![]() |
|
Фан клуб Реал Мадрид |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3456> |
Автор | |||
blackeye ![]() Сениор ![]() ![]() The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() goal.com
Pellegrini Exclusive: Kaka Won’t Be Playing For Madrid In Peace Cup“We all know that Kaka has the quality, the technique and the ability to unsettle any opponent, so we know that he is going to contribute a lot to the team,” he started off. “But he, along with a few other of his team-mates, will only begin training this Monday [today] and they will not have any possibilities of playing in the Peace Cup.” |
|||
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
|||
![]() |
|||
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
||
Роналдо дебитираше на Бернабе
Најскапиот светски фудбалер Кристијано Роналдо дебитираше пред мадридската публика на Сантијаго Бернабе во кој неговиот Реал одигра нерешено 1-1 против Ал Итихад во првиот меч од групата Б на Купот за мир. ![]() Домаќините поведоа во 55 минута преку Раул, а израмни Хишам Абучеруне девет минути подоцна. Роналдо одигра шеесетина минути од натпреварот. "Среќен сум што публиката топло ме прими. Чувствував приврзаност кон навивачите и задоволен сум од својата игра. Резултатот е во втор план. Работиме само неколку дена и се чувствувам уморно, но значајно е она што ќе следи", изјави Роналдо. Тренерот Мануел Пелегрини не му даде шанса на Бразилецот Кака. |
|||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
||
Ќе ја освоиме ЛШ, Примера и кралскиот Куп
![]() "И понатаму сум гладен за трофеи, се чувствувам како никогаш да не сум освоил ништо. Иако сега сум во поинаков стадиум од животот и кариерата, моите амбиции не се променети. По Манчестер, мал е бројот на клубови во кои е подобро да се игра фудбал. Затоа и одлучив да дојдам во Реал Мадрид, во клубот кој се навикна да се бори за сите трофеи. Тоа од секогаш го сакав, да играм фудбал и да освојувам трофеи. Драго ми е што и нашите навивачи се амбициозни." - изјавил Роналдо, па особено нескромно кажал дека целта на Реал Мадрид оваа година е да ги освои Лигата на Шампионите, шпанското првенство о Куп! "Тие три титули се наша цел. Имаме одлични играчи, а сега мораме да создадеме квалитетен и компактен тим. Тогаш се ќе биде полесно. Само не смееме да брзаме, одиме чекор по чекор" - вели реаловата деветка. |
|||
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|||
![]() |
|||
blackeye ![]() Сениор ![]() ![]() The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
||
Кристијано Роналдо претставен пред фановите на Реал Мадрид Кристијано Роналдо ги помина медицинските тестови и беше претставен пред навивачите на Снатијаго Бернабе, како нов играч на Реал Мадрид. Неговата презентација ја проследија некаде околку 80,000 навивачи, а тој се реши да го носи дресот со број "9" Првите зборови на Португалецот беа: "Ова за мене е сон од детството. Сон кој од денеска станува реалност. Многу сум среќен што сум тука. Не очекував преполн стадион, ова е навистина импресивно. Ви благодарам многу" Навистина владее буквално Роналдо-манија во Мардид денеска. Уште од раните утрински часови имаше турканици пред стадионот за да на крај тој биде исполнет речиси до последното место.Тоа е нов рекорд, по оној на Марадона, кога беше дочекан во Наполи од 75,000 навивачи, далечната 1984. 24 годишниот Роналдо, беше пречекан од големиот Алфредо ди Стефано за кого се смета дека е најголемиот што го носел дресот со бројот девет. Сега тој му припаѓа на Роналдо и во наредниве 6 години, колку што потпиша со Реал Мадрид, тоа ќе биде неговиот нов зашитетен знак CR9. Исто така тој смета, со парите што ги потроши Перез за донесување нови играчи, Шпанската Премиера Дивизија е супериорна во однос на Англиската Премиер Лига, каде што играше до вчера. " И двете лиги годинава ќе бидат многу добри, но со играчите што ги донесе Флорентино Перез, дефинитивно одскокнуваме. Ќе биде магично сезонава во Шпанија" - додаде Роналдо кој со нетрпение го очекува својот прв настап. Реал Мадрид до овој момент ги донесе Кака, Роналдо и Албиол, а се чека и Бензема да ги помине медицинските прегледи. За нив потрошена е сума од над 200 милиони евра. Се очекува во наредниве неколку дена "Кралевите" да тргнат поофанзивно по Франк Рибери и Чаби Алонсо со што би го комплетирале новиот Галактико. |
|||
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
|||
![]() |
|||
Cvekence ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 2509 |
||
benzema igrac na real< id="gwProxy" ="">< ="jsCall();" id="jsProxy" ="">
|
|||
respect my authoritaaa
|
|||
![]() |
|||
Red`Black ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() Регистриран: 25.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 845 |
||
Podobro da se vika BIZNIS club REAL MADRID ne futbalski klub
so ovie transferi napravija koktel nemat da uspeat :) |
|||
![]() |
|||
||
Дресот на Кака се продава како алва - на секои 10 секунди по еден! |
|
|
|
Ne znam kako da pobegnem
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
||
Кака ќе му носи на Реал 75 милиони годишно
|
|||
|||
![]() |
|||
||
Официјално: Флорентино Перез нов претседател на Реал мадрид 01/06/2009 12:04
Како што и се очекуваше Флорентино Перез е новиот претседател на Реал Мадрид. Како што и се наведува во официјалното соопштение, бидејќи Перез беше единствениот кандидат за оваа функција, според точка 2 во артиклот 40 на статутот на клубот Флорентино Перез е именуван за нов претседател на клубот. Перез беше претседател на клубот за време на “галактико“ ерата каде тој во клубот ги донесе играчите како Зидан, Фиго, Бекам, Роналдо, Овен на Сантјаго Бернабе. Се очекува да го продолжи тој тренд. Првото засилување под негово раководство би требало да биде К.Роналдо или Рибери или Кака. Официјалното преставување на јавноста треба да биде во 13:00 часот. |
|||
Ne znam kako da pobegnem
|||
![]() |
|||
samir_sneijder ![]() Сениор ![]() ![]() Мадридиста Регистриран: 24.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 155 |
||
Ајде со среќа V.D.Vart
![]() |
|||
OooOooOoOOooПразно..ОооОоОоОоООоО
|
|||
![]() |
|||
samir_sneijder ![]() Сениор ![]() ![]() Мадридиста Регистриран: 24.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 155 |
||
Дај малку приберисе што пишуваш ![]() ---Дај малку повеке пишувајте на РЕАЛ МАДРИД фан клуб----- сепак кралски клуб ![]() Изменето од samir_sneijder - 25.Јули.2008 во 09:32 |
|||
![]() |
|||
Halid ibn Velid ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
||
Poglup Tim se nema!!!!
Изменето од Halid ibn Velid - 08.Февруари.2008 во 18:03 |
|||
![]() |
|||
ReD_StaR ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 10 |
||
Гледам нема направено теми за ниеден Клуб па еве јас ке напраам... Тука пишувајте за резултатите на Реал Мадрид
Фанови ајде |
|||
![]() |
|||
MATEMATICAR ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 06.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 15 |
||
![]() |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |