![]() |
|
Гаврил Македонецот |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567 10> |
Автор | |||||
Каснакоски ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
Поточно на литературен бугарски е напишано!
|
|||||
![]() |
|||||
depo ![]() Сениор ![]() Регистриран: 28.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 501 |
||||
Напишано е Македонец. Ниту е напишано на Влашки ниту со влашки букви - латиница. Зошто би се напишал на Македонски со кирилица?
|
|||||
![]() |
|||||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
||||
Да се убедувам и да се инаетам немам намера. Ти наведов примери, твое е понатаму како ќе ги толкуваш. Примерите се од порано. Изменето од Македон - 18.Октомври.2009 во 00:53 |
|||||
![]() |
|||||
ADVISOR ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1026 |
||||
toa e denes taka no porano ne bilo ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
||||
Тука не си во право. Мајката на Миладиновци вила Влаинка, таткото не бил. Знам многу такви примери каде може да се говори за мешани бракови на Македонци и Аромани, вклучително и во мое блиско опкружување, другари и слично. |
|||||
![]() |
|||||
ADVISOR ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1026 |
||||
Majka mu ne ja sporam zatoa sto nema sto da sporam ne znam koja bila .Inaku da ti kazam Arm'nite ne se mesale so drugite narodi
![]() |
|||||
![]() |
|||||
||||
За Белиос се знае и кај е роден, од каде му се родителите и се, па може и да си во право, јас за него не спорам, нели и тогаш дебатиравме, па и докази имаше ти дека е од село Власта, влашко село, па дури и не користел црковнословенски тој колку што знам. Во овој случај јас не спорам за таткото на Гаврил, тој си е Влав од Крушево, нема спор. Меѓутоа за мајката не е кажано дека е Влаинка, а во Ратево, барем јас колку што знам живеат Македонци. Зошто сега да и го оспоруваме неа идентитетот? Ниту на Гаврил јас не му го негирам потеклото, ама ако си се декларирал според потеклото на мајката, тогаш тој си е Македонец, кој тоа и го напишал на црковнословенски, кој не е поврзан со ароманскиот. |
|||||
![]() |
|||||
||||
Vodime debata aj kazi mi nekoj drug koj se potpisal taka
![]() |
|||||
![]() |
|||||
||||
За Белиос имаш тема, коментирај таму. Овде се коментира за Гаврил Атанасов Македонецот. |
|||||
![]() |
|||||
||||
Drugite kako se potpisuvale
![]() ![]() |
|||||
![]() |
|||||
||||
Ама не бил МАКЕДОНЕЦ, а мајка му изгледа била МАКЕДОНКА. А самиот Гаврил се декларирал како Македонец, а не Македон. |
|||||
![]() |
|||||
||||
Tokmu taka ![]() ![]() |
|||||
![]() |
|||||
||||
Во неговиот потпис јасно стои МАКЕДОНЕЦ. |
|||||
![]() |
|||||
||||
Makedon i Makedonoarman e isto ![]() ![]() |
|||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |