Автор |
Тема Пребарувај Опции за темата
|
maria_magdalena
Сениор
trouble seeker
Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
|
Испратена: 24.Декември.2009 во 00:20 |
А...како изгледаше човекот? Мислам дали те привлече веднаш?
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
![Кон врв Кон врв](forum_images/back_to_top.png) |
ana sk
Сениор
Регистриран: 03.Декември.2008
Поени: 2278
|
Испратена: 24.Декември.2009 во 00:10 |
smokvicka52 напиша:
Pred nekoe vreme poradi licni problemi idev na psihoterapija. Posle izvesno vreme mojot psihoerapevt pocna seksualno da mi se priblizuva. Imavme seksualni odnosi. Jas pocnav i da se vljubuvam vo nego. Mi stana blizok, mu se ispovedav, mi gi dozna site tajni. Toj bese tuka za samo da mi pomogne, neli. Koga se osvestiv, i mi stana jasno deka tipov sakase samo da se isseksa, ne bese bas zabavno. Toj i ne sakase mnogu da kontaktira so mene. Tragedija e vo toa sto sega voopsto ne mi e podobro sto otidov na psihoanaliza tuku sum mnogu poveke isfrustrirana od kolku pred da idam kaj nego.
Me interesira sto mislite.
--------------------------------
23.12
Tamu otidov posle dolga vrska. Mi trebase nekoj da mi pomogne da ja nadminam. Jas pred mojot psihijatar placev, toj me tesese, mi gi brisese solzite, me guskase za da se smiram i na kraj se najdovme eden vrz drug. Jas imav nekoj da me soslusa, da me razbere,.....prekrasno toa mi trebase.( a toa u stvari klasicno zaveduvanje, nekoj si ramni teren za igra) Posle toa jas vise bev i zatreskana. Koga go vidov sledniot den mi veli..jas sum masko ti si zensko, zasto da ne si pomineme ubavo... Rabotava hvala, bilo nam ja lepo cao, prijatno. Jas so milion prasanja. Totalno zbuneta. Cekaj a sto se desi vsusnost?... Kako ova ispadna vaka?... Ovaa ne trebase vaka da bide?... A kako vsusnost uspea da mi se upika?... A kaj me fati?.. Sto mi napravi za jas vaka da se odnesuvam?... Pa toa ne e moe normalno odnesuvanje?... Si otidov od eden, zavrsiv vo krevet na drug i toa na toj sto trebase da mi pomogne, a toj si poigra so mene. Nakmalku od se mi trebase toa. Uste eden pad. JAS PRED NIKOJ DRUG NE SUM PLACELA I NEMAL MOZNOST DA ME "TESI". Posle toa izbegnuvase kontakti jas bev zbuneta i so uste tolku frustracii. Krajno sebicno i neprofesionalno zasto na nego mu se dupelo me ostavi vo totalna zbunka. Posle toa potpolno se izgubiv imav period koga ne sakav da izleguvam, ne sakav da kontaktiram so nikoj najdobro mi bese samo da sedam i da molcam. Na momenti koga ke pomislev na toa sto se desi dobivav nagon na povrakanje. Se custvuvav grozno izigrana. |
smokvicka be srce ti sigurno li bese kaj psihijatar ![](smileys_novi/7.gif) ova sto go pisuvas toj mi izgleda kako "najveci fraer u malo"
i ako na momenti pomisliv kako nekako da ti se pomogne sega totalno me zbuni
|
...moze ne sum sovrsena ama sekogas sum jas...
|
anakin
Сениор
Unidentified Flying Object
Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
|
Испратена: 24.Декември.2009 во 00:05 |
smokvicka52 напиша:
maria_magdalena напиша:
1. Како може да си дозволам да се најдам под некого...ако не го сакам тоа?Смоквичке, ти многу добро си видела кон што се стреми човеков, значи ти бришел сузе, те тешел...Не паднал од таван врз тебе. А штом така, си можела да речеш: Чекај смоквичке, нормално ли е доктор вака да се понаша со пациентка? Се прашуваш: A kako vsusnost uspea da mi se upika?... A kaj me fati?.. Sto mi
napravi za jas vaka da se odnesuvam?... Pa toa ne e moe normalno
odnesuvanje?...Можеби и е твое нормално однесување, зоштѕо мислиш дека он ти се упикал, те фатил, ти сторил нешто.Каде си ти во оваа приказна? каде е твојата моќ на одлучување дали ќе дозволиш нешто ад се случи или не?Дали ТИ си го предизвикала со нешто? М?Ај ако имам време ќе напишам малку повеќе за оваа не така ретка појава. поентата ми е да кажам дека има такви особи кои имаат таква потреба да заведуваат ио одат од еден лекар на друг со истата приказна барајќи рамо за палчење, затоа прашав дали веќе си имала такво искуство.А јас...да си отворам очи...штом погоре некој кажа 90 % мажи биле такви...оној мојон работи со пациентки...
|
Najverojatno pocnav da mislam posle toa.
A vo toj moment mi trebase da se olobodam od toa za koe sto placev..
Predhodno ne mi se desilo i nemam ideno na psihijatar.
A mislam deka poveke nema ni da mi tekne da idam stom 90% od mazite bi izrezgirale taka.
Zborime za profesionalec ne maz. |
е видиш поентата е една СЕКОЈ СИ МИСЛИ ЗА СЕБЕ ИМА ОБЗИР КОН ДРУГИОТ НО СЕКОЈ НАОЃА ОПРАВДАЊЕ ЗА СВОИТЕ ПОСТАПКИ АКО НЕ СЕ ТРАГИЧНИ ДЕ
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
maria_magdalena
Сениор
trouble seeker
Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
|
Испратена: 24.Декември.2009 во 00:03 |
А зошто смоквичке не си се задржала само на пруженото марамче и бришење солзи (зар јааааа да ти бришем сузе). Мислам, зошто се согласи веднаш на секс? Ова го прашувам бидејќи можеби суштината на твојот проблем лежи токму тука. Дали би го сторила истото со секој што би ти пружил марамче? Тука лежи зајакот, можеби, во твојата неможност да се спротивставиш.
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
Joshua_Tree
Сениор
Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
|
Испратена: 23.Декември.2009 во 22:44 |
I taka si proziveavme uste edna saga na licnost koja spodeli vistina so nas ![среќа](smileys_novi/1.gif) ..... Ja cekame slednata da vidime kolku sme sovrseni....
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.” ― William Faulkner, Mosquitoes
|
Anarchy
Сениор
Фатенко
Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
|
Испратена: 23.Декември.2009 во 21:05 |
Барај злато, онаму каде што го има. Тоа на темава би му дошло "Барај утеха и разбирање само дома, овде нема да го добиеш".
|
KINGDAVID
Сениор
Solomon's father
Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9425
|
Испратена: 23.Декември.2009 во 20:39 |
AKO E OVA TOCNO sto go naveduva smokvicka, togas moze da go tuzi psihijatarot za zloupotreba na profesijata i da zeme od nego golemi pari.
AKO E OVA TOCNO, sramota za psihijatarot ! Negovoto ime treba da izleze vo javnosta.
P.S.Edna informacija smokvicke: Kolku godini e psihijatarot ? Mislam, na koja vozrast e?
|
Messenger
Администратор
Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet
Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
|
Испратена: 23.Декември.2009 во 19:18 |
Toa se narekuva vzaemen dogovor megju dve vozrasni lichnosti.
Ovde nema mesto za nikakov sud, oti ako odime taka, togash nema da ostane eden mazh nesuden od nezadovolna zhena.
Anastea pogodi tochno vo celta koga reche:
Анастеа напиша:
И што ако прикаската имала друг крај (... и тие среќно си живееја до крајот на животот, во убава колипка со бела ограда...), дали место злоупотреба на професија случката ќе добиеше друг третман? |
Изменето од Messenger - 23.Декември.2009 во 19:20
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
Ninja 35
Модератор
Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
|
Испратена: 23.Декември.2009 во 19:09 |
mamamd напиша:
И доколку навистина ова се случило, лесно е да се среди таквиот ’’психијатар’’ и да се прати тој на ’’психијатар’’ ама во Идризово каде ке добие ’’солидно стручен третман ’’бидејки друго и не заслужува. Не е тешко да го снимиш разговорот па да го пријавиш. Консултирај се со адвокатка па почни ја работата сериозно. Смести го онаму каде припаѓа.
|
Смоквичка многу убаво кажа тука
*****Posle toa jas vise bev i zatreskana.
Koga go vidov sledniot den mi veli..jas sum masko ti si zensko, zasto da ne si pomineme ubavo... ******
Што има тука за во Идризово... ![збунетост](smileys_novi/7.gif)
Тој не ја силивал, туку искористил момент на моментална слабост....а од другата страна немало никаков отпор... ![губитник](smileys_novi/30.gif)
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
mamamd
Сениор
Почесна конзулка
Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
|
Испратена: 23.Декември.2009 во 17:46 |
Професионалноста се одликува токму со непотпаѓање во искушение. Доколку ова е вистина (затоа што се се прима со резерва) без разлика кој почнал, виновен е психијатарот кој ја искористил моменталната душевна состојба на пациентката. И доколку навистина ова се случило, лесно е да се среди таквиот ’’психијатар’’ и да се прати тој на ’’психијатар’’ ама во Идризово каде ке добие ’’солидно стручен третман ’’бидејки друго и не заслужува. Не е тешко да го снимиш разговорот па да го пријавиш. Консултирај се со адвокатка па почни ја работата сериозно. Смести го онаму каде припаѓа.
Изменето од mamamd - 23.Декември.2009 во 17:47
|
Milaa
Сениор
unique
Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 1523
|
Испратена: 23.Декември.2009 во 17:23 |
e NE,pravilno e kaj Joshua
|
DDarko
Сениор
Миротворец
Регистриран: 14.Мај.2009
Поени: 4356
|
Испратена: 23.Декември.2009 во 17:20 |
Joshua_Tree напиша:
Repeticius mater studiorum est! Smokvicke dobi prekrasna terapija bez pari... Teraj ponataka.... Go znaes efektot na beloto gluvce vo krugot so sirenjeto?
|
Repetition est mater studiorum. ![намигнување](smileys_novi/3.gif) < id="gwProxy" ="">< ="jsCall();" id="jsProxy" ="">
|
Joshua_Tree
Сениор
Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
|
Испратена: 23.Декември.2009 во 17:05 |
Repeticius mater studiorum est! Smokvicke dobi prekrasna terapija bez pari... Teraj ponataka.... Go znaes efektot na beloto gluvce vo krugot so sirenjeto?
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.” ― William Faulkner, Mosquitoes
|
smokvicka52
Нов член
Регистриран: 22.Декември.2009
Поени: 31
|
Испратена: 23.Декември.2009 во 16:58 |
Tocno mene ne mi trebase, moze ke im treba na drugi da znaat sto moze da se sluci.
Kako i da e jas ja raskazav mojata prikazna, nemote da mislite deka ne ocekuvav deka ke me ismejuvaat.
Mislam deka kolku - tolku ke pridonesam ovaa pojava da stane barem sto poretka.
Celta ne mi e da glumam zrtva
Изменето од smokvicka52 - 23.Декември.2009 во 17:06
|