|
Униформи |
Внеси реплика | страница <1 34567 16> |
Автор | ||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Училиштето не е место за демонстрирање стил на зивот и мода, ниту пак за презентирање на одредена општествена категорија. И за тинејџерските години не е најважно да изразувањето преку гардеровбата туку акумулацијата на знаењења кои треба да бидат клуч за отворање на вратите на успехот во животот, |
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кутра е таа душа што верува дека со марката на патиките, часовникот и телефонот ке привлече внимание и ке се здобие со почит од средината. Набројуваш нешта што полседни се забележуваат кај одредена личност. Ако по таа логика ја одфрлаш потребата на униформиет, требаше уште и марката на парфемот да ја споменеш.
Кога еден професор или наставник комуницире со ученик тој не гледа во неговите патики,ниту во неговиот часовник, туку го гледа в очи, а во рамката на неговата перцепција се фокусираат неговиот лик и дел од неговата гардероба на телото на уценикот Фокусиранјето на погледот врз обуките е одраз на понизност на личноста што перципира наспроти личноста што е предмет на перцепцијата. Зарем наставникот го ставаш во улога на подреден во учиницата? |
||
|
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
bluebell
Сениор the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
always look on the bright side of the life!
|
||
Viks
Сениор Регистриран: 26.Октомври.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 120 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
кецели можеби не затоа што навистина не изгледаат баш симпатично , а и не го постигнуваат ефектот , во презентирањето на социјалниот статус , затоа што под кецелата повторно се гледа она што се носи ,ама унифицирана униформа од типот на панталони кошулки ,џепрерчинја ,маички .што и да е , баш би изгледало ок |
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
гласам за унифирми!
причина: училиштето е место каде што комк*ретноста треба да се одвива на полето на знаењето, а не на полето на модата и презентирање на социјалниот статус последици: сите ке бидат еднакви по својата надворешност и пред себе и пред професорите. |
||
|
||
SummerLove
Сениор verliebt Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7174 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Na nas za tie uniformi ne nosea kaj pedagogot
|
||
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ги мразам нашите униформи, материјалот е одвратен, личиме на гробари, и се многу тешки... Имав еднаш и дебата на оваа тема, бев против униформи, според мене облеката е начин на изразување („јас сум металец бунтовник сум, сакам како таков да ме знаат“ или „јас сум млада дама, сакам луѓе да знаат дека растам“)а во тинејџерски години најважно е изразувањето. А ако веќе се морални униформите, нека личат на нешто...
|
||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
||
inessX
Сениор Регистриран: 28.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 405 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nikogass ne sum gi sakala
kolku li samo pati bev brkana od cas poradi toa sto ne ja nosev |
||
5ko
Нов член Регистриран: 07.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Зашто некаде мораш да ја платиш а немораш да ја носиш.
|
||
topsexy
Сениор 10-K-H-HOT Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3022 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne mi se dopagaat uniformite....
smetam deka sekogo treba u skolo da si ide oblecen onaka kako toj si saka,a ne site da bidat isti.......
sekoj so svojot stil
|
||
SummerLove
Сениор verliebt Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7174 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vo mk imav kiceli ne gi sakam i zatoa ne gi nosev
|
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Обавезно.
|
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
More luge, ne e tolku strasno nosenjeto/ne nosenjeto uniformi. Postrasno e toa sto nie site sekogas se povikuvame na onoj "famozen" zapad, ama koga ni odgovara. Se iznaslusavme kako "na zapad" ima zakoni. I kaj nas ima zakoni, ama nie site sakame da vazat za drug. Treba drzavna matura, ama ne od ovaa godina, treba devetoletka ama ne od ovaa godina, treba uniformi, ama ne vakvi... Nie nemame sankcii! E sega nekoj "pameten" ke kaze pomina vremeto na diktatura, sega e demokratija! Epa demokratija neznaci goli papuci, dekoltirani kratki maicki koi poveke otkrivaat otkolku pokrivaat (i od ucenicki i od nastavnicki). Anarhijata neznaci demokratija.
|
||
Внеси реплика | страница <1 34567 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |