|
ХРИСТИЈАНСТВО |
Внеси реплика | страница <1 34567 9> |
Автор | |
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da batka, se mu e pokoreno na Stvoritelot.....! |
|
ISLAM VJERA ISTINE
|
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Znaci Alah rekol bidi i bidnalo????
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е така кажи.Тоа веќе го дискутиравме со Зидарски на една од темите.Qur,anot негира дека Бог има дете,тоа е сосема јасно,а кога зборува за забременувањето на Марија,говори за Аллаховата наредба до мелекот Џебраил да и ја достави радосната вест на Марија дека ќе роди дете,кога таа прашала:како да имам дете кога ниеден маж не ме допрел,мелекот и одговорил дека тоа за Аллах е лесно,доволно е да рече биди и ќе биде.Значи исламскиот концепт за стварањето на Исуса е дека тој е створен по принципот на Адем а.с |
|
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kako ostanala trudna sto veli za toa k*ranot????
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
k*ranot ne veli deka Marija ostanala bremena od Bog no nikade ne go negira toa k*ranot veli deka Isa e roden od devica kako vie go objasnuvate toa kako taa devica mozela da rodi...
|
|
Give me your secrets
|
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не те слушнав убаво,а и не те разбрав.Каде тоа к*р;анот го вели?!!!! Кон што целиш? |
|
|
|
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa kako togas k*ranot go veli toa???
|
|
Give me your secrets
|
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кажете си вие,јас по никоја цена ниту би претпоставувал ниту би кажал такво нешто.Во Исламот е Ширк,Гооооооооолем грев да му се припишува на Аллах другар,син,итн. Конташ? |
|
|
|
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nema ubeduvanje razrabotuvame mozno scenario misla deka toa e dosta ubav nacin za diskusija
Znaci prasanjeto e Sto na primer ako ete imal sin sto ce bide toj sin??? |
|
Give me your secrets
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е сега, секогаш кога се доаѓа до една ваква точка, нема веќе простор за дискусија, зашто би се свело на убедување, нели, а никој од нас никого не убедува. Ова е една таква точка, според мене
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
No da kazeme deka ete imal sin sto ce bide toj sin???
|
|
Give me your secrets
|
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зар си одмаh заборавио шта каже Бог о себи: Није никога родио,нити је роѓен! Значи нема ту никаквог сина.Only one! |
|
|
|
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
U redu onda sta ce biti njegov sin????
|
|
Give me your secrets
|
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Одговоричу ти слиједечим ријечима: Реци:Бог је Један!-Бог је Извор свега! Није никога родио,нити је сам роѓен!И ЊЕМУ НИКО НИЈЕ СЛИЧАН! Значи да резимирамо:Бог је Један и Једини који нема судруга нити ортака, и Он је свугдје. |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 34567 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |