IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Мултиетничка партија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Мултиетничка партија

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567>
Автор
Порака Обратен редослед
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2009 во 13:39
ne gledam nisto vestacko vo toa ako so nekogo se zdruzis vo ostvaruvanje na zaednicki celi , i mene i na albanecot sekako ni e isto vazno da ziveeme vo bezbedna zemja, da zarabotuva dobro i sugurno i nemu mu smetaat istite raboti kako i na mene, nepismenosta na mnogu lugje koi partiski se vrabotuvaat.
Кон врв
Legenda883 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јануари.2009
Поени: 701
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Legenda883 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2009 во 13:15
Ne mi e jasno za kakva "multiechnnost" stanuva zbor tuka? збунетост

Da ima SPECIJALNO napravena partija chija struktura ke bide sostavena od procenti kako;

a) nash*te Makedonski geni,

b) chlenovite ke bidat od sekoja etnichka zaednica ednakvo zastapeni,

c) na procenti spored brojnosta na etnichkite zaednici

d) ili pak na "komu ide"?  

голема%20насмевка  смеење

Neka ne ve buni ova moe ismejuvanje, jas NE sum protiv politichki partii koi ke bidat sostaveni OD SITE ethikumi, megutoa VAKVA kreacija za mene e veshtachka, zaradi toa ja napishav i "listata na sostavot na taa partija"! голема%20насмевка

Sekoja "razviena" zemja vo svetov NEMA ethichki politichki partii nitu pak sozdavaat partii koi namenski se meshavina na ethnichki zaednici - tuku site se bazirani VRZ NEKOJA PROGRAMA bez razlika na ethichkita pripadnost, koja taa/tie partii ja imaat izraboteno za unapreduvanje na drzhavata vrz osnovite, principite i vrednostite na taa drzhavata. намигнување

Ova shto nas ni go nametnaa da imame etnichki partii, beshe samo niven experiment, koj ochigledno ne funkcionira i treba da se smeni. намигнување Nemozhe i NE smee da se dvojat zaednicite spored ethichka pripadnost a sprema toa i politikite da se podesuvaat.  Sekoj politichki pratenik treba da raboti za SVOJOT REGION bez razlika na ethichkiot sostav na toj region ili pak sopstveniot. Znachi ZASLUZHNIOT ili IZBRANIOT pratenik go predstavuva i zastapuva REGIONOT a ne ethnichkite zaednici. намигнување 

Sekoja zaednica TREBA da si ima svoi institucii koi independno ke rabotat na sekoe pole od taa zaednica....vkluchuvajki gi i prashanjata na eventualni krshenja na nechii prava, taka da SEKOJA podelba poveke od ovaa, samo vnesuva pogolem razdor pomegu zaednicite i borba za prevlast! намигнување

Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2009 во 13:08
Со шиптари,задничка партија?Не можи само заради тоа што од 200-300 илјади или колку и да се,ги има 2-3ва способни.
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2009 во 10:31
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Originally posted by Pacifist Pacifist напиша:

mene licno mi se dopagja ovaa ideja ... bas bi sakal da znam kolku se raspolozeni allbancite i makedoncite da glasaat za vakva partija ...

Многу е важен кадарот на партијата...
Не е работата само да е мултиетничка треба да има силна структура составена од квалитетни луѓе...

И уште еднаш благодарам за изворот...
Запрепастувачко е како за А1 и СИТЕЛ вакви изјави остануват незабележани...
Кон врв
nelson Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Регистриран: 11.Октомври.2008
Поени: 6313
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2009 во 10:21

mene licno mi se dopagja ovaa ideja ... bas bi sakal da znam kolku se raspolozeni allbancite i makedoncite da glasaat za vakva partija ...

- eve jas sum raspolozen...da glasam za.
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2009 во 10:17

Многу е важен кадарот на партијата...
Не е работата само да е мултиетничка треба да има силна структура составена од квалитетни луѓе...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2009 во 10:00
onie sto navistina sakaat dobar i kvaliteten zivot i sigurna i bezbedna idnina za svoite deca sekogas ke gledaat koj e sposoben i kvaliteten da sraboti nesto i tamu ke se priklonat

realno , nie porano nemavme problem so albancite, problemite nastaa odkako ni najdoa kosovarite.
Кон врв
Pacifist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: Switzerland
Поени: 1618
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2009 во 00:08
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Март.2009 во 23:57

za kultuzin :  malla greska od moja strana  ... ovaa izjava ja sllusnav na Alsat-m (makedonska verzija)... ja imas i na intenet stranicata (makedonska verzija)...

Изменето од Pacifist - 12.Март.2009 во 23:58
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Март.2009 во 23:45

Nano Ruzhin :
"Jas imam eden son ... eden den u makedonija da imame multietnicka partija "

dragi moi ... povelete i dajte si go svoeto mislenje za ovaa ideja ...
А да го напишеше изворот на информацијата....

izvor - A1 tv ... ova go izjavi posle densniot pojadok vo Tetovo ...

Ти благодарам , гледав вести ама ова ми избегало...

Незнам еве повторно го гледам извештајот на А1 и не забележав такво нешто...

Изменето од kultuzin - 12.Март.2009 во 23:49
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Март.2009 во 23:41

Nano Ruzhin :
"Jas imam eden son ... eden den u makedonija da imame multietnicka partija "

dragi moi ... povelete i dajte si go svoeto mislenje za ovaa ideja ...

А да го напишеше изворот на информацијата....

izvor - A1 tv ... ova go izjavi posle densniot pojadok vo Tetovo ...
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Март.2009 во 23:18
Ај вратете се на темата.
Кон врв
nelson Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Регистриран: 11.Октомври.2008
Поени: 6313
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Март.2009 во 23:16
samo se mislev miruse na kogo lici....na Milka Planinc mozda...голема%20насмевка
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Март.2009 во 23:07
Originally posted by ThePPPTrooper ThePPPTrooper напиша:

не се однесувајте како да сте во Југославија

nie ne se odnesuvame taka, ama kandidative i te kako licat na predsedatelite na seste republiki od vremeto koga YU bese navlezena vo kriza ... zaednicki doruceci, pa site ljubezni , fini... milina
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.