|
Верувате ли во Велигден? |
Внеси реплика | страница <1 3456> |
Автор | |
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
mali simo
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
на велигден се слави воскресението на нашиот Христос Бог и Спасител избавувањето од смрта зарем има нешто лошо во тоа да се слави најголемото приближување на човекот кон Бога???? јас мислам нема!!!! ВЕСЕЛЕТЕ СЕ ОТИ СЕ ПРИБЛИЖИ ЦАРСТВОТО НЕБЕСНО!!!! |
|
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
како на пример кои тоа природни закони се косат со моќта на Творецот? |
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koga decata mi bea mali,sega veke ne
Ne mi repliciraj ova sekako ke bide izbrisano Изменето од mamma - 10.Април.2007 во 23:18 |
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a vapcash jajca
|
|
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Smeam li da kazam deka ne veruvam a da ne bidam napadnata so komentari?
Ne veruvam zatoa sto.......ednostavno ne e logicno po site prirodni zakoni i pravila! |
|
sandrica
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Верувам и постам и се пречистувам за здравје и душевен мир.
Од мала почнав иако од мојата фамилија ретко кога некој пости, се пречистува ит.н. Верувам во Исус.
|
|
Just love
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Работите кои ги кажа, се по малку контрадикторни... Веруваш дека Христос бил паметен, и добар човек, ама во исто време веруваш, или се сомневаш, дека бил и многу вешт манипулатор. Ако бил манипулатор, тогаш не бил воопшто добар! Може на долго и широко да се зборува за веродостојноста на Христовото воскресение, но гледам и самиот не се сомневаш во тоа. Тебе изглед повеќе ти пречи тоа што не се појавува тогаш кога ти, или некој друг, ќе направи „клик“ со прстите... Но ајде малку да хипотезираме... Замисли си дека Бог навистина постои. Што е Бог? Бог е некој семоќен, огромен, бесконечен дури... И сега, тој треба да трча, кога некој пламенко, или некој аџија, ќе направи пуц со прстите? Колку што мравката може да го клоцне Монт Еверест, толку можеме ние да го манипулираме Бога... Бог нема да трча да ни се појавува, докажува, како некој кловн. Има секој од нас понуда: верувај или не верувај! Земи или остави! Ама биди свесен и за последиците од таквиот избор... Поздрав. |
|
rome
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 492 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
plamenko me plashish so toa shto veruvash deka sekoj je bog i energija.kako mnogu luge i ti isto velish oti HRISTOS BILL MAGESNICHAR I DRUGI RABOTI.ama prashajse ako si vo greshka za kade ke bidesh osuden.da vistina je oti ako se prashash vo sebe ke dobiesh odgovor no od koj.te molam razmisli poopshirno i pomolise na Hristos za eden vistinski pravec i On ke ti odgovori.
|
|
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
|
|
plamenko
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 07.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2159 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa jas u somnez sum si vikam isus bil nekj kako dejvid koperfild ili kris angels pobarajte na net ce najdete
magionicari profesionalni se iluzionisti ama bas u prava smisla na zborot
si vikam dosol nekoj takov doznal ima moc pa ima vakva varijanta agija:0
ili jok
za sega veruvam u energijata okolu mene ., ne deka prikaznata ne e verodostojna taa i bila takva tuku zboram za sosema nesto drugo:)
agija ne znam dali sum on topic ako ne sum brisi me:)
povece bi kazal vaka vo sekoja dusa ima bog taka eden cel univerzum edna cista energija koj kako moze da ja sprovede mislam u denesnicava sto vo toa vreme bi bile sito bogovi neli :)
spasitel da bil moze
filozov da bil
pameten i cenet pa i toa en mozam da go osporam ama sepak da e toj toj zasto eve ne se pokaze na tv :)
sega poslem 2000 godini a?:)
tak so prstite :)
i neka poveruvaat site
nego jas da vi kazam ne vleguvajte u kashi za spasenie poslem da barate prasajte si go bogot u vas prvin :)
ne sakav da bidam neuctliv ili da navredam kogo bilo cisto moja teorija:)
eliksir nekoj vistina postoi :0
pa i talismani i red drugi raboti:)
|
|
|
|
rome
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mislam poveketo veruvaat so usta a nivnite srca se daleku od Hristos.
|
|
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
сите верувате бе?
|
|
betonjera
Нов член Регистриран: 29.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да
|
|
|
|
rome
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Veruvam vo toa shto stana na Veligden so celo moe srce i dusha i um oti ako ne veruvam vo toa za zabe verbata vo Gospo ili Hristos.Shto Hristos napravi na Krstot je celata Hristianska Verba bez toa nemame nadez za vechen zivot.
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 3456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |