваат прашања дали поголема доза мазохизам бара лечење.

Одговорот е: не, освен ако самата личност тоа не го посака, или освен ако нејзините склоности се такви да би можеле да загрозат свој или туѓ живот. Доста е веројатно таа личност со изразени мазохистички склоности би се чувствувала подобро ако таквата потреба се ослободи, ама дотаму додека никого не повредува со своите склоности, лечењето не се смета за задолжително.

Не знам, јас имам истражувано сосема малку на оваа тема... но имам едно прашање, зошто се што не спаѓа во рамките на зацртаната односно замислена нормала мора да се лечи? Зошто се мора да се стави во категорија на норамално и ненормално кое што мора да се лечи? Зошто се мора фројдовски да се анализира? Сите истепани во детството станале мазохисти или садисти? Сите сме јаделе ќотек, кој не јадел нека крене два прста...плазење Ако некому не му се допаѓа нека не го прави тоа, некој едноставно ужива во тоа... и не сите имаат потреба да се лечат, но осудувањата од страна не тераат да се запрашаме во однос на повеќе теми: што не е во ред со мене? Епа, се е во ред, општеството не ваља, сите имаат некаква потреба нешто да поправаат. 

-------------

Датум на внесување: 22.Октомври.2012 во 12:57

-------------

Датум на внесување: 22.Октомври.2012 во 12:57
Originally posted by Glenn Glenn напиша:

Може интересно да биде овие садо-мазо комбинации до одредена граница. Врзувања, тапшање, камшикување по разни делови од телото, јажиња, штипки, шилести штикли забиени во стомак, во гради, во грб ово-оно да се користи само како блага стимулација никако да се чувствува јака физичка болка додека се прави тоа. Капилари прскање никако. Да нема модрици. Ама да се биде вака умешен треба добар тренинг.
Малку зачин за узбуџење

изненадување до која граница? до Мазо збунетост?

-------------

Датум на внесување: 22.Октомври.2012 во 13:00
До онаму до каде што и обајцата уживаат среќа Што е битно ние да знаеме до каде за другите е добро? плазење

-------------

Датум на внесување: 22.Октомври.2012 во 13:14
Не сум јас за овие работи. тага 1) не носам штикли 2) немам лисици (ако ме викне министерката може газење од смеење) 3) не се мешам во штипки на никого 4) немам камшик 5) јаже да имам сигурно ќе го употре**м за нешто попаметно ..... а и плус скапа ми се чини опремава. голема насмевка

-------------

Постирано од: ZeZnAtA
Датум на внесување: 22.Октомври.2012 во 13:19
Originally posted by LiDivio LiDivio напиша:

Нешто замре темава... збунетост
Добро што се освежи. голема насмевка
голема насмевка

-------------
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!

Датум на внесување: 22.Октомври.2012 во 13:38
Originally posted by LiDivio LiDivio напиша:

Не сум јас за овие работи. тага 1) не носам штикли 2) немам лисици (ако ме викне министерката може газење од смеење) 3) не се мешам во штипки на никого 4) немам камшик 5) јаже да имам сигурно ќе го употре**м за нешто попаметно ..... а и плус скапа ми се чини опремава. голема насмевка

Да е човек мазохист или садист не е до опремата, се е во главата. среќа Тоа со опремата е за парајлиите. плазење

И не станува збор за тоа дека некој за глупост го употребува јажето, некогаш нештата се и во задоволствата, не само во паметта. Јас барем во кревет со љубовта ми не преферираме да мудруваме туку шуш-буш црвенеење не е ни битно сеа тоа де голема насмевка

-------------

Датум на внесување: 22.Октомври.2012 во 13:40
bitno e,kako ne,ako e povrzano so temataплазењеголема насмевка

-------------

Датум на внесување: 22.Октомври.2012 во 13:42
Ја на темава дискутирам општо за садо мазо, не за какви акробации јас преферирам у кревет голема насмевка

-------------

Датум на внесување: 22.Октомври.2012 во 13:44
akrobacii preferiras размислувањеголема насмевка

-------------

Датум на внесување: 22.Октомври.2012 во 13:45
газење од смеењесе издадов

-------------

Датум на внесување: 22.Октомври.2012 во 13:47
„Бујна машта - ради свашта“ .... газење од смеење

-------------
Lupus non mordet lupum.

Vulneratus non victus!

Постирано од: Nemirko
Датум на внесување: 28.Октомври.2012 во 22:55
Originally posted by BellaGrandma BellaGrandma напиша:

со љуботанека ти е срам

Moze moze eve isprobaj   nekoj Kamsik na   mene   :D

Датум на внесување: 28.Октомври.2012 во 23:48
Originally posted by Nemirko Nemirko напиша:

со љуботанека ти е срам

Moze moze eve isprobaj   nekoj Kamsik na   mene   :D

pazi ke ti strada gazot..epten gruba sum so kamsikot

-------------
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.

Постирано од: volkswagen
Датум на внесување: 28.Октомври.2012 во 23:50
Ја челична сајла за шлепање возила имам за испробување на неколкумина...

Ма не само газот... нема дома мама да те познае бе, немирко... Ќе те бабуњоса , ко пуканка ќе те стори оваа бабава ако ја налутиш...смеењеплазење

-------------

Датум на внесување: 28.Октомври.2012 во 23:57
Originally posted by volkswagen volkswagen напиша:

Ја челична сајла за шлепање возила имам за испробување на неколкумина...

