|
Ваша поезија |
Внеси реплика | страница <1 34567 146> |
Автор | |
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
долг бакнеж во кратко време
како некоја анштајнова теорија која никој не ја разбира а сака да раскажува на сите навидум заинтересиани . тој долг бакнеж во кратко време како по некоја наша теорија ќе трае вечно долго иако не сака да биде прераскажан на сите навидум незаинтересирани . а теоријата некако гласи вака мани го времето, тоа секогаш ќе те заебе ќе се загуби некаде во моментов кога станува волшебно |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пушти ме...
не барам друго... мир во душава... да избегам... врати ми го тоа... што ти го дадов... незнаев дека го имам... земи го она што ми го даде... не го сакам... бегај... сонот мој не е твој... наш... бегај... остави ме... само еден ден... |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Смеам ли да постирам една мачкеста песна? Од Претседник Збунет Зеленковски се разбира... и без негова дозвола ВраќањеЧесто сум осамен странец, со ранец полн со мисли за тебе кога од тебе заминувам сакам од мене најдоброто само да го добиваш тоа го заслужуваш. Кога мојата слика која за мене ја знаеш почнува да бледее како дим од некогашен пламен а не сакам да печам и од мене да се закашлуваш а во мене има и други работи за кои само насетуваш се губам во ноќта и темната шума затоа што полната месечина бргу може да ја осветли мојата темна природа и ќе го видиш и тоа што не сакам да го видиш врколак или нешто друго, исто се фаќа, ѕверка е. Додека дивото во мене беснее додека се’ подалеку се одалечувам се прашуваш, а немаш одговор го замислуваш моментот кога ќе ме прашаш и што ли ќе ти одговорам. А кога ветриштата нескротливи ќе заминат се враќам збунет и гол лута си, а сепак сум ти мил канџи како од дива мачка покажуваш фрчиш и ме гребнуваш ширам раце за прегратка но изгледа како да ќе си заминеш. Те погледнувам со мојот поглед од тебе зависен така гледа само заљубен кој без тебе би бил загубен изговарам дека те сакам повторувам и ти си ми повторно во прегратка мила и мека во мене се претопуваш ми се закануваш дека следниот пат ќе ме изгребеш. |
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pipkata e bolest kaj kravite beeee... vsusnost, muuuuu... :)
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
кој пипка, ќе почне и да штипка
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pipni stoj
|
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pipka trepka
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
od mnogu pipkawe pipka se dobivalo... |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пипни ме
Додека ме гуши кога сум без тебе е овде, пипни, не толку доле, погоре, дај ми бакнежи да се повратам кога ќе те видам сите стравови исчезнуваат се’ е во ред тогаш, пипни, не таму, туку погоре како мирно ми чука срцето. Допри ме за да се наежам и да превртувам со очите пипни, не таму, туку како се наежувам. Се опуштам, се лепам за тебе, како калапчиња си одговараме е ај сега пипај колку сакаш и каде сакаш. |
|
Milko01
Сениор Регистриран: 19.Март.2012 Статус: Офлајн Поени: 180 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Баба оди по Бабуна боса
ја апнало за п**ката оса |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
постана сосема случајно без најава и фанфари можеби тогаш само една ѕвезда згасна во чест, крик, без збор а можеби и не, можеби е таа само чекор во кореографијата реков, никва сосема случајно без претходен сон, надеж или желба без ништо што би наговестило дека деновите нема да се бројат а ноќите само ќе се множат ќе завршуваат за повторно да се родат …. сосема случајно . јоoooј, убаво… рече лудиот под Сонцето |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од ekszi88 - 15.Октомври.2015 во 22:33 |
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
денес твоите нежолти бакнежи
ги милуваат моите незелени погледи
а ние така обоени во небоја
размислуваме за едно наше утре
кога нецрното ќе го победи небелото
кога и самото Сонце ќе се зачуди
од кој ли спектар сме произлезени
несфаќајки дека ние само живееме чекајки дожд,
во една обоена песна, во небоја
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 34567 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |