|
Лицето на Исус |
Внеси реплика | страница <1 345 |
Автор | |
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne e tocno platnoto e postaro od 1000 godini pogledaj gi klipovite soberi dva so dva ... da ne zboruvame za inaet tuku so fakti barem diskusijata da lici na nesto... |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако сакале првите следбеници да го зачуваат ликот на Исус тоа 100 пати ќе го направеле - и со слики и со описни зборови. Но веројатно претпоставувале дека доколку го направат тоа, тоа веднаш ќе стане објект за обожавање (како што е случајот денес со иконите во православието) и затоа не го направиле тоа зло. Имено, ако внимателно го прочитате новозаветните извешати, ќе забележите дека никаде не е опишан Исус како изгледал. Сигурно е дека Исус и апостолите не сметале дека тоа е важно. Епа, ако ним не им било важно, тогаш зошто да ни е важно нам (зборам за христијаните особено)?
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Проблемот со платното е што тоа е старо помалце од 1000 години, а Исус одел по земјава пред околу 2000 години.
|
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa po seto onaa sto e izneseno vo klipovite izgleda deka DA...
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I ? Da ili ne?
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dali e pa eve edna ubava emisija koja e vo delovi i mozete da ja pogledate ________TUKA________ pogledajte gi site sest (6) dela se izvinuvam sto e na hrvatski ama na makedonski ne moze da ima zasto dokumentarnata programa ni e za nikade....
|
|
Give me your secrets
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ima samo edna sitnica... dali e toa platnoto vo koe bil zamotan Isus?
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Konecno nova tehnologija i kompjuterska grafika na baza na otpecatocite na platnoto od Torino stvori digitalna 3D slika na liceto na isus pogledajte ______________TUKA_________normalno pred klipot ima reklama...
Kazete sto mislite.... Изменето од Templarius - 01.Април.2010 во 01:11 |
|
Give me your secrets
|
Внеси реплика | страница <1 345 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |