|
МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА-ЗНАЧЕЊЕ |
Внеси реплика | страница <1 34567 11> |
Автор | ||
Vlade
Сениор Регистриран: 14.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 193 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne samo protestiraj, tuku malku i delaj (pr. zacisti si go svojot dvor)! |
||
Реакт
Сениор Регистриран: 22.Мај.2007 Локација: Burundi Статус: Офлајн Поени: 373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Никогаш не сум чул за некоја верска организација, секта или сл. да се вика кривославие. И јас сум против тие работи кои ги споменуваш, дека треба да се расчисти со лошите навики и обичаи.
п.с. Не се занимавам со тебе, аџо. Не си предизвик! |
||
Без коментар
|
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
абе доста се занимаваш со аџија, во недостаток на познавање да одговориш на прашањето...
|
||
Реакт
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Барем ги имам двете. Ти ништо, аџо - празнина! Суета човечка! Падна на многу ниско ниво, ама ако така сакаш...
|
||
Без коментар
|
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
а ти во двете... |
||
Реакт
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Млад сум, чичо Аџи. Ама некој е млад во умот, некој во годините .
|
||
Без коментар
|
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
тоа е всушност догма и на католицизмот и на православието, ама изгледа млад си уште не знаеш...
|
||
Реакт
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Знам дека Христос е столбот. Ама ти според она католичкото - Бог на небото, јас на земјата.
|
||
Без коментар
|
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не сум јас столбот, туку ХРИСТОС. А тој на нас ни дава сила да го овоплотиме Неговиот Дух и учење...
Знам, чудни работи се ова за едно локално попче, која религијата ја сфатил само како една добра доходовна професија... и тоа не е важно дали тој доход е легален, или подол... |
||
Реакт
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па да! Ти си критериумот и столбот на твојата т.н. црква. Ти свет и праведен, ама ако некој друг урива - ти ќе го спречиш уривањето!
|
||
Без коментар
|
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не се сите свети и праведни. Ама никогаш не би си дозволил некој мој брат/сестра, да го урива сето тоа што Христос го изгради, а јас да си молчам и уште да го подржувам во тоа, како што правите сите вие, демек продуховени кривославци...
|
||
Реакт
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Аџо, дали во твојата т.н. црква сите се свети и праведни? Дали и ти не правиш нешто за што другите ги обвинуваш? Може и да се модератор, ама не и судија на луѓето, а особено не на оние кои не ги познаваш доволно.
|
||
Без коментар
|
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Една работа ми е интересна. Зошто во кривославието, сите работи што се на ОЧИГЛЕД на целокупната јавност, се ставаат постојано под тепихот?
Зар не ќе беше подобро, еднаш да се расчисти со богохулните свештеници, коруптивниот клер, со ценовниците во црква, со претворање на домот Божји во бутици, златари, или музеи? Зошто не се собере сила да се расчисти со духовното мртвило, и некој да се сети дека на овој народ му треба БОГ, а не уште едно изгубено политичко-фолклорно здружение на граѓани... И сега знам дека ќе добијам одговори од типот „ама се прави тоа, ама ти не знаеш... бла бла бла...“ Епа до кога тоа ќе се „прави“ нешто, без никаков видлив ефект? Тоа не е правење, туку купување време... |
||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
PA DA TI KAZAM DENES NEKOJ DA TE VRABOTI,DA TI DADE ONAKA PARI BEZ DA VRATISH.....BOGAMI AKO ZNAESH KADE IMA TAKVI TREBA DA KAZESH...PA MASA NAROD STRADA BRE ZA KORKA LEB....A VAMU POSTOI RESHENIE |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 34567 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |