|
Вранишковски |
Внеси реплика | страница <1 34567 9> |
Автор | |||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ќе видиме како ќе се одвиваат настаните, судот донесе правосилна пресуда со која Вранишковски е осуден на казна затвор и е должен да и го врати на МПЦ она кое судот утврдил дека тој го украл, а што не е мала вредност. |
|||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ќе го уапсат ли сега архиепископот Јован Вранишковски? Или сам ќе се пријави да оди во затвор?
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Nadvor ste od temata... a i ti ne stoeshe na cvrsti noze. Ako dozvolev natamoshna diskusija na Makedon nemashe da mu bide teshko so onie argumenti shto mu gi dade da te nivelira mnogu brzo.
Zatoa, vaka e najdobro za site - vratete se na temata. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ми го расипа муабетот. А таман го зедов под нозе на ришелје.
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Vratete se na temata.
|
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Повели, самиот прочитај кој што си дозволил и како. Како влеговте во црквата во еден период кога Југославија беше под комунистичко управување? Се родив 1966 год., во Битола, во религиозно семејство, коешто за тоа време, во Југославија, беше реткост. Дедо ми потекнуваше од семејство на клирици. Од него, уште како мало дете ги научив историите од Библијата. Дедо ми и баба ми ме запознаа со личноста Христова и ме воведоа во црквата. Тогаш малкумина во Југославија одеа во црква. Дедо ми одби да стане комунист затоа што немаше да му дозволат да оди во црква. Не можеше да напредува и покрај своето образование. Но, од друга страна неговата непоколеблива вера му даде печат на мојот животен пат. Од мал бев во црква, и тоа го сметам за еден посебен благослов. Многупати дедо ми велеше дека јас не сум схизматик, зашто сум крстен пред да се случи схизмата во 1967 година. Кога ги слушаш ове нешта уште од малечок, како и многу други, на пр. дека до 1944 год., не постоела македонска националност, и дека луѓето се определувале како Срби, Бугари и Грци, тогаш и да застраниш во детството и младешката доба, кога ќе созрееш лесно ќе ја откриеш вистината. Така се случи и со мене. Останатиот дел од интервјуто прочитај го овде. |
|||
aladin
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
mislam deka takvo nesto ne moze da si dozvoli da izjavi .,covek so intelegencija koj ima zavrseno barem eden fakultet......no sekoj e podlozen na greski.....
jas velam bitno e da se svati....GRESKATA a potoa ,moze polesno....
koj znae mozebi bil isfrustriran od seto toa sto mu se sluci,..........no sekogas postoi popravka...samo covek treba da saka da se podobri.......
|
|||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Секако, кон таквите не треба да бидеме и не смееме да бидеме строги. Но, кога таквите ќе истапат со изјави дека македонскиот народ постои од 1944 година, жалам, но такви не покажуваат дека имаат само црковни интереси. |
|||
evangelist
Сениор Bože ne znam šta mi je, pale m Регистриран: 16.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 201 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ова се информациите кои Народното движење за Македонија денеска ги сподели со јавноста. Велат ги добиле од некои патриоти, вработени во ДБК. Според нив, во оваа куќа се договарало, да им се плаќаат дневници на сите кои ќе дојдат на службата на Јован, а за поголемите празници, организирано да се носат луѓе од соседните земји.
- На средбата бил договорен нов тактички приод во дејствувАето на паралелниот синод на Вранишковски, односно на неговата дружина дадени и се разузнавачки инструкции да започнат со масовна агитација за привлекување поедници на нивните богослужби за што слободно можат да ветуваат дека ќе исплажаат по 1000 денари дневница, а истовремено со возила од една соседна земја ќе бидат носени луѓе за да нивните служби изгледаат помасовни и на тој начин да ги остваруваат посакуваните психолошки ефекти на теренот во Македонија – рече Јанко Бачев – Претседател на НДМ. Како што рече Бачев, куќата, на периферијата на Скопје била сопственост на државен функционер, вработен во министерството за култура. http://sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/bachev-so-novo-obvinuvanje-do-vranishkovski |
|||
Мики_Бор
Нов член Регистриран: 05.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 17 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Волк во овчја кожа! |
|||
Боже, смилувај се над мене - грешниот!
|
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne, ovoj e eden obicen kriminalec ....
|
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
aladin
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
samo sto ,,pee,, na srpsko-grcki.........i nosi krst................
|
|||
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не бе, и овој ќе да е некој Вехабија. |
|||
el_kevser
Сениор Регистриран: 12.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 832 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
kakva vera propoveda vraniskovcki?
zarem nee istata vera pravoslavna ? |
|||
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
|
|||
Внеси реплика | страница <1 34567 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |