IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Семејство
  Активни теми Активни теми RSS - Мешање во бракот од страна на родителите
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Мешање во бракот од страна на родителите

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3456>
Автор
Порака Обратен редослед
marco_antony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2006
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 11062
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2006 во 13:07
Mesanjeto vo brakot treba da go spreci mazot...

Кон врв
maja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Регистриран: 28.Мај.2005
Локација: Italy
Поени: 13127
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2006 во 12:39
Diplomatijata e taa koja treba da se upotrebi koga veke stanuva zbor za roditeli.Treba da se napravi edna vaga na odnosot so niv, poveke tolerancija kon niv.Mislam deka moeto obrakanje so fin, smiren ton kon niv ke dade rezultat kako i iskreniot otvoren razgovor za nestata koi im smetaat niv no i mene.
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2006 во 12:27
najdobro resenie e da sekoj brak bide sto ponezavisen...

no i bilo kakov razgovor moze da ne dovede do rezultat... po mene potrebno e da se koristi "diplomatija"...

Кон врв
maja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Регистриран: 28.Мај.2005
Локација: Italy
Поени: 13127
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2006 во 12:17
Originally posted by maja 30 maja 30 напиша:

dali imate mešanje vo brakot ili barem nekakvo vlijanie od strana na svekrvata zolvite i drugite rodnini.jas se sretnuvam so eden takov problem samo koga ke se soberat site od kaj mažot mi i debatata nastanuva zošto jas na deteto mu zboram makedonski i dr raboti koi se povrzani so mojata pripadnost.Po nivno sum trebala da se naviknam sosema tuka i da gi zaboravam site moi raboti i načela koi gi donesov so mene od makedonija.blesavo i glupo duri za plačenje

Ti si vo edno bi rekla konzervativno semejstvo, megjutoa zabranite od strana na roditelite na tvojot soprug ke dovedat samo do vlosuvanje na vashiot zaednichki odnos.Treba da razgovarash so tvojot soprug otvoreno za ova okolu nametnuvanjeto na mislenjeto od roditelite, zatoa sto ako tvojot soprug stane dobar poslushen mamin sin , togash vasiot brak ke pochne da se raznisuva.So razgovor ke resis se, kazi go tvoeto mislenje, kazi otvoreno deka tvoeto dete sakash da go poznava makedonskiot jazik deka ti si majka na toa dete, deka barash podrshka od soprugot za se okolu toa dete, deka sakash ti i toj da ste tie koi ke odlucuvaat za vaseto semejstvo zosto vie ste kletkata na semejstvoto.Roditelite treba da se pocituvaat no sekoe nivno vmesuvanje ke bide so posledici.
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2006 во 12:12
da Maja... na nekoi ludje treba da im se ispravis...
sto vika eden moj kolega na rabota:
- more ako im se otkopcham nekoj den... ke vidat tie...
Кон врв
maja 30 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 13.Август.2006
Локација: Slovenia
Поени: 271
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja 30 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2006 во 11:58
 super i neobičen način na rešavanje no i so efekti 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2006 во 11:55
Kako jas go speciv mesanjeto vo brakot...

Edno utro ... stanav mnogu rano....
i mu slegov na roditelite....
mu zvonev vo 5 nautro...
stanaa zbuneti...
i se cudea ???
nabrzina ima kazav slednoto... posebno na tatko mi:
- od denes pa natamu... tuka broj 1 ke bidam jas... a ti ke bides broj 2..

posle godini koga edniot sin od dvata polozi za vozacka... pak mu rekov na tatko mi:
- Alex ke bide broj 1, jas broj 2.. a ti ke bides br.3

istoto ke mu se desi koga ke polozi i vtoriot sin...
Igor i Alex broj1,2
jas broj 3
a tatko mi broj 4...

I od toj moment poveke ne mi se pravese glaven... pa da moram se nego da go prasuvam.. hehee
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2006 во 11:29
kako mi gi pogodivte temite ... cista 10.

Mesanjeto vo brakot e golem problem.
Mnogu se interesni izgovorote:
- mnogu se grizime za Vas...
- ami za kogo nie stvarame... se ova ke bide tvoe...

Vo sekoj slucaj treba golema diplomatija za da se oslobodime od stegite na mesanjeto vo brakovite...

Kako i vo mnogu drugi situacii ova mi lici na edna tema koja treba da se obraboti:
NORMALNO E JAS DA TUPAM,
A NENORMALNO E TI DA REAGIRAS!!!
TREBA DA TRPIS!!!

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja 30 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2006 во 11:19
jas mislev samo kaj nas ima takvi raboti ovie ovdeka bile beter od nas so tralala ti rekov mi reče
Кон врв
Delfin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јуни.2005
Поени: 15178
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delfin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2006 во 11:14
Не си ставај насрце...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja 30 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2006 во 11:14
ke bidam vo moeto kumanovo što se zatrpuva od đubre slušav na radio
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja 30 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2006 во 11:13
 kolku li vi e ubavo tamu dole nekade južno posle 15 septemvri doađam da si gi napolnam bateriite i srceto so ubavini
Кон врв
natalija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Министерка за гушкање

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 13319
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај natalija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2006 во 11:11
Така е маја30 браво.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja 30 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2006 во 11:10
ne samo što se laden narod nego se i malku fašizoidni pogotovo vo posledno vreme oti se brojat celata država e polna so našite od jug srbi bosanci crnogorci i ostanati a jas pa rabotata  si ja teram poleka i za moeto dete jas se mačam i nikoj drug a sekoj od niv da si tera nivna rabotaa e pa sega zaradi toa sum snaa
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3456>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.