Ма не само газот... нема дома мама да те познае бе, немирко... Ќе те бабуњоса , ко пуканка ќе те стори оваа бабава ако ја налутиш...смеењеплазење

kaj si be mali?

ova nekoj ti raskazuval vo cetiri oci a

-------------

Датум на внесување: 29.Октомври.2012 во 07:17
ako Bella   ti napravisigo merakot so kamsikot bidi gruba :D

Датум на внесување: 29.Октомври.2012 во 18:01
whip my ass please

Датум на внесување: 30.Октомври.2012 во 01:06
изгледа  само јас  сум тука  храбриот

Датум на внесување: 30.Октомври.2012 во 01:10
-pre bi rekol,
.....samo ti si tuka...mazohist!голема насмевка

-------------

Датум на внесување: 30.Октомври.2012 во 02:24
i toa sto vikas   

Датум на внесување: 30.Октомври.2012 во 03:25

Abe sedi madro da ne nosis modro

-------------

Датум на внесување: 30.Октомври.2012 во 07:41

Abe sedi madro da ne nosis modro

Bella nemozam da sedam miren. Takov mi e nikot nemirko , si go baram kamsikot

Датум на внесување: 30.Октомври.2012 во 23:14
lisici mmmmmm vrzuvanje za krevet prevez preku oci Meraci !

Датум на внесување: 31.Октомври.2012 во 00:01
Брат , имаш 10 постој еден под друг САМ СИ ПИШУВАШ...
Бабичке... па ти го исплаши дека му рече ќе си добиел по газот... смеење

Шала на страна... чоек.. страшно е, не можиш да му се заканиш дека ќе го акниш од земја, одвај ќе чека...

-------------

Постирано од: Domakinka50
Датум на внесување: 01.Ноември.2012 во 16:58
дојди кај тета немирко еден да  ти покаѕе тетка сто е цврста рака има да молис да те пустам. Ке плацес ке молис за милост , ке клецис .газот има црвен да ти го направам ке ми бидес куце сто ке го тренирам  како сто сакам и како сакам 
хахаххахахах

Датум на внесување: 04.Ноември.2012 во 12:11
Аман бе, сто це му сторис толку па за да плаци изненадување збунетост

-------------

Датум на внесување: 04.Ноември.2012 во 12:15
газење од смеење

-------------

Датум на внесување: 04.Ноември.2012 во 12:49
sto nema da mu storam , si ja bara beljata , ima da bide kako bubace ke bide poslusen kako kucence posle

Датум на внесување: 04.Ноември.2012 во 13:00
Originally posted by volkswagen volkswagen напиша:

Аман бе, сто це му сторис толку па за да плаци изненадување збунетост

ima da go dresiram kako kucence ke bide pudlica ima da slusa !

Датум на внесување: 04.Ноември.2012 во 13:02
Originally posted by Domakinka50 Domakinka50 напиша:

sto nema da mu storam , si ja bara beljata , ima da bide kako bubace ke bide poslusen kako kucence posle

а од каде е тој твој мерак да бидеш толку цврста садо-мазохистка ?

-------------

Датум на внесување: 04.Ноември.2012 во 13:09
pa mi doaga taa zelba . pa vie mazite se crvtsti kon nas poveketo od slucaite , zosto pak nie zenite da nebideme cvrsti kon vas mazite ?

Датум на внесување: 04.Ноември.2012 во 13:15
бидете ама твоети вехе е зарубриката :хард секс 

-------------

Датум на внесување: 04.Ноември.2012 во 13:22
Originally posted by емил емил напиша:

бидете ама твоети вехе е зарубриката :хард секс <div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none">

xard sex e pomeka varijanta od sado mazo

Датум на внесување: 04.Ноември.2012 во 13:43
е тоа не го знаев црвенеење

-------------

Датум на внесување: 04.Ноември.2012 во 19:10

Датум на внесување: 05.Ноември.2012 во 01:45
Originally posted by емил емил напиша:

е тоа не го знаев црвенеење<div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none">

jas bi te naucila dokolku sakas ne se sekiraj nikoj ne se rodil ucen

Датум на внесување: 05.Ноември.2012 во 02:35
Originally posted by ekszi88 ekszi88 напиша:

До онаму до каде што и обајцата уживаат среќа Што е битно ние да знаеме до каде за другите е добро? плазење

Датум на внесување: 05.Ноември.2012 во 07:12
Originally posted by Domakinka50 Domakinka50 напиша:

Originally posted by ekszi88 ekszi88 напиша:

големо гушкање

-------------

Датум на внесување: 05.Ноември.2012 во 09:23
se slozuvam so tebe ekszi88 vo pravo si
Kade e ovoj e ovoj nemirniov ! zar se isplasi od mene , tolku li sum losa ?

Постирано од: Forrest Green
Датум на внесување: 07.Ноември.2012 во 01:31
Ako ne ste probale na bradavicite so klemi(klesti) povrzani na akumulator ili so vosok na dolnite delovi - nisto ne ste probale

-------------
I am the anarchitect of my life

Датум на внесување: 07.Ноември.2012 во 16:36
uff nema podobro od sado-mazo koj znae samo da uziva vo toa i do mera vo koja i dvajcata partneri ke uzivat трепкање

Датум на внесување: 07.Ноември.2012 во 20:13
аман бе луѓе плачење
Кај се собравте олку садомазо...
едниот на акомулатор ќе ја врзувал за ци**ите да и светеле
другиот на трофазна, третиот сака од бандера да го намочаат...
БЛЕСАВО...

-------------

Постирано од: mrzla
Датум на внесување: 07.Ноември.2012 во 23:37

-------------
И бричот падна на колена пред зборот:

Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв

Датум на внесување: 16.Ноември.2012 во 01:03
naj jako e so strap on devojkata da go rasturi deckoto црвенеење

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk