![]() |
|
Тројство или Четворство? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 345 |
Автор | |
чаир ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 950 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
јас не знам по што ти заклучи дека на овој пост не му е тука местото ти праша ако не се лажам Prasanje e:
Dali se raboti za 4 bogovi (vo eden) ???? а јас ти дадов одговор дека е Еден Бог во три лица Бог Отец, Бог Син и Бог Свет дух и ти ги појаснив нивните разлики ви личните својства.
Djela apostola 2:38 38. A Petar im rece: Pokajte se, i da se krstite svaki od vas u ime Isusa Hrista . Господ Исус Христос е второто лице од Светата Троица и затоа му се обраќа како на Бог да се покаеме и крстиме во негово име зошто и самиот Господ Исус Христос ни вели 40.
Koj ve prima vas, Me prima Mene; a koj Me prima Mene, Go prima Onoj {to Me pratil. |
|
Нова заповед ви давам да се љубите еден со друг како што Јас ве возљубив така и вие да се љубите еден со друг.По тоа ке ве познаат сите дека сте мои ученици, ако имате љубов меѓу себе (Јов. 13-34,35)
|
|
![]() |
|
Miralem1 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
Gospodine moderatore... dali na ovoj post mestoto mu e tuka ????
Skrsnuvanje na temata...
Ve molam,ako moze nekoj da odgovori na prasanjata od prviot post bujrum,nemojte da im gi zamackuvate ocite na lugeto.
|
|
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|
![]() |
|
чаир ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 950 |
Симбол од Св Атанасие
Александриски
Бог, еврејски * Елохим, грчки * Теос значи Цар. Господ, евр * Адонаи, грч * Кирие значи Владика или Господар
Божјото вистинско име на евр е ЈАХВЕХ или Јеховах.
Саваот на еврејски значи Семоќен Бог. Ника на грчки значи победник и се однесува на Исус Христос Исус е грчки и македонски збор, значи Јахве е Спасител. Еврејски Јехошуа *Оној кој вечно постои е Спасител Христос е грчки и македонски збор и значи Помазан со Елеи (Масло). Еврејски Месија или Мешијах Господ го земал името ** Помазаник, бидејќи тој е помазан да биде Вечен Цар, Свештеник и Пророк Масло на грчки * Елеос. Елеј е симбол за Даровите на Светиот Дух Царот, Свештениците и Пророците Бог ги помазувал со Елеј, односно со Силата на Светиот ДухТоа значи, тие имаат посебни Дарови на Светиот Дух за да ја извршуваат својата Служба |
|
Нова заповед ви давам да се љубите еден со друг како што Јас ве возљубив така и вие да се љубите еден со друг.По тоа ке ве познаат сите дека сте мои ученици, ако имате љубов меѓу себе (Јов. 13-34,35)
|
|
![]() |
|
Miralem1 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
Koga god da prasam i da pobaram dokaz za Trojstvoto,odgovor e:
Krsti ih u ime oca sina i svetog duha Matija 28:19:
Ako e ova dokaz za trojstvo,togas sto e ova:
Djela apostola 2:38
38. A Petar im rece: Pokajte se, i da se krstite svaki od vas u ime Isusa Hrista . TROJSTVO ILI CETVRSTVO: Isto taka i za slednive citati se tvrdi deka se dokaz za toa deka Bog e vo trojca:
Iva 1:1:14 U pocetku bijaše Rijec i Rijec bijaše u Boga i Rijec bijaše Bog. Ona bijaše
u pocetku u Boga Sega,ako go citame ova: Price Solomunove: 8:22-31.
22. Gospod me(Solomun) je imao u pocetku puta svog, pre dela svojih, pre svakog vremena. 23. Pre vekova postavljena sam, pre pocetka, pre postanja zemlje. Prasanje e: Dali se raboti za 4 bogovi (vo eden) ????
|
|
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 345 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |