|
РЕФОРМАЦИЈАТА |
Внеси реплика | страница <1 34567 10> |
Автор | ||
C.B.
Сениор Регистриран: 12.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
SE MISLAM DALI DA PISUVAM NA OVAA TEMA........................
|
||
Кроз ватру и воду дигнуте главе, Стазом победе части и славе
|
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
па се обидов да објаснам, дека си во право, односно во македонскиот превод навистина пишува старосват, што е многу смешно, бидејќи којзнае кој неписмен го превел... И ти наведов преводи на 5-6 други наши сродни јазици да видиме што таму пишува... но тоа повторно, не менува ништо, бидејќи и тој слуга (или како во мк. превод СТАРОСВАТ) немал религиозна функција, туку припремал гозба... |
||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Isto e i tuka...istoto go velat...nechitaj mnogu religiski knigi ke se skrenish,vo sekta ke otidesh...toa e poradi golemoto vlijanie na sektite,a maloto na crkvata
|
||
|
||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i shto stana so starosvatot...???????
|
||
|
||
rome
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 492 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Deka rekovte neshto za makedonskata Biblija.Biblijata je edna ako neje.Kako shto znam samo jahovite svedoci i mormons-latter day saints imaat nivna pechatena biblija.Drugite se isti.Neznam oti koga luge slushnat deka ja chitam Biblijata prvoto neshto shto izlegva od nivnata usta je koja biblija nashata?me praat glupava i me klavaat vo kategorija so jahovite,specialno prashuvaat shto mi teknalo da ja chitam Biblijata i da ne navleguvam mnogu oti od umo ke sum se krenela.Shto mislat oti tie se pametni shto chekaat popovite da im pomozat?ili da gi spasat?so toa igraat russian rulet.
|
||
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
|
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
beleg
please! |
||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
citirano e mak.biblija a ne pismenosta vo nea...? Изменето од belichka - 31.Март.2007 во 14:33 |
||
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
||
oblachinja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
abe vie mene mi se smeevte????Stram da vi e...veke nishto ne prashuvam
|
||
|
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ako nekoj ne vnimaval, t.e. nemal gram sovest da pazi kako preveduva Biblija, t.e. Bozji zbor, ondak jas pa ic nemam griza na sovest istiot/istite da gi narecam nepismeni! |
||
belichka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vnimavaj sto zboris, makedonskata biblija???
|
||
|
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не реагирав цинички, бела ај не извртувај... Баш реков дека е во право! Се смеам оти некој неписмен ја преведувал Библијата, а никако за тоа што го праша белег...
|
||
belichka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
dobro aj ne se tolku nogu smej.......(mi veti nesto)
a patem ti spomna beleg neli tamu se spomenuva starosvat...ili jas se sum izmeshala.. gledas, ne reagiraj taka brzo i cinicki
|
||
|
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
lele... u pravo si... Ej, ova samo u makedonska Biblija moze da go napravat... sum se iznasmeal... do solzi epten! Angliski> master of the banquet Bugarski> nastojnikot na ugostenieto Hrvatski> ravnatelju stola Ruski> распорядителю пира Ceski> spraci hostiny Grcki> arhitriklinos (glavniot sluga/rob) Ova e da se iznasmees... navistina... |
||
oblachinja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a shto e so svadbata vo Kana Galilejska...neli tamu se spomenuva starosvat...ili jas se sum izmeshala...
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 34567 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |