|
Нирвана... |
Внеси реплика | страница <1 34567> |
Автор | |
LouWeed
Сениор I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
toa ti e kako vo moj bend muzicki sum trup ali gi praam najdobrite pesni i najgolemiot del od pesnite
|
|
nemo84
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Young Modern Регистриран: 24.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 500 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не го мислев така постот, сакав само да укажам дека ирвана се далку повеќе од бед за тинејџери како што многумина љубат да ги кажат. Малку мина се како тебе што го сваќаат целиот концепт. За лувид да се согласувам дека дејв беше и остана најталентиран од музчка страна крис беше најголем музички познавач но сето тоа ќе им беше џабе да не беше кобејн нели? |
|
|
|
LouWeed
Сениор I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
edinstveniot muzicar vo nirbana bese i e uste dave grohl....drugite bea trupoi
|
|
Carnation
Сениор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 3499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kazi vo koj post pogore spomnavme deka bendot ne cinit?jas kolku so
uspeav da zabelezam site pocnale so nirvana i citam samo pozitivni
kritiki,taka da postov ne ti drzit voda.
|
|
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
|
|
nemo84
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Young Modern Регистриран: 24.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 500 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нирвана не им се допаѓа на луѓе што слушаат рок затоа што ја крши целата матрица како треба да изгледа и звучи еден рокенрол бенд. Не викаат за џабе најубавите работи траат кратко, истото е случај со нив. Бо 1991 го тргнаа Макл Џексон и неговиот албум трилер(до ден денешен најпродаван албум на сите времиња) од врвот на топ листите. Извинете господа скептици коку и да си лош сепак ти треба квалитет за да стигнеш до тоа ниво. Плус ќе седите тука и со здрав разум ќе ми тврдите дека до сега продадените 200 милиони албуми не значат ништо дека 200 милиони луѓе купуваат глупости.
Всушност што ми е гајле, ако не ви се слуша не слушајте ваш избор си е тоа на крај на денот вие пропуштате еден одличен бенд. |
|
|
|
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Od site komentari samo ovoj go postuvam (bez navreda za drugite)
|
|
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
кога веќе ги спомна нирвана....чек да си пуштам...јас со нив искрено спремав анатомија испит...
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
Tonchie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Поискрен од Мона Лиза Регистриран: 02.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 290 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кај си ма Ацелера стара гранчерке :)
Темава е да кажеме нешто за Нирвана?! Рингтон на сите мобилни до сега (вкупно 2) ми е Smells Like A Teen Spirit. |
|
Немам потпис, ама имам профил на YouTube
|
|
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
Изменето од ACELERA - 27.Мај.2010 во 19:02 |
|
Carnation
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne pram muabet vo odnos na koj e podobar muzicar,poso muzikata e mnogu pojke od svirenje i peenje,ako go nemat bendot onaj kreativen duh vo sebesi togas propadnata rabota pa kolku i da se dobri muzicari. a vo odnos na vlijanieto,sakas da kazis deka nirvana imala tolkavo vlijanie vrz rokot kako muzika?-do negde mozda i ke se soglasam,mada ne celosno.nirvana imala pogolemo vlijanie vo rok muzikata od led zeppelin,deep purple i black sabbath?e tuka voopsto ne mozam da se soglasam. nemoj da me sfatis pogresno,nemam nisto protiv bendot,naprotiv to se moite pocetoci vo ovaa muzika i mnogu gi cenam,ama deka se No.1 nemat sansa. |
|
|
|
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
za grupata
ili za sostojbata? |
|
nemo84
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мојот избор на Нирвана за најдобра бенд не е донесен само според тоа кој се подобри музичари. Ако беше така тогаш сите ќе се согасевме дека Dream Theatre се најкомпетентни во тој поглед, сите членови на тој бенд се универзитетски професори на музички академии. Да не беа Нирвана јас можеби немаш никогаш да ја засакам Рок музиката, сум слушал и други бендови пред нив но нирвана буквално ме зацементираа во рокот и ми беа една од основите да слушам се понатаму. Значи според музика, текстови, влијание во музичката историја, квалитетот на песните итн. Нирвана според мене се неспоредливо најдобар бенд. Се разбира тоа е мое мислење секој си има свое, но јас си го бранам моето.
|
|
|
|
Carnation
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zarem spored nemo84 nirvana se najdobar bend?nemoj be bratce,ne
brzaj,vidi ja uste ednas listata na bendoj so ti se omileni,razmisli
malku poubo pa posle donesi sud,stvarno imas mnogu pokvalitetni bendoj
vo tvojata lista
|
|
|
|
nemo84
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Твоето мислење дека не се најдобри е релативно исто како и моето. |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 34567> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |