IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА-ЗНАЧЕЊЕ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА-ЗНАЧЕЊЕ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 11>
Автор
Порака Обратен редослед
Vlade Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 14.Јуни.2006
Статус: Офлајн
Поени: 193
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vlade Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 14:15
Originally posted by аџија аџија напиша:

абе доста се занимаваш со аџија, во недостаток на познавање да одговориш на прашањето...

Една работа ми е интересна. Зошто во кривославието, сите работи што се на ОЧИГЛЕД на целокупната јавност, се ставаат постојано под тепихот?

Зар не ќе беше подобро, еднаш да се расчисти со богохулните свештеници, коруптивниот клер, со ценовниците во црква, со претворање на домот Божји во бутици, златари, или музеи? Зошто не се собере сила да се расчисти со духовното мртвило, и некој да се сети дека на овој народ му треба БОГ, а не уште едно изгубено политичко-фолклорно здружение на граѓани...

И сега знам дека ќе добијам одговори од типот „ама се прави тоа, ама ти не знаеш... бла бла бла...“ Епа до кога тоа ќе се „прави“ нешто, без никаков видлив ефект? Тоа не е правење, туку купување време...

ne samo protestiraj, tuku malku i delaj (pr. zacisti si go svojot dvor)!
Кон врв
Реакт Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Мај.2007
Локација: Burundi
Поени: 373
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Реакт Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 14:09
Никогаш не сум чул за некоја верска организација, секта или сл. да се вика кривославие. И јас сум против тие работи кои ги споменуваш, дека треба да се расчисти со лошите навики и обичаи.
п.с. Не се занимавам со тебе, аџо. Не си предизвик! 
Без коментар
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 13:05
абе доста се занимаваш со аџија, во недостаток на познавање да одговориш на прашањето...

Една работа ми е интересна. Зошто во кривославието, сите работи што се на ОЧИГЛЕД на целокупната јавност, се ставаат постојано под тепихот?

Зар не ќе беше подобро, еднаш да се расчисти со богохулните свештеници, коруптивниот клер, со ценовниците во црква, со претворање на домот Божји во бутици, златари, или музеи? Зошто не се собере сила да се расчисти со духовното мртвило, и некој да се сети дека на овој народ му треба БОГ, а не уште едно изгубено политичко-фолклорно здружение на граѓани...

И сега знам дека ќе добијам одговори од типот „ама се прави тоа, ама ти не знаеш... бла бла бла...“ Епа до кога тоа ќе се „прави“ нешто, без никаков видлив ефект? Тоа не е правење, туку купување време...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Реакт Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 13:02
Барем ги имам двете. Ти ништо, аџо - празнина! Суета човечка! Падна на многу ниско ниво, ама ако така сакаш...
Без коментар
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 13:01
Originally posted by Реакт Реакт напиша:

Млад сум, чичо Аџи. Ама некој е млад во умот, некој во годините Wink.

а ти во двете... LOLLOLLOL
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Реакт Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 12:54
Млад сум, чичо Аџи. Ама некој е млад во умот, некој во годините Wink.
Без коментар
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 12:45
тоа е всушност догма и на католицизмот и на православието, ама изгледа млад си уште не знаеш...Wink
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Реакт Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 09:31
Знам дека Христос е столбот. Ама ти според она католичкото - Бог на небото, јас на земјата.
Без коментар
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јуни.2007 во 17:46
Не сум јас столбот, туку ХРИСТОС. А тој на нас ни дава сила да го овоплотиме Неговиот Дух и учење...

Знам, чудни работи се ова за едно локално попче, која религијата ја сфатил само како една добра доходовна професија... и тоа не е важно дали тој доход е легален, или подол...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Реакт Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јуни.2007 во 16:21
Па да! Ти си критериумот и столбот на твојата т.н. црква. Ти свет и праведен, ама ако некој друг урива - ти ќе го спречиш уривањето! 
Без коментар
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јуни.2007 во 15:48
Не се сите свети и праведни. Ама никогаш не би си дозволил некој мој брат/сестра, да го урива сето тоа што Христос го изгради, а јас да си молчам и уште да го подржувам во тоа, како што правите сите вие, демек продуховени кривославци...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Реакт Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јуни.2007 во 15:41
Аџо, дали во твојата т.н. црква сите се свети и праведни? Дали и ти не правиш нешто за што другите ги обвинуваш? Може и да се модератор, ама не и судија на луѓето, а особено не на оние кои не ги познаваш доволно. 
Без коментар
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јуни.2007 во 14:55

Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2007 во 16:37

Originally posted by чаир чаир напиша:

денеска многу мал дел од луѓето имаат вистинско познавање од православната вера па лесно биваа заблудени, кога некој ке ти помогне, ке те вработи ке ти даде пари ке ти рече дека протестанската секта и православната црква се исто а ти немаш поима и си мислиш дека не те лаже нема да смееш да си одиш од страв да не те избркаат од работа или да си ги побараат парите назад

кај има бе такви секти што купуваат верници... да ми најдат и мене работа, да ми дадат и паричка... дај кажете да се зачленам... LOLLOL

PA DA TI KAZAM DENES NEKOJ DA TE VRABOTI,DA TI DADE ONAKA PARI BEZ DA VRATISH.....ConfusedBOGAMI AKO ZNAESH KADE IMA TAKVI TREBA DA KAZESH...PA MASA NAROD STRADA BRE ZA KORKA LEB....A VAMU POSTOI RESHENIELOLLOLLOLWink
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 11>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.