![]() |
|
Религија - ДА или НЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567> |
Автор | ||||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Ти си атеист. Ти веруваш дека Бог не постои. Ти немаш математички доказ дека Бог не постои. Ти веруваш во тоа. Ти си верник, како и јас. Јас верувам дека постои, ти веруваш дека не постои. И двајцата веруваме. И двајцата сме верници. Ти си верник атеист.
Декларативните или како што јас ги нарекувам "православни атеисти" како и да ги наречеш, во што и да ги облечеш, каква титула и да им дадеш, тие ќе си останат она што се - атеисти.
Тоа се луѓе кои не веруваат во Бог, но се декларираат пред другите како побожни заради некакви интереси. Тие се оние кои прават зулуми по црквите, што фрлаат црна сенка по христијанството, што предизвикуваат раздори, расправи, конфликти, па во минатото и војни. Тие се оние кои удираат по џебот на обичниот верник, кои се возат во скапи мерцедеси, градат високи и раскошни куќи...сето тоа во "името на Бог".
Извини атеист ако ти ги навредив верниците од твојата секта, ама зборуваме за вистината нели?
![]() |
||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||||
![]() |
||||
Ateist ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
|||
Кога ќе успеете да разберете дека атеистите не се никакви верници и не веруваат во ништо, и сите оние кои што се декларираат како верници нема да ги трпате во атеисти? Ако не ви со допаѓаат како верници, не ни ги припишувајте нам, не ни требаат, задржете си ги. Ако има некој кој што е прав верник, а не само декларативно, верувај дека ќе го почитувам, ама овде нема такви. Се сте декларативни верници. А против таквите и тоа како имам против. |
||||
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
|
||||
![]() |
||||
Ateist ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
|||
Оваа реченица брате е веќе чуена на сите форуми и подфоруми од твоја страна. да имаше доблест да ни ја објајниш??? Веројатно ни ти не знаеш што значи. Очигледно твојата „способност“ за здраво расудување толку може, само да препишува нечија туѓа мисла извадена од контекст. |
||||
|
||||
![]() |
||||
efendija ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
|||
Prasanjeto jas bi go postavil vo obraten smer:STO IMATE VIE ATEISTITE PROTIV VERNICITE? P.S. Mnogu mie milo sto sija razbrala mojata poraka,se nadevam deka ce podrazmislis za nea. |
||||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||||
![]() |
||||
topsexy ![]() Сениор ![]() ![]() 10-K-H-HOT Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3022 |
|||
JAs sum ateist.....i navistina ne znam sto vie site imate neso protiv site niv?
crna grupa vo opstestvoto.......
ja razbrav porakava tvoja.
steta sto ne moze sekoj dostatno da ja primeni...
|
||||
![]() |
||||
efendija ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
|||
Ova go upatuvam do site "ateisti": "OVOJ SVET NE E OBICEN PREMIN,A COVEKOT NE E SLUCAEN PATNIK" |
||||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||||
![]() |
||||
|||
1. Моја религија не постои. Јас не верувам во ништо. Стави си го еднаш во твојот ограничен и со религија опиен ум. Еве ја твојата штетност ја покажуваш тука со оваа проста реченица. 2. Баш би сакал да чујам кои тоа атеисти, ама атеисти а не оние кои ти ги нарекуваш атеисти само затоа што не припаѓаат на твојата секта. Изменето од Ateist - 07.Јануари.2008 во 20:37 |
||||
|
||||
![]() |
||||
Anthony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
|||
Da , sekoj ima neprikosnoveno pravo da mu se moli na svojot Gospod - ili da ne veruva vo nego. Se slozuvam so Ev
|
||||
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
||||
![]() |
||||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|||
И што кажа сега? Се читаш ли ти пред да постираш?
Ти реков да ми наброиш штетни последици од мојата вера во Христос, а ти ми велиш "пијаност од вера"? Што сакаш да кажеш со тоа? Дека така "пијан" од вера не можам да возам кола? Ќе ми ја земат возачката? Или пак дека мојата вера ме учи да не се опивам и да бидам претпазлив во сообраќајот?
За каква заслепеност зборуваш? За тоа што не гледам на светот чисто материјалистички и кратковидо? Затоа што гледам и кон духовните вредности и кон вечната перспектива? Затоа што за мене смртта не претставува точка, туку запирка?
Да те поправам малку за тоа последното. Верските конфликти и војни под капата на христијанството секогаш биле предводени токму од "атеистите во одора", оние кои се декларираат како верници, а всушност се атеисти во црни мантили кои сакаат економски да профитираат или политички да дејствуваат за свои интереси.
Да почнам јас да набројувам штетни последици од твојата религија или да ти дадам уште една шанса тебе да пробаш да ми најдеш некоја реална штетност од мојата христијанска вера?
|
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
ДА ДА ДА му рече господ на својот создател, човекот, ако не беше ти ќе беше некој друг
Јас ете ќе бидам фраер до крај и ќе ти кажам неколку. Целосна ваша заслепеност, пијаност од вера, ниедна одлука без да се консултирате со вашиот бог, зависност (како наркоманине, навлечени сте на бог) ширење верска омраза..... да не набројувам повеќе |
||||
|
||||
![]() |
||||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|||
Да да, му рекол часовникот на Часовничарот: "Јас те создадов тебе"
![]() Ev postojano me iznenaduvas so svojata lucidnost da umrev vcera nemase da go doznam ovoj produhoven odgovor- eh logicnosta da ti e na ramniste so matematikata bi bilo super za tebe i SUPER ZA CELIOT GRAD Изменето од anakin - 07.Јануари.2008 во 15:34 |
||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||
![]() |
||||
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
|||
Нема потреба да не се верува дека е така. |
||||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||||
![]() |
||||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|||
Во право си. И јас познавам доста верници, независно дали се теисти или атеисти, кои имаат повеќе од еден бог.
Познавам теисти кои се поклонуваат на Создателот и парите.
Познавам атеисти кои се поклонуваат на парите и телото.
Познавам теисти кои се поклонуваат на кариерата и Создателот
Познавам атеисти кои се поклонуваат на Сексот и Егото.
Итн.
Да да, му рекол часовникот на Часовничарот: "Јас те создадов тебе"
![]()
Ајде, кога веќе спомна, биди фраер до крај и наведи ми неколку штетни последици кои ми ги предизвикува мојата вера во Христос.
|
||||
|
||||
![]() |
||||
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
|||
СИГУРНО ПОСТОИ НЕКОЈА БОЖЈА СИЛА ИЛИ Е ВОЉА НА МОЌНИ ДА ГО СТАВАТ НАРОДОТ ВО ПОД ОДРЕДЕНА ПОЛОЖБА- ДА МУ ВЛЕАТ ЗАВИСТ. |
||||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |