|
Дали албанците да учат македонски? |
Внеси реплика | страница <1 34567 13> |
Автор | ||
eptendosadno
Сениор Регистриран: 07.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 1185 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Беса е беса . Секогаш имале однос кон “ каурите “ како кон луге а не како кон Македонци . Стар Албанец кажуваше , има само луге и нелуге , ни ништо повеќе . Некогаш и добар комшија вреди повеќе од роден брат . Изменето од eptendosadno - 10.Февруари.2010 во 13:26 |
||
Дали говорот во Пиринска обогатен со бугаризми е македонски дијалект ?
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
"Паметам кога кога ќе се јави проблем и кога Албанец ќе даде беса , не
ти треба ни адвокат , ни судија , ни полиција ни ништо , тој збор
вредеше повеке од цело злато на светот .!
ubavo!...samo , problemot e (osobeno za drugite)shto tie si davaat besi i za mnogu drugi raboti ! |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a be , shto voopshto i diskutirate okolu toa?!...pa, normalno e deka treba i da go uchat i .....nauchat!......i toa,...i tie ,...i site shto "nosat" makedonsko drzavjanstvo!
chovek da se zasrami od toa shto e,..poradi vakvi i sl."diskusii"! Изменето од brza - 10.Февруари.2010 во 13:16 |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
eptendosadno
Сениор Регистриран: 07.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 1185 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас како незасегнат , како човек од страна подобро знам што е срамота кај Албанците и Турците и колку истите држат до чист образ , достоинство , правдина , говорам за скопските Албанци и Туци , стари скопски фамилии . Кај нив е тоа секогаш на прво место , правдината , толеранцијата , хуманоста , како прави муслимани . Паметам кога кога ќе се јави проблем и кога Албанец ќе даде беса , не ти треба ни адвокат , ни судија , ни полиција ни ништо , тој збор вредеше повеке од цело злато на светот . Но работите се испорјачија , политиката си го направи своето . Изменето од eptendosadno - 10.Февруари.2010 во 13:13 |
||
Дали говорот во Пиринска обогатен со бугаризми е македонски дијалект ?
|
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vo Makedonija,
ZADOLZJITELNO - imaat obvrska da uchat Makedonski nezavisno vo koe podrachje na drzjavata zjiveeat. |
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
aLbaneso
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 27.Септември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 933 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Љаеш НЕ касаш !
|
||
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нашле,па зашле... Само толку ќе кажам... Им даваат мал прст, они ја сакаат цела рака...
Само ми е криво што ние премногу им дозволуваме... Ај да ги видам во другите земји дали праат така??? А неее таму како со еден збор се разбираат... Ако никакви права не им даваат, ама сепак арни се,само ние не чиниме... Само познато на сите им е: Че го пукам... Како што рече Bounty во предходниот пост "Во денешно време луѓето најдобро со автоматски пушки се разбираат, што ќе им е јазик".... Срамота... |
||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nemoj da mi kazuvas deka Makedonskiot jazik ne go znaat tie sto imaat 18 godini i nad 18 godini.. Site go znaat, samo taka im cini... Ne sakaat da go govorat... Ednostavno ziveete vo zabluda deka sonot na golema Albanija eden den ke se ostvari, i mislite deka nema potreba od ucenje na Makedonskiot jazik... samo ke ti kazam deka uzasno gresis... Toj son nema da se ostvari, i utre ke bidete primorani site da go zborite toj jazik... Nemozete vecno da se turkate albanci so albanci... Na sekoj od vas ke vi zatreba nekogas vo zivotot i makedonec, pa sakale nejkele ili ke nosite preveduvac ili ke zborite makedonski... Fakt od koj ne se bega.... |
||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
||
Red`Black
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 25.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 845 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ajde kazimi ti zosto vo tetovo se vrabotuvat bez da go znaat mak jazik ??? ja ne sum od tamu ali imam rodnini poim nemat?? dali tamu vazat zakoni na taa republika koja go spomenuvas so gordost ? a? sto se napravis patriot tuka pred mene i so komentari znaes jas celo vreme ti kazuvam deka vlada e za nigde i kolku e losa za mene 100 pati e polosa za vas ama tesko da go razbirate oti ke vi donese Nikola Karev so kojn i odma ke umirate od radost.. cao.. nemoj da mi gi kazuvas zakonite i konk*rsite gi znam podobro od tebe ako si vojnik :) |
||
Red`Black
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 25.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 845 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vojna bese vo 2001 a ne vo 1993/94/96 znaci ne zboruvam za eden mesec sto se slucuva... Vidi sega da ne mesame babi i zabi ja ne rekov nikade deka ne sum za ucenje makedonski ja sum protiv ucenje od prvo odelenje sega nemoj ziti se da mi davas razlicni primeri banki komercjalis notar.... |
||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vo sekoj konk*rs za vrabotuvanje ubavo stoi napisano... Tecno pisuvanje i govorenje na Makedonskiot jazik.. koga se pusta konk*rs za vrabotuvanje pokraj rabotnata pozicija ne se naveduva deka se bara i vtoro lice kako preveduvac....
Praviloto e deka sekoj vo MK, mora da go znae Makedonskiot jazik da go cita, pisuva i govori... Toa e oficijalen i sluzben jazik na Makedonija... Nikade ne stoi deka Albanskiot e vtor oficijalen jazik, tuku samo vtor sluzben jazik vo odredeni opstini kade pogolemiot del od naselenieto e od Albanski karakter... No toa ne dava za opravduvanje deka ne treba da se poznava prviot oficijalen i sluzben jazik na R. Makedonija.... A toa moze da se postigne samo preku negovo izucuvanje... sepak Albanskiot narod e vtor narod po brojnost vo R.M, i toj e dolzen da nauci da go govori, cita i pisuva Makedonskiot jazik i pismo.... |
||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Хахаха со тоа се вадиш сега.
Ред Блек од досегашната политика и нејзините резултати ги слушам секојдневно верувај и скрено многу ми е жал за Албанците кои имаат огромни потешкотии во однос на Македонскиот јазик. |
||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Хахахах добар си. Човеку муабет за службен јазик прајме,не за светски. Дали Ред блек ти си лојален граѓанин на оваа држава? |
||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
NRGMKD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A kutrite prvo oddelencinja odma ke gi pratime na doskoluvanje vo EU ili niz svetot.. Uste od Vtoro odd, ke odat pa im e popotreben toj jazik... Bas me interesira kako ke otide vo prodavnica kade sto ima vraboteno makedonci i pobara da kupi mastika.. Garant na Angliski ke ja prasa....?!?!?! |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 34567 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |