|
Современ (Динамичен) Нов Завет |
Внеси реплика | страница <1 34567 22> |
Автор | ||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ТОа само зборува за широчината на ДУХОТ кој БОГ му го дари на братчето Тоше! Слава му! |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
stevompc
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 275 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
samo indirektno. bidejki covek sto ja cital biblijata vo toj prevod, gospodarel so ubavi hristjianski doblesti. znaci, sepak, i toj prevod proizvel (ili pomognal da se proizvedat) ubavi doblesti kaj citatelot. sekako, toa zboruva isto taka, deka teoloski toj prevod ne e katastrofalen, kako sto nekoi sakaa da pretstavat, inaku covekot ke bese monstrum, ako toa tvrdenje e tocno. |
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И што значи тоа што тој го поседувал овој превод?! Зборува за квалитетот на преводот?
|
||
Do what is right, come what may...
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne znaev deka i Tose go cital Dinamicniot Prevod dodeka ne ja vidov ovaa slika.Pa nema nisto loso vo toa, se gleda deka covekot ja cital Biblijata , sigurno i drugi prevodi, ne samo ovoj.
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ajde be ti stvarno se gubish....
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Евангелос - за разлика од тебе - понекогаш сме учтиви и даваме можност да се даде објаснување.
Тоа што треба да средиме, ќе средиме и без твоето објаснување и реагирање. Нема потреба од дополнителна полиција. Премногу си земаш за право понекогаш. Пораката е оф-топик, затоа што овде зборуваме за преводот и за текстот, освен тоа - истиот пост го има во друга тема - како што гледаш никој таму ниту го тргнал нити реагирал. Така што - празни обвинувања и уште попразни муабети. |
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zidarski, не ми се станува модератор, ниту пак некогаш ми се станувало. Но очиглено без моите интервенции ви треба саат време да утврдите дека Maran Ata 2 = Maran Ata. Messenger па уште ја прашува (да се прекрстам со лева рака ). А и двајцата бевте онлајн.
Без мојата интервенција ти немаше ни првиот пат да ја суспендираш. Без јас да те потсетам, ти ќе ги опоменуваш некои членови тука до 100 пати пред да ги суспендираш. Затоа, наместо да се лутите, вие треба да ми бидете благодарни што ви помагам во големиот дел од работата, што ги надополнувам вашите пропусти.
И зошто ми ја бришеш пораката со сликата на Тоше и динамичниот превод на Новиот Завет? Зарем тоа е оф-топик на оваа тема?
Или пак криво ви е што Тоше читал од него, па сега ја бришете таа слика
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Стево - пишувај на тема!
|
||
|
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Евангелос - престани да изигруваш полицаец! Имаше недоразбирање - средено е. ТОА НЕ Е ТВОЈА ГРИЖА!
Премногу си дозволуваш, и коментираш работи што не ти е работа да ги коментираш. Да не ти се станува модератор?! |
||
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ova izdanie na Biblijata ne e nova, jas ja imam uste od 2000 godina . Inaku dinamicniot prevod e mnogu korisen i jas go koristam koga ima nekoi nejasni tekstovi i mislam deka sepak, vo globala e dobar sovremen prevod i razjasnuva mnogu raboti na sovremen nacin.Sepak najubavo e covek da ima poveke izdanija na Biblijata za da moze da sporeduva nekoi raboti za podobro da gi razbere stihovite.Ovoj prevod jas go koristam kako pomosno sredstvo za proucuvanje na Biblijata.
|
||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas se izvinuvam za sekoj off topic i za komentarot deka ja nema knigata na Juda.
Sega redno e EvAngelos da se izvini za onaa kleveta deka jas sum bila adventistka. p.s. i cekam izvestuvanje koga taa kniga ke bide vmetnata vo online verzijata, za da mozam da docitam? |
||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
||
Cinik
Група Регистриран: 24.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 58 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И јас се извинувам
|
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Маран Ата - туку што забележав што всушност напишал Евангелос... тоа што некој влегува во паранои, си е негов проблем. Јавно беше кажано од Месинџер уште одамна дека не треба да се прават психоанализи на членовите и да се прават такви претпоставки (барем не јавно на форум) - и што е уште поинтересно - кажано е во правилата кои тој ти постира вчера... Ако некој пишува со два ника - тоа е модераторска работа да се справат со таков проблем! Евангелос - неколку пати веќе ти имам кажано - АКО ИМАШ ПРОБЛЕМ СО НАШЕТО РАБОТЕЊЕ (особено ако сметаш дека јас сум пристрасен и необјективен) - ТЕ МОЛАМ (!!!) ПИШИ ИМ НА АДМИНИСТРАТОРИТЕ! |
||
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ovaa tema izleze najdobra reklama za novoizdadenata Biblija.
Kako sto velat kaj mene, vo reklamiranjeto ne e tolku bitno dali se zboruva losho ili dobro, tuku da se zboruva sto povekje i sto podolgo. Taka se zainteresiruvaat lugjeto i tie od pasivni potencijalni prospekti, stanuvaat aktivni zainteresirani kupuvachi na onoa sto se reklamira. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Внеси реплика | страница <1 34567 22> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |