IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Мотив,причина,повод за напуштање?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Мотив,причина,повод за напуштање?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567>
Автор
Порака Обратен редослед
ciplenok Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Јули.2008
Статус: Офлајн
Поени: 19
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ciplenok Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2008 во 11:57
Se sl*gam vo potpolnost. I jas mrazam nekoj da me laze i da mi prikriva nekoj "nebitni" sitnici, pod pre-text deka samo ke se iznerviram i ke reagiram nepotrebno!

Posle nekoe vreme ke doznaam za tie sitnici i na moeto prasanje "zosto kries" nadopolneto so nervoza bidejki se slucuva po neznam koj pat? Dobivam odgovor deka ako kazel, ke sum se nervirala, ili smetal deka bile nebitni sitnici za koj ne sum sakala da znam....Kako so toa sto krie me zastituva a ne me nervira poveke i kako da ne ja gubi doverbata se poveke..

Mislam koj mu go dava pravoto da resava za toa dali jas sakam, treba ili ne treba da znam - posebno ako stanuva zbor za "sitnici" kako sto gi narekuva...?
Кон врв
Tiger Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 13.Јуни.2008
Локација: Macedonia
Поени: 234
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tiger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2008 во 11:32
Тоа што ке ме натера да ја напуштам па колку и да ме сака и да ја сакам е Неверството...неверството на прво место,потоа можно е и поради лаги...макар и ситни лаги,зошто ако партнерката е сбособна да ме лаже за ситници тогаш да не зборувам за крупни нешта...и мразам неискреност во врската.
Кон врв
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 22:12
Originally posted by Monuska Monuska напиша:

Искрено поважно ми е дали јас го сакам него, и дали со него сакам да бидам цел живот, тоа што тој ме сака мене нема да ме одврати од помислата да го напуштам ниту пак ќе ме натера да го засака. Ако останам со него поради тоа што тој ме сака мене тогаш сум со него од сожалување.

potpolno istoto go mislam i jas.
Koga postoi ednostrana ljubov,spored mene toa e gubenje vreme za dvajcata.
Кон врв
Monuska Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2128
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Monuska Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Февруари.2008 во 19:45
Искрено поважно ми е дали јас го сакам него, и дали со него сакам да бидам цел живот, тоа што тој ме сака мене нема да ме одврати од помислата да го напуштам ниту пак ќе ме натера да го засака. Ако останам со него поради тоа што тој ме сака мене тогаш сум со него од сожалување.
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
Кон врв
realna Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Февруари.2008
Поени: 541
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај realna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Февруари.2008 во 19:11
Originally posted by orlov orlov напиша:

Само непоправлите грешки.

А тоа се?
srekata ne e vo parite no nema sreka bez pari, parite se sredstvo ne se sami po sebe cel!
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2008 во 01:33
Само непоправлите грешки.
Тоа беше одамна а сега и да сакам а сакам- тоа неможам да си го дозволам, бидејки имам две возрасни деца- академски образовани.
За ,,сопатничката,, и не е битно. Се е само поради децата.
Но сепак се среќаваме.

Изменето од orlov - 14.Февруари.2008 во 01:36
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2008 во 17:15
е за која де збунетост
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2008 во 17:13
Koga mi se nudat dve plavusi ili edna crnka se znae od pusta alcnost za sto ke se odlucam
Кон врв
SummerLove Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
verliebt

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7174
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај SummerLove Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2008 во 17:09
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

Eh, da bev samo so edna polesno ke bese
e nikoj ne ti e kriv ako odis so site
Bidi Neverna, Da Ti Bide Veren,Vrti Mu Go Grbot Ke Trca Po Tebe.Ne Roni Solzi Kolku I Da Boli ,Bidi Hrabra I Toj Ke Te Moli!!!
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2008 во 16:38
Eh, da bev samo so edna polesno ke bese
Кон врв
sensei Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2005
Поени: 2005
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2008 во 13:41
Ако ме сака а јас не го чувствувам истото секако дека нема да ја залажувам.
Тешко е да прекинеш, но полошо за сите е да дозволиш некој да живее во лага, или да му го трошиш времето.
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
Goddes of Chaos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Април.2007
Локација: Ecuador
Поени: 337
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Goddes of Chaos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2008 во 13:01
Да ова со совеста има нешто туканамигнување
Narodot za najmudra kniga ja smeta onaa koja e najnerazbirliva za nego.-A.Hitler
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2008 во 09:30
Originally posted by realna realna напиша:

Originally posted by majstorce62 majstorce62 напиша:

ПОЛЕСНО МИ Е ТАА ДА МЕ ОТКАЧИ, ОТКОЛКУ ЈАС НЕЈЗЕ. тАКА СОВЕСТА ЌЕ МИ БИДЕ МИРНА. лУЗНИТЕ НА СОВЕСТА ПОТЕШКО ЗАРАСТУВААТ ОД ЛУЗНИТЕ ВО СРЦЕТО.

прашањето ми е поради што вреди да се напушти некој што те сака а кога веќе долго време сте заедно а веќе не оди

ОДГОВОРОТ МИ Е ДЕКА НЕ НАПУШТАМ НИКОГО ШТО МЕ САКА. НЕМА ЦЕНА. ЧИТАЈ УБАВО.САМО ЈА СИНТЕТИЗИРАВ МОЈАТА ФИЛОЗОФИЈА ЗА НАПУШТАЊЕТО, АКО ИМА ПОТРЕБА И ЌЕ ЈА АНАЛИЗИРАМ.

Изменето од majstorce62 - 13.Февруари.2008 во 09:32
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
монте кристо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THERE CAN BE ONLY ONE

Регистриран: 26.Мај.2005
Поени: 6869
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај монте кристо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2008 во 08:49

Originally posted by hektor hektor напиша:

Што ќе ве натера да го напуштите вашиот долгогодишен партнер , иако знаете дека многу ве сака?

iljada pricini za kraj

A tie se
1. Ако јас не ја сакам , зошто да одам со неа ? За атер ? Да не се осеќа лошо ? А бе не ја сакам и крај нема што да се измачуваме со неискреност. Во долгогодишна веза друга причина не ми текнува .
2. Неискреност , лажење
3. Неверство
во секој случај ако била онаа “правата“ љубов мислам дека би траела вечно .
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,734 секунди.