IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Дали најдоброто допрва доаѓа?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали најдоброто допрва доаѓа?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 9>
Автор
Порака Обратен редослед
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2011 во 20:12

Изменето од Majkl - 25.Април.2011 во 20:48
Кон врв
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2011 во 20:03

Vo red alf, mislam deka sfativ shto ti sakash da mi objasnish.

Za mene voskresnuvanjeto predstavuva - budenje na chovekovata svest a ne na materijalnoto.
A toa shto chovekoviot um nemozhe da go sfati ne bi mozhel nitu da go potvrdi so nishto, tuku edinstveno go dozhivuva. Sekoj individualno...

Sekako, sekoj si go izbira patot...

Pozdrav!

There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
alf Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Септември.2009
Поени: 631
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alf Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2011 во 15:45
.

Изменето од alf - 19.Септември.2011 во 08:33
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2011 во 11:11

Izgleda attachment-ot ne tera da proslavuvame se i seshto

Zhivotot da go proslavuvame! - a toa bez telo teshko kje odi :)))

Dali mozhe da se potvrdi vistinata, kje si dozvolam da te prasham alf?

Изменето од viktorija123 - 24.Април.2011 во 11:19
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alf Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2011 во 18:46
.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2011 во 10:56

Nadezh...taa posledna umira. No duri togash doagja do preobrazba na chovekovata svest. Togash svesta se odvojuva od oblikot. Sonot ne e vechen. Zoshto ja barame vechnosta tamu kade ne e vozmozhna???

Sushtinata postoi i bez forma, TAA e vechna!

Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2011 во 00:22

Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alf Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2011 во 20:12
.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2011 во 19:39

..."Chovekoviot neveren i ogranichen um" i ne mozhe da ja sfati Vistinata. Taa ne se sfakja tuku dozhivuva!

Se shto kje se rodi vo materijalniot svet, mora i da umre - se si ima - kako shto vaeli Messenger:"rok na upotreba". Takov e zakonot na Univerzumot. Se se shiri i sobira...pulsira...

No ima Neshto - TOA, shto nitu se ragja, nitu umira...TOA e vo nashata Bozhenstvena priroda - od koja Nikoj i Nishto ne e odelen,o. Toa e chista, duhovna svest.

Najdobroto, spored mene e da go uvidime TOA!

Изменето од viktorija123 - 22.Април.2011 во 19:44
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2011 во 16:20
Originally posted by spiros spiros напиша:

Темпо, војните ќе исчезнат, болестите веќе ќе ги нема, ... дури и на смртта ќе и' дојде крајот!

Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Vojnite moze samo da prestanat - i toa ako ludjeto toa go sakaat.

Луѓето ако тоа го сакаат?   

Луѓето набрзо ќе увидат дека без БОГА - во Христа - се потполно изгубени!

Живото е возможен без смртта, а смртта не е возможна без животот, но бидејќи човековиот ограничен и неверен ум се'уште не може да ја свати Совршената Вистина и Вечниот Живот, тој само го ограничува БОГА и (според својот ум и искуство) сака да Му ги наметне на БОГА своите филозофии, небаре БОГ мора така да делува и никако поинаку!

Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2011 во 13:08
Originally posted by spiros spiros напиша:

Темпо, војните ќе исчезнат, болестите веќе ќе ги нема, ... дури и на смртта ќе и' дојде крајот!

Vojnite moze samo da prestanat - i toa ako ludjeto toa go sakaat.
Bolestite moze da gi snema no pak ce zavisi od ludjeto koi ce rabotat na lekovite.
Zashto na prvo mesto vojnite i bolestite se pojavile ako ne se od boga ??? Zashto toj dozvolil da gi ima ????

Inaku na smrtta ne moze da i dojde krajot, zashto ako ja snema smrtta togash avtomatski go snemuva zivotot.
Smrtta (zboruvam za obicna ne nasilna i varvarska smrt) ne e losha rabota, smrtta e vazna isto kolku i zivotot. Bez zivot nema smrt, bez smrt nema zivot.
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2011 во 13:03
Originally posted by alf alf напиша:

Originally posted by Templarius Templarius напиша:

A ce saka li nekoj da pojasni sto se podrazbira pod najdobro????
Znaci ce cekame neshto a ne znaeme shto ????

Templarius,izvini za prashanjeto se nadevam vo moeto objasnuvanje ke razberesh zoshto prashav.

Sekoj chovek zivee vo svoj svet,onoj moment koga ke ti rodi dete,informacijata za negovoto doaganje na ovoj svet ke odekne kako molnja koja ke stigne do tvojte rodnini,prijateli i site za kratko vreme ke razerat deka na Templarius mu se rodil sin.

Od momentot koga ke go podignes vo raka tvojot sin,toa ke zavladee so tebe i tvojte emocii,ke bide tvoj "gospodar",a ti negov "sluga",za kogo i zivoto ke go dadesh.

Od toj moment na toj "kamen-temel" ti pochnuvash da go gradish i sozdavash svetot odnosno rajot vo koj sakash svoeto dete da raste.

Toj kamen ke go polivash so ljubov,do momentot da stane "drvo" i dade plod.

Zaedno ke cekorite vo zivotot ti ke se dvizish kon smrta,a toa kon zivotot.
I onoj momet koga vo race ke go drzish polodot od toa drvo - vnukot,toj za tebe ke bide spasitel.Bidejki graditel sega stanuva tvojot sin,a ti mozesh da se odmorish.

Tvoj sin koj do toj moment sedel vo skutot na svojata majka i gi drzel zakonite na svojot tatko,sega ke sozdava svoj svet,svoj zakoni.Sve novo ke sozdava.

Ako go razmislish seto ova vo poshiroka smisla,ke ti stane jasno shto se cheka.

Chovek koj ke sozdade svet vo koj ke ziveat lugeto,takvi prosvetleni luge imalo i porano,nekoj gi vikaat Sinovi Bozji,nekoj pejgamberi,budni itn.

Stariot svet ke se dvizi kon unishtuvanje ,a noviot ke raste.

Toj e prvoroden od idniot vek,zatoa shto sve novo sozdava.

Bidejkji chovekot e samo kapka vo moreto tie promeni nemozat da zastanat vo ramkite na eden chovechki zivot,no dokolku ima mudrost vo tebe mozesh samo da gi zabelezish prvichnite promeni.

Ona najdobroto shto moze eden shovek da cheka e da go drzi vo raka svojot sin,toa e nadobroto shto moze da ti se sluchi.

Se nadevam imash odgovor na svojte prashanja,i ushte ednash izvini.

Se sl*gam so tebe znaci toa "najdobroto" e vece tuka so generacii se zivee, tuka e so nas.
Inaku se izvinuvam za mojot post, se nadevam deka ce razberesh...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alf Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2011 во 11:22
.

Изменето од alf - 19.Септември.2011 во 09:01
Кон врв
pajser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Регистриран: 04.Март.2011
Локација: Lao People's Dem. Rep.
Поени: 13922
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2011 во 09:21
 se sega i tuka

dvojnosta e iluzija na samozadavanje

absolutot e bog

a izvorot e absolut

milosta e darba dadena na choveka od boga za iskushenie

alf prashuvash raboti za koi voopshto ne bi smeel ni da pomislish/kako na templarios/navleguvash na teren kade i pokraj milosta bozhja sekoj ochite bi ti gi izvadil/

izvorot na sekogo mu daril se ., prashanje e koj dali i kolku ke gi prepoznae

vaka zbrda s dola ., inaku mozhe da diskutirame ., i mnogu poveke., samo se obidov neshto da shkrabnam za smetka na ona neshto malku pogore prochitano

srekni veligdenski praznici gospod neka e so i vo site nas so negovata milost
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 9>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.