![]() |
|
Социјализам или капитализам? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567 61> |
Автор | |||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
А тоа што цела Јужна Србија и Македонија одела на летување таму?! Додуша со полни гепеци храна од дома, ама со вишокот пари ќе си купеле и по некое крпче, за носење. Да не е поразлично нешто денес? Си одат луѓето на “наше“ море. А за срамењето, ти си знаеш кои се критериумите според кои би се дефинирал срамот. Не верувам дека Грците се срамеле да ги прифатат марките и доалрите. |
|||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|||
![]() |
|||
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
||
Ебате која тема...
нели е очигледно... кој систем е доминантен... ова е тема само за Југоносталгичари... ништо повеќе... |
|||
![]() |
|||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
||
haha...prichinata shto makedoncite,..mislam od makedonija lugjeto,...beshe taa i samo taa,...da kupat neshto i da prodadat,..i da zarabotat!
...samo zarabotkata beshe prichinata togash,...na onie shto kojznaekolku pati godishno odea vo solun na ...''shoping''!
....grcite shto ni doagjaa na ''gosti'', sigurno ne ja sramea svojata zemja ,..kako shto toa go pravea tukashnite ''trgovci''!
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|||
![]() |
|||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
||
Која е причината што Грците доаѓале во Македонија? Да купуваат банани?
А која е причината што Македонците оделе во Грција и не само во Грција туку и во многу други земји? Верувам ради, туризам, прошетка, шопинг, трговија....да се сретнат со роднините, ги посетат родните места..... |
|||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|||
![]() |
|||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
||
...a, zavesite chipkani gi zaboravi?
...grcite tuka doagjale od sosema podruga prichina,....od taa, zoshto ti si im odel kaj niv!
|
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
||
Не сум убеден дека имало поблиска Америка од самата Америка.
Колку што ми е познато грчките мексиканци доаѓале во Скопје, Битола, Гевгелија и се што ќе нашле си купувале, банани, спортска опрема, па ќе прокоцкале некоја паричка, ќе се поскијале, а на Велигден ќе го дочекале Христовото воскреснување во Охрид...... ќе поправеле некој заб, фризура, а некои богами и ќе налетале на некоја камењарка..., всушност како и денес. И едните и другите биле Мексиканци или Американци, ако сакаш, само тајмингот бил различен. |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
...ne znam za tebe ama,..jas ne sum bil takov trgovec!
...toa sum go napravil 9 so kafeto!),samo ednash ili dvapati,..i toa samo od keif, da proshetash malku ''bez pari'' i da vidish bel svet,
...a,za toa vreme najbliskata amerika, sprema ona tuka shto beshe ...togash!
|
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
||
Па ништо де, не си само ти што си го правел тоа. Како и да е, во ју социјализмот си можел да го правиш тоа. Ем да се поршеташ, ем да направиш бизнис, ем да бидеш шизик и кога ќе ги прошеташ новите фармерките по скопските кафулиња. Веројатно си правел бизнис и со земјите од реалниот социјализам. Си им продавал д’нки, дефки, чорапогашти... и со заработените пари си протерувал одмор на Черното Море, нели? Може ќе си донесел и по некоја пита кашкавал или квалитетен бугарски долен веш. Двојна корист! Замисли да си се родел во Бугарија или Романија? Изменето од Platenik - 11.Мај.2011 во 03:22 |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
... i toa ,duri, edno vreme se is[plateshe, dve tri kila kafe po poshta da si pratish doma od tamu,...i da go izvadish i patot i jadenje i pienje tamu,..pa duri i nekoj kjar kje imashe.
![]() ...a, po poshta , zatoa shto ne beshe dozvoleno povekje od kilo da nosish ''na sebe''..............
|
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
||
Статијата е пренесена од белградска Политика.
|
|||
|
|||
![]() |
|||
vivi1 ![]() Сениор ![]() ![]() Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
||
ufff..kaj dojdov jas....
![]() |
|||
vivi
|
|||
![]() |
|||
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
||
Не знам,но мене ми гледа за многу точна бројка,статијата мислам дека беше во Нова Македонија а беше наведен и изворот на информацијата.
|
|||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|||
![]() |
|||
||
Мислам дека Србите претеруваат, како и обично.
|
|||
|
|||
![]() |
|||
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
||
Грешка но сеедно е,поената е јасна.
Читав пред некое време во весниците анализа на тие недостатоци што ги споменуваш,од типот на шеќер,кафе и бензин и јас ги паметам редовите за бензин кога и по огласи во весници или на разни места низ градовите налапени на мали плакатчиа се продаваа првите места во редовите нза бензин. Имаше тамо споменато во статијата дека некои Српски аналитичари ја пресметале последната месечна плата која Тито ја имал и изнесувала фантастични,сега не сум сигурен дали беше 256 или 276 илјади Германски марки во динарска противредност ![]() |
|||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567 61> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |