|
Како делуваат демоните? |
Внеси реплика | страница <1 345 |
Автор | |
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Obichaj na ovoj podforum e sekoj onoj sto postavuva nova tema da dade lichen pridones za nejzinoto razvivanje so iznesuvanje na svoite veruvanja, ubeduvanja ili razmisluvanja. Te mola, poveli i izjasni se na svojata tema, pa ke vidime kade ke odime od tamu... |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
@ dream girl, Borjan i blueprayer
Drzhete se za temata, a za privatni muabeti ve molam koristete nekoj chat ili LP. Vaka, sakajkji ili ne, ja rasipuvate temata. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Asya
Сениор Регистриран: 14.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 902 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Preku chovechki mislenja! Besovite i demonite imaat duhovna sposobnost da mu sugeriraat na chovekot preku mislite, preku koi najchesto go lovat, bidejki se zapochnuva od edna misla, vo kolku chovekot i dozvoli da se razvie. Samata nechista misla sugerirana od bes/demon ne e grev ako chovekot ja odbie i unishti vednash. No, vo kolku ja primi i rzviva, sekoja nechista misla pretstavuva grev. Ednash primenata nechista misla se odrazuva i na chovechkite emocii, so koi lesno manipuliraat besovi i mozhat da go dovedat choveka do omraza i bezumstvo, i vo kolku ne se sobere i bori protiv nechistite misli i emocii, mozhe da gi sprovede preku telesen akt. Koga e vo prashanje vistinata, nema mesto za misli i emocii. Vistinata ne e i ne mozhe da bide misla, nitu zavisi od chovechkite emocii i misli. Odnosno, "vistinata" e NEIZMISLENA POSTOJANOST - nezavisna od chovechkiot um, koj ne mozhe da ja izmeni vo svoite misli, bidejki taa postoi sama po sebe i zasnovana e na realni postoechki fakti, koi shto ne se menuvaat, t.e. za razlika od chovechkite menlivi misli i chuvstva, vistinata e sekogash ista (postojana, neizmenliva). Изменето од Asya - 25.Август.2008 во 19:46 |
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
смирувачки.
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
melhisedek
Сениор Регистриран: 12.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 225 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ubavo bi bilo da se vidat mislejna na ovaa tema?
pozdrav do site. |
|
Внеси реплика | страница <1 345 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |