|
Исусовото воскресение, факт или фикција??? |
Внеси реплика | страница <1 3456> |
Автор | |||
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А бе луѓе толку ли не препознавате еден обичен спијач, исламски радикал, се ми е јасно откако рече дека прво била христијанка, па после се направила она што е.
Демек она ќе ни каже дека порано грешела, а сега е на вистинскиот пат. За овие пишуванции тука таа до сега зела некој динар, и мора да го прави тоа за што и плаќаат. Сум 100 % сигурен дека ни самата не верува во нејзините пишувања, односно копи-паст технологија. Човек еднаш откажан од својата вера, преминувајќи во друга, тој станува обичен платеник. |
|||
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Bog ne pishuva nikakvi knigi.
Toa go pravat lugjeto inspirirani od Nego.
Изменето од Messenger - 26.Септември.2011 во 22:07 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
MUSLIMA_1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група Регистриран: 18.Септември.2011 Статус: Офлајн Поени: 83 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
E da mi izvinis k*ranot ne moze nikoj da go psiuva, i ne e pisan od covecki race,kako denesnite knigi sto se pisuvaat od covecki i avtorski prava.
Изменето од MUSLIMA_1 - 26.Септември.2011 во 19:02 |
|||
Jevreji govore: "Uzejr je - Allahov sin", a kršćani kažu: "Mesih je - Allahov sin."* To su riječi njihove, iz usta njihovih, oponašaju riječi nevjernika prijašnjih -
|
|||
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мислам дека премногу се наслонуваш на пишани извори МУСЛИМА_1, а премалку на свое доживување и барање на БОГА и ВИСТИНАТА во себе.
Денес има еден куп религии и нивни фракции, сите имаат пишани Свети Списи. Секој може да пише таму што сака на крајот на краиштата. Поентата не е да се напаѓаат верите, религиите и верувањата туку да се ВЕРУВА и да се бара БОГ во се. Зошто како што се вели: "А за оние кои не веруваат во Господарот свој има казна џехеннемска. Е, само колку лошо свратилиште е тоа!" Ел - Мулк, Ајтем 6 |
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
За каква дисксуија зборите? Тука воопшто не станува збор за дисксуија. Без разлика колку контра-реплики и прашања ќе и поставиме на Muslima, следниот нејзин коментар ќе биде повторно некоја нова тема со некој копи-пејст пропаганден памфлет.
Се сомневам и дека таа ги чита памфлетите пред да ги залепи на форумов. Се сомневам и дека ги разбира нашите реплики. Се сомневам и дека разликува историја од биологија (и двете завршуваат на „ија“, веројатно се слични зарем не? :-) Наша грешка е што кога и одговараме ги упатуваме нашите реплики кон неа, и покрај тоа што знаеме дека таа воопшто не не' чита, а знаеме и дека спамовите не се нејзини. Можеби поразумно би било кога би велеле „Авторот на овој текст го извадил тој стих од контекст и затоа...итн.“ |
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не станува збор за дискусија со која се судираат различни верувања и интерпретации на некои настани. Станува збор за манипулирање со стихови од Библијата и нивно вадење од контекст со цел оправдување на сопственото верување кое не се базира на тие стихови. Коментарите од членовите кои не се Муслимани се упратени токму со цел да се сврти внимание дека со таквото нешто, не е можно да се докаже исламското верување, затоа што доколку целосно се прочитаат сите стихови, а не само оние понудени во памфлетот, многу лесно може да се види дека памфлетот е далеку од вистината во однос на анализата на стиховите од Библијата. |
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Malu e nesoodvetno da se diskutira megju razlichni vernici za neshto shto e razlichno interpretirano vo razlichni religii.
Ednostavno takvoto veruvanje nema poenta i vo sushtina se sveduva na negiranje na ednata religija od strana na drugite vernici. Eve, za ater na diskusijava, koja ne vodi nikade, kje vi dadam i na dvete strani ushte edno tolkuvanje koe veli: Isus ne bil raspnat i ne umrel na krstot bidejkji raspnato bilo samo negovoto telo, a ne i TOJ. TOJ ne e materijalnoto telo, neshto shto lugjeto ne mozhele da go razberat. Teloto bilo raspnato i umrelo, no ne i Isus. I od toj aspekt vo pravo se onie pishuvanja koi velat deka na lugjeto im se chinelo deka Isus e raspnat. Isusoviot duh koj im se pojavil na apostolite bil dozhivean kako negovo voskresenie. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ако читаше што ти одговараат соговорниците, ќе видеше дека на првата страница од оваа тема напишав дека мене овој памфлет ми беше пратен уште пред две години и уште тогаш заклучив на кој начин се манипулира со цитатите од Светото Писмо. Патем, EvAngelos мошне аргументирано одговори. Нема потреба да се повторуваме. Памфлетот е далеку од вистината, исто колку што се далеку и другите памфлети кои си ги поставила на оваа тема. |
|||
MUSLIMA_1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Pa procitaj go i vidi ja vistinata na koja strana lezi biti preporacala.
|
|||
Jevreji govore: "Uzejr je - Allahov sin", a kršćani kažu: "Mesih je - Allahov sin."* To su riječi njihove, iz usta njihovih, oponašaju riječi nevjernika prijašnjih -
|
|||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас коментирав за текстот напишан од памфлетот на Muslima_1, а не за вашето верување. Во тој памфлет се "анализираат" цитати од Библијата, a не од к*ранот. Јас за к*ранот не коментирам. Нешто што не сум го читал не можам да го коментирам. А овој памфлет, како што кажав погоре, познат ми е уште одамна. Вакви памфлети одамна кружат по интернет, ама никој сериозен и што ја познава историјата и суди со здравиот разум не ги смета за нешто сериозно и значајно. На памфлетов, историјата не му е силна страна. |
|||
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Македон, сега ти измислуваш приказни. Според исламот Исус воопшто не бил распнат на крст. |
|||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Која е таа "вистинска вера" што на другите постојано им повторуваш дека не ја познаваат? Не заборавај дека на едноставни историски прашања не знаеше да одговориш, а од друга страна пак на другите да им префрлаш што знаеле, а што не знаеле. Дури и памфлетите кои ги распростануваш се само од контекст извадени стихови, за кои се сомневам и дека знаеш која е нивната симболика. А глупоста која некои си ја измислуваат дека Исус Христос слегол жив од крстот е само уште една потврда за непознавањето на историјата од тој период и римските казни. Зарем некој се сомнева дека човек кој толкав период бил на крстот, а подоцна бил прободен со копје, би останал жив, а тоа да не го приметат и проверат Римјаните?! Разбирам зошто некои си измислуваат приказни, ама човек со здрав разум не треба да се збогува со логиката и да подлегнува на вакви приказни. Изменето од Македон - 24.Септември.2011 во 23:12 |
|||
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Кратко и јасно:
Според учењето на исламот, Иса а.с. ниту беше убиен,ниту распнат, ниту воскресна туку беше ВОЗНЕСЕН! Рахметли Ахмед Дидат имаше на оваа тема дискусија со еден христијански апологет,подетално во врска со ова прашање имате тука: Was Jesus Crucified? |
|||
MUSLIMA_1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ej ej ej 15 godini sum bila hristijanka ti ke me ucis mene za hristijanskata vera,pa ti sam ne si ja poznavas svojata vera, da ja znaes ti tvojata vistinska vera, i kako vernik,ti ne bi mu zdruzuval na bog druzenik i deca i kerki i ne znam sto, SubhanaAllah
Jas kako hristijanka nikogas ne sum veruvala deka isus e bog ili bozji sin dedoto moj bil Svestenik, toj sam mi ima kazano deka isus e samo bozji pratenik,a vo denesnata hristijanska vera ima paganstvo i sekti i zatoa na bog mu zdruzuvaat bogovi i sinovi,na koj nego ne mu dolikuva da zeme sin so nego ili bilo koj.
Изменето од MUSLIMA_1 - 24.Септември.2011 во 22:56 |
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 3456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |